Τα στατιστικά του Άρης-Παναθηναϊκός

Τα στατιστικά του Άρης-Παναθηναϊκός

Ο ΕΣΑΚΕ συγκέντρωσε εντυπωσιακά στοιχεία από το χτεσινό (13/10) ματς της 2ης αγωνιστικής της Betshop Basket League.

Ο ΕΣΑΚΕ συγκέντρωσε εντυπωσιακά στοιχεία από το χτεσινό (13/10) ματς της 2ης αγωνιστικής της Betshop Basket League.

Αρκετά ρεκόρ σημειώθηκαν στον χτεσινό (13/10) αγώνα του Nick Galis Hall μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού. Ο ΕΣΑΚΕ σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του, ξεχώρισε στατιστικά και αριθμούς για τις δυο ομάδες που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά, τα στοιχεία που αναφέρονται είναι τα εξής :

«*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με τα 32 αμυντικά ριμπάουντ που είχε στο «Παλέ» έφτασε στην κορυφαία επίδοση της σεζόν στην οποία έφτασε νωρίτερα στο Ρέθυμνο και το Λαύριο Aegean Cargo.

*Μόνο πέντε δεύτερες επιθέσεις κατόρθωσε να κάνει ο Άρης, στη χαμηλότερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος (έξι είχε χθες ο Κολοσσός H Hotels κόντρα στον Χολαργό). Είναι έτσι η ομάδα με το αρνητικό αλλά και το θετικό ρεκόρ επιθετικών ριμπάουντ –είχε 16 στο ματς του Λαυρίου στην πρεμιέρα.

*Ήταν γενικά ένα παιχνίδι με ένταση και πολλά λάθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δύο ομάδες είχαν από 18 λάθη, στη χειρότερη επίδοση της φετινής Betshop Basket League. 17 είχε ο Ήφαιστος στην πρεμιέρα και ο Πανιώνιος χθες στη Λήμνο.

*Τα εννιά κλεψίματα που καταγράφηκαν στη στατιστική του Άρη συνιστούν ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης στην οποία έφτασε και στις δύο αγωνιστικές ο Χολαργός.

*Τέσσερα από τα εννιά κλεψίματα των γηπεδούχων έκανε ο Λάκι Τζόουνς, επίδοση που συνιστά ρεκόρ για το φετινό Πρωτάθλημα. Από τρία είχαν στην πρεμιέρα Μιλουτίνοφ, Λαρεντζάκης και ο Γκρίφιν χθες.

*Στον αντίποδα όμως οι «κιτρινόμαυροι» δεν πήραν ούτε πόντο από επιθετικά ριμπάουντ επίδοση που βέβαια αποτελεί αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Δύο είχε λίγο νωρίτερα από δεύτερες επιθέσεις ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Λούκας Λεκαβίτσιους μοίρασε έξι ασίστ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην Betshop Basket League. Τόσες είχε στην πρεμιέρα με τον Ήφαιστο και άλλες έξι φορές στο περσινό Πρωτάθλημα.

*Ο Νικ Καλάθης έκλεψε μια φορά την μπάλα, έφτασε τα 285 κλεψίματα και ξεπερνώντας τους Κώστα Χαραλαμπίδη και Νίκο Οικονόμου, έγινε ο 22ος “κλέφτης” του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

*Ο Ματ Λοτζέσκι μπήκε στην πρώτη 40άδα των ξένων της Betshop Basket League σε συμμετοχές. Το χθεσινό ήταν το 124ο παιχνίδι του σε αυτήν κι έτσι ξεπέρασε τον Μίτσελ Ουίγκινς.

*Ο Λευτέρης Μποχωρίδης που ήταν από τους καλύτερους του χθεσινού Άρη, έφτασε σε μία σειρά ατομικών επιτευγμάτων με τη φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Μπήκε στην πρώτη 20άδα των παικτών της σε συμμετοχές στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τις 91, ξεπέρασε τον Σάββα Ηλιάδη και “έπιασε” στη 18η θέση τους Βαγγέλη Βουρτζούμη και Μιχάλη Πελεκάνο.

Μπήκε στην πρώτη 30άδα των σκόρερ της στην Betshop Basket League. Με τους 11 χθεσινούς πόντους του, έφτασε τους 536 και ξεπέρασε τον Τζέιμς Φόρεστ (525), τον Αντώνη Ασημακόπουλο (528) και τον Χάρολντ Έλις (528).

Ανέβηκε στη 13η θέση των πασέρ της στην κατηγορία. Με τις επτά ασίστ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε τις 133 όσες είχε και ο Σάσα Βεζένκοφ ενώ ξεπέρασε τον Γιάννη Γκαγκαλούδη (132).

*Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης έκανε τις τρεις από τις τέσσερις τάπες του Άρη, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην κατηγορία. Τρεις τάπες είχε άλλες τρεις φορές στο παρελθόν. Πέρσι στο εντός έδρας παιχνίδι των Τρικάλων BC Aries κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο, πρόπερσι με τον Απόλλωνα Πατρών κόντρα στον ΠΑΟΚ και τη σεζόν 2013-14 ως παίκτης του ΚΑΟΔ κόντρα στον Πανελευσινιακό.

*Ο Γκάρι ΜακΓκί ξεπέρασε τους 500 πόντους στην Betshop Basket League με τους 10 που είχε στο χθεσινό παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ