
Δείτε μέσα από το φωτογραφικό φακό 20 χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την ιστορική βραδιά της κοινής παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του Νίκου Γκάλη και του Ρίτσαρντ Σιάο στο παιχνίδι Άρης - Πανιώνιος.
Μια αλησμόνητη βραδιά. Μια βραδιά που έγραψε ιστορία, μια βραδιά που θα τη θυμόμαστε για πάντα. Γιατί ένωσε και πάλι ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ! Όπως τότε ο Άρης της δεκαετίας του ’80 ένωσε ολόκληρη την Ελλάδα γύρω από μία ομάδα. Ο Γιάννης και η οικογένεια Αντετοκούνμπο με τον καλό τους φίλο Ρίτσαρντ Σιάο και τον Νίκο Γκάλη έδωσαν στο παιχνίδι Άρης – Πανιώνιος χαρακτήρα παγκόσμιας εμβέλειας.
Από τη μία ο νυν κορυφαίος Έλληνας αθλητής Γιάννης Αντετοκούνμπο, σημείο αναφοράς του NBA την τελευταία δεκαετία και διαφήμιση της Ελλάδας σε όλες της γωνιές του πλανήτη. Από την άλλη ο θρύλος του Άρη και του ελληνικού μπάσκετ Νίκος Γκάλης που «εκτόξευσε» το άθλημα στη χώρα. Και μαζί τους ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης Ρίτσαρντ Σιάο με αγνή αγάπη για το άθλημα που ήρθε να δώσει το όραμα που έλειπε από τον «Αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ εδώ και δεκαετίες.
Από κοντά η Θανάσης Αντετοκούνμπο πάντα με το χαμόγελο και την αισιοδοξία που τον διακρίνει και τη μητέρα του Βερόνικα να απαθανατίζει της μεγαλειώδεις στιγμές που έζησαν οι τρεις γιοι της (ο Κώστας από το παρκέ ως αθλητής του Άρη) στο θρυλικό Nick Galis Hall.
Χαρακτηριστική η φράση που είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ότι δεν περίμενε τέτοια υποδοχή. Ένας αθλητής τέτοιου μεγέθους που έχει αγωνιστεί σε τόσα γήπεδα, είτε του NBA, είτε με την Εθνικής, να τονίζει ότι ουσιαστικά τέτοια αποθέωση δεν έχει ζήσει πουθενά αλλού!
Χαρακτηριστική και η βασική φωτογραφία του θέματος που διαβάζετε, με τον Γιάννη και τον Σιάο να σχολιάζουν προφανώς αυτό που βιώνουν εκείνη τη στιγμή και δεν προσπαθούν να εξηγήσουν ο ένας στον άλλον!
Δείτε παρακάτω όλα όσα έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου στο «Αλεξάνδρειο» μέσα από 30 φωτογραφίες




















