Ο Καλάθης 7ος πασέρ στην ιστορία της Basket League

Ο Καλάθης 7ος πασέρ στην ιστορία της Basket League

Ο διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, έφτασε τις 937 στην καριέρα του στην κατηγορία και προσπέρασε τον Νίκο Μπουντούρη.

Κάτι περισσότερο από 21 λεπτά παρουσίας στο παρκέ του ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα με τον Ήφαιστο, ήταν αρκετά για τον Νικ Καλάθη για να μοιράσει 10 ασίστ και να γίνει ο 7ος πασέρ στην ιστορία της Betshop Basket League. Ο διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, έφτασε τις 937 στην καριέρα του στην κατηγορία και προσπέρασε τον Νίκο Μπουντούρη που αποσύρθηκε έχοντας 933 ως προς τα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93).

Πέραν των 10 ασίστ του, ο γκαρντ των πρωταθλητών είχε και 11 πόντους φτάνοντας έτσι «με το καλημέρα» σε double-double. Ο Καλάθης στη 2η θητεία του με τα πράσινα (από το 2015-16) μετράει επτά double-double Πρωταθλήματος. Είχε ένα τη σεζόν 2015-16 (εκτός έδρας με το Λαύριο Aegean Cargo), ένα τη σεζόν 2016-17 (εκτός έδρας με το Ρέθυμνο Cretan Kings) και τέσσερα στην περσινή (εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ, τον Προμηθέα και το Λαύριο Aegean Cargo).

Ακόμη ο Καλάθης με τα δύο κλεψίματα που έκανε σήμερα, έφτασε στα 284 και στην 22η θέση της αντίστοιχης λίστας τον Νίκο Οικονόμου και τον Κώστα Χαραλαμπίδη.

ΜΙΚΡΑ

 *Οι 28 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, είναι η κορυφαία εντός έδρας επίδοση του σε παιχνίδι κανονικής περιόδου από τις 3 Απριλίου 2017. Τότε είχε 29 στο ματς με τα Τρίκαλα BC Aries ενώ είχε και πέρσι 29 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels αλλά για τα πλέι οφ.

*Ο Λούκας Λεκαβίτσιους έδωσε έξι από τις 28 ασίστ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα καθώς έφτασε σε αυτήν έξι φορές την περσινή σεζόν.

*Με τους πέντε πόντους του, ο Γιώργος Παπαγιάννης που επανεμφανίστηκε στην Betshop Basket League, ξεπέρασε τους 200.

*Οι πράσινοι έφτασαν τα επτά συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια κανονικής περιόδου με τριψήφιο αριθμό ranking έχοντας 122 βαθμούς. Η τελευταία φορά που δεν τα κατάφεραν ήταν πέρσι στο ματς με τον Ολυμπιακό (72).

*Τα 22΄΄ παρουσίας του στο παιχνίδι ήταν αρκετά για να χαρίσουν στον Δημήτρη Χαριτόπουλο την 300ή εμφάνιση του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα στο οποίο έκανε ντεμπούτο πριν από σχεδόν 16 χρόνια. Ήταν στο παιχνίδι Ολύμπια Λάρισας-Άρης, στις 3 Νοεμβρίου 2002. Ο Χαριτόπουλος έγινε ο 44ος παίκτης στην ιστορία της Betshop Basket League που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό συμμετοχών.

*Με τα δύο ριμπάουντ που είχε στο σημερινό παιχνίδι, ο Δημήτρης Σταμάτης ξεπέρασε τα 100 στην κατηγορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ