Ο Παναθηναϊκός  μέσα από τα μάτια του Άρη

Ο Παναθηναϊκός μέσα από τα μάτια του Άρη

Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του σημερινού αντιπάλου της ομάδας της

Πρεμιέρα στα εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος σήμερα (στις 6 μ.μ) για τον Άρη που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Το ενδιαφέρον του κόσμου για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι μεγάλο, ενώ η ΚΑΕ Άρης με ανακοίνωση της σκιαγράφησε το προφίλ του σημερινού αντιπάλου της ομάδας της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

«Στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι στη φετινή Betshop Basket League, ο ΑΡΗΣ υποδέχεται σήμερα (13/10, 18:00, ΕΡΤ2) τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η αθηναϊκή ομάδα που κατέκτησε πέρυσι το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, διατήρησε στο ρόστερ της τον ηγέτη και αρχηγό της, Νικ Καλάθη (29, 1,97), ο οποίος υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο. Η σημαντικότερη προσθήκη της το φετινό καλοκαίρι ήταν αυτή του Ιωάννη Παπαπέτρου (24, 2,06) που «μετακόμισε» στους «πράσινους» από τον αιώνιο αντίπαλό τους, τον Ολυμπιακό, σε μια μετακίνηση που συζητήθηκε αρκετά. Ενίσχυσε όμως κι άλλο το ελληνικό στοιχείο με την επιστροφή του Γιώργου Παπαγιάννη (21, 2,18), δημιουργώντας έναν βασικό κορμό από Έλληνες παίκτες (Παππάς, Μήτογλου, Θ. Αντετοκούνμπο, Βουγιούκας οι υπόλοιποι), που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Το «φλερτ» των τελευταίων ετών με τον Keith Langford (35, 1,93) καρποφόρησε φέτος με τον δυο φορές πρώτο σκόρερ της Euroleague να γίνεται μέλος του Παναθηναϊκού. Ο Stefan Lasme (36, 2,03) επέστρεψε κι αυτός μετά από τέσσερα χρόνια στην ομάδα, πλαισιώνοντας στις θέσεις των ψηλών τον James Gist (32, 2,07), με τον οποίο είχαν συνυπάρξει και στην πρώτη θητεία του Γκαμπονέζου center. Στις θέσεις των ξένων αποκτήθηκε και ο Deshaun Tomas (27, 2,01).

Ο Δημήτρης Βεργίνης (2008-2010) και ο Λευτέρης Μποχωρίδης (2014-2017) έχουν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο παρελθόν και ο Ντίνος Μήτογλου (22, 2,10) έχει παίξει στον ΑΡΗ, τη σεζόν 2013-2014.

Την πρώτη αγωνιστική της Α1, ο σημερινός αντίπαλος των «κίτρινων» επικράτησε εντός έδρας του Ήφαιστου Λήμνου με 93-65 (Tomas 16 π.), ενώ την Πέμπτη (11/10) στην πρεμιέρα της Euroleague, νίκησε και πάλι στο «Νίκος Γκάλης» της Αθήνας την Maccabi Tel Aviv με 89-84 (Lojeski 20 π., Langford 13 π., Καλάθης 8 π., 14 ασ.).

Προπονητής του Παναθηναϊκού είναι για τρίτη συνεχή σεζόν ο 45χρονος Xavi Pascual, που τον οδήγησε στην κατάκτηση των δυο τελευταίων πρωταθλημάτων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ