Παπαθεοδώρου: «Να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στο Basketball Champions League»

Παπαθεοδώρου: «Να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στο Basketball Champions League»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Βενετία εκεί όπου αύριο αντιμετωπίζει τη Βενέτσια στην πρεμιέρα των ομίλων του BCL και έθεσε τους στόχους της ομάδας στη διοργάνωση.

Να κάνει ένα βήμα παραπάνω στο BCL σε σχέση με την περσινή σεζόν θέλει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου για τον ΠΑΟΚ όπως τόνισε λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας του για τη Βενετία όπου θα αντιμετωπίσει τη Βενέτσια για την πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

Για τον αγώνα με τη Βενέτσια:

«Είναι η έναρξη των υποχρεώσεών μας στην Ευρώπη. Παίζουμε με μια ομάδα που μαζί με την Τενερίφη, θεωρώ ότι είναι φαβορί του ομίλου. Έχει ένα πολύ μεγάλο ρόστερ με 8 ξένους και κάποιους πολύ χρήσιμους Ιταλούς. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κάποια πράγματα. Η Βενέτσια έχει δώσει μόνο ένα επίσημο παιχνίδι στο πρωτάθλημα χθες το βράδυ, έχουμε κάποια εικόνα από τα φιλικά της και περιμένουμε να δούμε σήμερα και το χθεσινό παιχνίδι με την Torino για να το αναλύσουμε. Νομίζω ότι ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι. Παίζουμε με μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει, έχει παίκτες με ποιότητα και καλά ατομικά χαρακτηριστικά και εμείς θα πρέπει να ρίξουμε τον ρυθμό, να παίξουμε καλή ομαδική και ατομική άμυνα και να βρούμε ρυθμό μέσα από αυτό για την επίθεσή μας».

Για το αν το γεγονός ότι το χθεσινό παιχνίδι της Βενέτσια πήγε στην παράταση μπορεί να παίξει ρόλο στην κούραση του αντιπάλου:

«Δε μπορεί, γιατί η ποιότητα και η ποσότητα στο ρόστερ της Venezia είναι πολύ μεγάλη. Για παράδειγμα χθες δεν χρησιμοποίησαν τον Μάικ Μπράμος για να τον ξεκουράσουν εν όψει του αυριανού αγώνα και προφύλαξαν κάποιους παίκτες ακόμα, μοιράζοντας αρκετά τον χρόνο. Επίσης, είμαστε ακόμα στην αρχή της χρονιάς, η κούραση είναι λιγότερη και δεν νομίζω ότι θα παίξει ρόλο το χθεσινό παιχνίδι».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League:

«Ο στόχος μας είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Το έχουμε πει από την αρχή αυτό. Είμαστε σε έναν απαιτητικό και δύσκολο όμιλο, όπως είναι όλοι οι όμιλοι της διοργάνωσης. Θέλουμε να είμαστε στις ομάδες που θα περάσουν στην επόμενη φάση και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε βήμα βήμα»…

Για τα στοιχείο που ξεχωρίζει από την ομάδα του στο ξεκίνημα της σεζόν:

«Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο κέρδος για εμάς, ειδικά από το παιχνίδι του Σαββάτου είναι ότι για παράδειγμα ο Γιάννης Αθηναίου μπήκε στο γήπεδο στο 17΄και ο Γιανίκ Μορέιρα που έπαιξε μόλις 9΄στο Κύπελλο ήταν ουσιαστικά δύο από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας στον αγώνα με το Ρέθυμνο. Αυτό που θεωρούσαμε, δηλαδή, ότι έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ, γίνεται σιγά σιγά και πράξη στα παιχνίδια».

Για την απουσία του Φιλ Γκος και την κατάστασή του:

«Η απουσία του είναι πάρα πολύ μεγάλη, αλλά από την στιγμή που τονίζουμε ότι έχουμε μεγάλο ρόστερ δεν μπορούμε να τη συζητάμε. Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι ο Γκος μας κάνει διαφορετική ομάδα. Οι ηγετικές του ικανότητες εντός και εκτός παρκέ δεν μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα, αλλά εμείς προσπαθούμε μέσα από την ποιότητα των άλλων παικτών και την ομαδική λειτουργία να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης. Όσον αφορά την κατάστασή του, θα δούμε πως θα είναι στις εξετάσεις που θα κάνει και αν προπονηθεί από την ημέρα που θα επιστρέψουμε, θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα με την ΑΕΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ