Κύμη – Ολυμπιακός 74-77

Κύμη – Ολυμπιακός 74-77

Ο Ολυμπιακός φλέρταρε με μια οδυνηρή ήττα απέναντι στην εξαιρετική απόψε Κύμη, ωστόσο με τρίποντο του Τουπάν 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, απέφυγε το… κάζο για να επικρατήσει με 77-74.

Εχοντας τον Βασίλη Σπανούλη να παρακολουθεί την αναμέτρηση από τον καναπέ του σπιτιού του, ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα στην Χαλκίδα και πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την έδρα της Κύμης, κατακτώντας το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 77-74, χάρη σε τρίποντο του Αξέλ Τουπάν, 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Δύο μέρες μετά την εντυπωσιακή απόδραση από την Μόσχα, οι Ερυθρόλευκοι παρουσίασαν προβληματική αμυντική εικόνα και σημάδια κούρασης, με το συγκρότημα του Καστρίτη να μένει με το παράπονο στο τέλος, αφού ήταν εντυπωσιακό καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος την Τετάρτη παίζει στην Μπασκόνια και την Παρασκευή φιλοξενεί την Αρμάνι στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα, είχε ως πρώτο σκόρερ τον Γκος με 15 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Ουάσινγκτον σταμάτησε στους 24 πόντους.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

ΜΕ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ ΚΑΙ ΓΚΟΣ ΣΤΟ +7

Οι Ερυθρόλευκοι με τον Τουπάν και τον Μιλουτίνοφ προηγήθηκαν στο σκορ, με τον Πρίντεζη να πραγματοποιεί το 4-6.

Η Κύμη απάντησε με τον Ουάσιγκτον από τα 6,75 και ο Χόρτον έκανε το 9-8. Οι φιλοξενούμενοι είχαν απαντήσεις, το δίποντο του Γκος το ντράιβ του ΛεΝτέι έφτασαν στο ματς στο 9-12 και με το τρίποντο του Στρέλνιεκς στο 11-15.

Η Κύμη βέβαια δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Ο Μπολντς με τον Χόρτον βοήθησαν για το πρώτο προσπέρασμα (16-15), με τον Ουάσινγκτον να είναι η αιτία για να κλείσει την περιοδο όντας μπροστά με 20-18.

Ο Μαραγκός πρωταγωνίστησε στην πορεία, πέτυχε το γκολ φάουλ και έδωσε αέρα 5 πόντων (23-18) για την ομάδα του. Ο Μιλουτίνοφ μετά από ασίστ του Γκος κάρφωσε σε 23-20 και έπειτα από κλέψιμο του Μάντζαρη και ραχιαία πάσα του ο Παπανικολάου μείωσε στον πόντο.

Ο Γκος ολοκλήρωσε το 7-0 των Ερυθρόλευκων για το 23-25, για να τον ακολουθήσει ο Παπανικολαόυ με τρίποντο στο 25-28. Η είσοδος του «Παπ» και η οργάνωση του Μάντζαρη είχαν τροποποιήσει τον Ολυμπιακό και ο δεύτερος παίζοντας το πικ εν ρολ με τον Μιλουτίνοφ, πάσαρε ιδανικά στον Σέρβο για το 25-30.

Το σερί του Ολυμπιακού διευρύνθηκε μέσω της άμυνάς του, ο Πρίντεζης με γκολ φάουλ προχώρησε στο 25-33. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ο Μπολντς ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον Μπλατ έπειτα το 29-33.

Ο Τουπάν ανέλαβε δράση, πέτυχε 4 σερι πόντους για το 30-37, ήταν λειτουργικός στην άμυνα και έδωσε την ενέργεια που ζητούσε ο Μπλατ. Ο Γκος μετά από διπλή προσπαθεια έκανε το 30-39 με την Κύμη να μειώνει σε 32-39, σκορ που ήταν και το τελικό για το πρώτο ημίχρονο.

ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ Η ΚΥΜΗ, ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη δεν είχε λόγο να μην πολεμήσει στο ματς και με τρίποντο του Ουάσινγκτον ροκάνισε τη διαφορά σε (37-39). Το τρίποντο του Γκος σταμάτησε την ορμή της Κύμης με 37-42, όμως οι γηπεδούχοι μείωσαν στον ποντο με 6’50’’ να απομένει.

Το 41-45 από τον Μιλουτίνοφ και ο Ουάσινγκτον έφερε και πάλι σε απόσταση αναπνοής την ομάδα του όντας ασταμάτητος, αφού πέτυχε και το 46-47 φτάνοντας τους 17 πόντους, με τον Σαγκς να προβληματίζει το συγκρότημα του Μπλατ, δίνοντας στην ομάδα το προβάδισμα με 48-47.

Το ξέσπαμα του Ολυμπιακού με ένα 5-0 δημιούργησε το 48-52, αλλά το αντιαθλητικό φάουλ του ΛεΝτέι, δύο βολές του Τουντζιαράκη και το τρίποντο του Πουλιανίτη έκαναν το 53-52.

Ο Μπολντς σκόραρε για το +3 της Κύμης και ο Μαραγκός το 57-52 στο τρανζίσιον, την ώρα που ο Μπλατ τα είχε με την τριάδα των διαιτητών για κάποιες αποφάσεις τους. Από τις βολές ο Γκος έπραξε το 57-54 με την Κύμη να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο προηγούμενη με τρεις πόντους.

Η τέταρτη περίοδος αναμενόταν συναρπαστική βάσει της εικόνας των παικτών του Καστρίτη. Ο Στρέλνιεκς με τρίποντο ισοφάρισε (57-57), ο Σαγκς πήγε στο λόου ποστ τον Γκος και σκόραρε για το 59-57 με 8 λεπτά να απομένουν.

Ένα υπό πίεση σουτ από τα 6,75μ του Βεζένκοφ ήταν λόγος για πανηγυρισμούς από τον κόσμο του Ολυμπιακού που ήρθε στην Χαλκίδα (59-60), γεγονός που συνέβη ξανά με το δίποντο από τα 5 μέτρα του Στρέλνιεκς (59-62).

Ο Κατρίτης αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ άουτ, ο Σαγκς τα άκουσε και σκόραρε στην επόμενη φάση, ο Μιλουτίνοφ κάρφωσε αλλά ο Ουάσιγκτον ξανά μείωσε στον πόντο (63-64) για την μαχητική Κύμη με 5:31 για το τέλος.

Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού έκανε πάρτι στη ρακέτα των γηπεδούχων για το 63-66 και ο Στρέλνιεκς με ντράιβ πραγματοποίησε το 63-68.

Ο Ουάσινγκτον όμως δεν ήθελε να χάσει! Και μάλιστα με νέο τρίποντο ισοφάρισε και πάλι για τους γηπεδούχους (68-68 με 3:49 για τη λήξη) και παρά το τάιμ άουτ του Μπλατ, ο Ολυμπιακός χάνει την επιθεση έπειτα από λάθος του Γκος.

Η Κύμη προηγήθηκε με τον Χόρτον, ο Τουπάν ισοφάρισε από τις βολές για μία ακόμα φορά το ματς (70-70), αλλά ο Πουλιανίτης με δίποντο προσέφερε το 72-70 στους γηπεδούχους.

Παρά την βεβιασμένη επίθεση του Γκος, ο Βεζένκοφ με φόλοου αυτοθυσίας έκανε το 72-72 και ο Πρίντεζης στην αμέσως επόμενη ερυθρόλευκη φάση, πόσταρε τον Πουλιανίτη για το 72-74 με 55’’ να απομένουν. Ο Κατρίτης εμπιστεύτηκε τον Ουάσινγκτον και εκείνος τον δικαίωσε για το 74-74.

Μία τέλεια επίθεση του Ολυμπιακού, που δεν βιάστηκε, έψαξε τον ελεύθερο παίκτη (Τουπάν) και σκόραρε το τρίποντο (74-77 με 16 δευτερόλεπτα για το τέλος), οδήγησε τον πάγκο των γηπεδούχων σε τάιμ άουτ.

Φάουλ ή άμυνα; Ο Μπλατ έδωσε εντολή για φάουλ, αυτό δεν έγινε ποτέ, ο Σαγκς αστόχησε και οι Ερυθρόλευκοι κατέκτησαν ένα περιπετειώδες ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 32-39, 57-54, 74-77

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ