Ο  «τρίποντος βομβαρδισμός» έφερε ρεκόρ για τον Προμηθέα

Ο «τρίποντος βομβαρδισμός» έφερε ρεκόρ για τον Προμηθέα

Τα 15 εύστοχα τρίποντα που είχαν όμως σήμερα οι παίκτες του Μάκη Γιατρά, συνιστούν και ρεκόρ στην 3ετή πια διαδρομή του Προμηθέα στην Basket League.

Ο Προμηθέας επιστράτευσε το… πυροβολικό για να φύγει με τη νίκη από τη Ρόδο έχοντας 15/30 τρίποντα και ακολουθώντας την περσινή συνταγή. Στο αντίστοιχο παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels της σεζόν 2017-18, η ομάδα της Πάτρας είχε 13/27 τρίποντα για να επικρατήσει με 89-70.

Τα 15 εύστοχα τρίποντα που είχαν όμως σήμερα οι παίκτες του Μάκη Γιατρά, συνιστούν και ρεκόρ στην 3ετή πια διαδρομή του Προμηθέα στην Betshop Basket League. Πέρσι, πέραν του ματς στη Ρόδο, είχε 13 εύστοχα σουτ από την περίμετρο τόσο στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κύμη όσο και στο εκτός έδρας ματς της κανονικής περιόδου με το Λαύριο Aegean Cargo.

Το ρεκόρ περισσότερων εύστοχων σουτ τριών πόντων σε ένα παιχνίδι και πριν το σημερινό για τον Προμηθέα, ήταν εκείνο των 14 που είχε στην παρθενική σεζόν του στην κατηγορία, στις 26 Νοεμβρίου 2016 απέναντι στα Τρίκαλα BC Aries στην Πάτρα.

ΜΙΚΡΑ

*Δύο από τα 15 εύστοχα τρίποντα του Προμηθέα προήλθαν από τα χέρια του Τόνι Μέιερ. Με αυτά ο Αμερικανός φόργουορντ που διανύει την 3η του σεζόν με 3η διαφορετική ομάδα στην Ελλάδα -είχαν προηγηθεί Απόλλων Πατρών και Λαύριο Aegean Cargo- έφτασε τα 100 στην κατηγορία και μάλιστα με εξαιρετικό ποσοστό. Μετράει πλέον 100/231 τρίποντα (43,29%).

Με τους 12 πόντους του μάλιστα, ο Μέιερ ξεπέρασε τους 600 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ήταν απόλυτα εύστοχος στα τρία τρίποντα αρχίζοντας το φετινό Πρωτάθλημα με τον τρόπο που τελείωσε το περσινό. Στο ίδιο γήπεδο κόντρα στον Κολοσσό H Hotels αλλά ως παίκτης του Άρη στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, είχε 2/2 τρίποντα!

Ο διεθνής φόργουορντ εξάλλου σήμερα, έχοντας 3/4 δίποντα ξεπέρασε τα 500 εύστοχα στην καριέρα του στην κατηγορία. Έχει 501/920 (54,45%).

*Μία ασίστ ήταν αρκετή για τον Γιάννη Γεωργαλλή για να τον καταστήσει τον 4ο πασέρ στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels. Έφτασε τις 156 και ξεπέρασε τον Μάρκους Χάτεν που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας στη διετία 2011-13.

Ο αρχηγός της ομάδας της Ρόδου έφτασε τα 355 παιχνίδια στην κατηγορία και “έπιασε” στη 18η θέση της σχετικής λίστας τον Νίκο Παπανικολόπουλο.

*Στην πρώτη 20άδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels στην Betshop Basket League μπήκε ο Κώστας Παπαδάκης. Έφτασε τα 50, ξεπέρασε τον Πάνο Παναγιωταράκο και έφτασε τους Γιώργο Καλαϊτζή και Αλέξανδρο Αγγελάκο.

*Τα 700 εύστοχα δίποντα καριέρας ξεπέρασε ο Δημήτρης Μαυροειδής. Είχε 5/7 στο σημερινό παιχνίδι και πλέον μετράει 702/1.207 (58,16%).

Ο έμπειρος σέντερ παράλληλα, με τα οχτώ ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 1.240 και είναι πλέον στην 28η θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού προσπέρασε τον Μέλβιν Τσίτουμ (1.236).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ