Περιστέρι – ΑΕΚ 83-80

Περιστέρι – ΑΕΚ 83-80

Το Περιστέρι επέστρεψε με νίκη στην μεγάλη κατηγορία σε ένα εκπληκτικό ματς με αντίπαλο την ΑΕΚ

Εκκωφαντική επιστροφή στην Α1 για το Περιστέρι! Η ομάδα των δυτικών προαστίων έφτασε να προηγείται ακόμα και 21 πόντους της ΑΕΚ, άντεξε μέχρι τέλους στην επιστροφή της Ένωσης στο τέταρτο δεκάλεπτο και κατέκτησε τη νίκη με 83-80 στην πρεμιέρα του στην Betshop Basket League. Οι γηπεδούχοι είχαν την συμπαράσταση του κόσμου του που έδωσε βροντερό «παρών» στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και πανάξια κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα. Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε έναν τρομερό Ράιαν Χάροου με 21 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Μπέντιλ με 16 πόντους και ο Βασιλόπουλος με 12 ήταν οι δύο συμπαραστάτες του στην επιθετική παραγωγή των γηπεδούχων.

Οσο για την ΑΕΚ; Εχασε τρία δεκάλεπτα στο παρκέ, ο Μπάνκι προχώρησε σε αλχημείες που περισσότερο την έμπλεξαν παρά την βοήθησαν και στο τέλος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ολική επαναφορά της, με αποτέλεσμα να χάσει στην πρεμιέρα της στην Α1.

Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ο Ράταν Μέις με 22 πόντους.

«ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕ» ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ

H AEK έχοντας στην πεντάδα της τον 17χρονο Ρογκαβόπουλο, προηγήθηκε με πέντε πόντους στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με το τρίποντο του Μασιούλις (0-5). Ο Χάροου πήρε την.. σκυτάλη στο σκοράρισμα, ισοφάρισε σε 5-5, ο Μέις προχώρησε σο 7-11 για την ΑΕΚ, για να αναλάβει εκ νέου ο Χάροου με ένα τρίποντο να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του για το 12-11 και αργότερα με εντυπωσιακό κάρφωμα να «γράψει» το 16-11. Οι γηπεδούχοι είδαν σε καλή μέρα και τον Μπέντιλ και έτσι προηγήθηκαν με 21-17 στο δεκάλεπτο.

Ο Μουράτος σκόραρε για το 23-17 με λέι απ στο με 8’50’’ για το τέλος της περιόδου και ο Μπέντιλ με κάρφωμα προσέφερε διαφορά 8 πόντων στο Περιστέρι (25-17). Η ομάδα των δυτικών προαστίων παρέμεινε συγκεντρωμένη, ο Κλαρκ από την περιφέρεια έκανε το 29-17. H ΑΕΚ ήταν εγκλωβισμένη στις επιλογές της. Κακό μπάσκετ, αμυντικά προβλήματα και το Περιστέρι την… θρυμμάτιζε στο πρώτο μέρος. Ο Σάκοτα μείωσε σε 30-20,, ο Μουράτος πέτυχε δύο βολές για το +12, το σημαντικό ήταν όμως πως το συγκρότημα του Πεδουλάκη ήταν φοβερό στα μετόπισθεν. Οι πέντε σερί πόντοι του Μπέντιλ και το τρίποντο του Γκρέι έδωσαν αέρα 15 πόντους στο Περιστέρι (40-25) με την ομάδα των δυτικών προαστίων να πηγαίνει στα αποδυτήρια με 19 πόντους προβάδισμα (44-25), έπειτα από δίποντο του Ντάνιελ!

ΧΑΡΟΟΥ-ΑΕΚ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΑΣΟ

Το Περιστέρι δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Οι παίκτες του Πεδουλάκη «έπνιξαν» την ΑΕΚ στο ξεκίνημα της τρίτης και έφτασε τη διαφορά με δίποντο του Γκρέι στους 21 πόντους (50-29). Η ΑΕΚ μείωσε σε 52-37, όμως ο Βασιλόπουλος πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο για το 55-37 και ο δαιμόνιος Κλαρκ με ένα ακόμα σουτ από τα 6,75μ ανέβασε την απόσταση και πάλι πάνω από τους 20 πόντους. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 67-47 για την ομάδα των γηπεδούχων.

Και πάλι οι παίκτες του Μπάνκι μείωσαν στους 15 (67-52), όμως η εικόνα της αναμέτρησης, τουλάχιστον στο τέταρτο δεκάλεπτο, έδειχνε μη αναστρέψιμη για τους Κυπελλούχους Ελλάδος. Με 8:14 για το τέλος, το Περιστέρι ήταν μπροστά σε μία τεράστια νίκη και μία ιδανική πρεμιέρα την Betshop Basket League. Ο Λαρεντζάκης έφερνε σθεναρή αντίσταση όμως.

Μετά από τρίποντο, «χτύπησε» ξανά με γκολ φάουλ για το 67-55 για να τον ακολουθήσει ο Μέις με σουτ για το 70-59 με έξι λεπτά και 40 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Η ΑΕΚ έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους με τρίποντο του Γιαννόπουλου, ο Χάροου απάντησε με ντράιβ για το 72-62. Έμοιαζε λοιπόν ως μία μονομαχία ανάμεσα στον Αμερικανό γκαρντ και την ΑΕΚ.

Εβαζε δίποντο ο Χάροου (74-64), σκόραρε κάποιος από το συγκρότημα του Μπάνκι (Γκρίφιν με τρίποντο το 74-67) με 2:25 να απομένει. Ο Μπέντιλ κέρδισε το φάουλ από τον Χάντερ και οδηγήθηκε στις βολές για το 76-67, όμως η ΑΕΚ με ένα ακόμα 4-0 μείωσε στους 5 (76-71).

Ο Βασιλόπουλος σκόραρε από το τρίποντο, του απάντησε άμεσα ο Μέις για το 79-74 με ένα λεπτό για το τέλος. Το Περιστέρι έδειξε πως είχε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του, ο Μασιούλις με γκολ φάουλ με 35 δεύτερα για το τέλος έκανε το 79-77, όμως οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν την τέλεια επίθεση.

Με 15,7 δευτερόλεπτα Χάροου και Γκρέι συνδυάστηκαν, η μπάλα ήρθε στα χέρια του Μπέντιλ, ο οποίος σκόρερ για το 81-77, πήρε το φάουλ, έχασε την βολή με τον Μπάνκι να παίρνει απευθείας τάιμ άουτ.

Γρήγορη επίθεση για την Ένωση, ο Μέις εκτέλεσε ένα παρατραβηγμένο τρίποντο και το Περιστέρι κατέκτησε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της σεζόν πραγματοποιώντας μία εκκωφαντική επιστροφή στα σαλόνια της Α1. Το τελευταίο τρίποντο του Γκρίφιν δεν είχε νόημα με την ομάδα του Πεδουλάκη να θριαμβεύει στην πρεμιέρα της για τη σεζόν 2018-19.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 23-8, 23-22, 16-33

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ