ΠΑΟΚ – Προμηθέας 81-56

ΠΑΟΚ – Προμηθέας 81-56

Ο Έλληνας γκαρντ ήταν καταλυτικός στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν σοβαρός λόγος για το τελικό 81-56 της ομάδας της Θεσσαλονίκης επί του συγκροτήματος του Γιατρά.

Απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας με το ευρύ 81-56 του Προμηθέα Πατρών στο PAOK Sports Arena. Παίκτης-κλειδί του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν ο Γιάννης Αθηναίου, αφού ο Έλληνας γκαρντ ήταν απολαυστικός στο τέταρτο δεκάλεπτο «φορτώνοντας» με τρία σερί τρίποντα τους Πατρινούς, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους.

Ο Προμηθέας ήταν ελάχιστα ανταγωνιστικός και σίγουρα προβληματισε με την εμφάνισή του, σε ολοκληρώνοντας το ματς με μοναδικό παίκτη που διακρίθηκε να είναι ο Μπράουν.

ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με 4-3 5’39» πριν το τέλος της περιόδου. Τα καλάθια έμπαιναν με το… σταγονόμετρο, ο Χρυσικόπουλος πέτυχε το 7-3 από τα 6,75μ και ο Σχίζας από τα 6 μέτρα πρόσφερε διαφορά 6 πόντων στην ομάδα του (9-3).

Ο Χρυσικόπουλος με γκολ φάουλ έκανε το 12-3, με τον Προμηθέα να αντιδράει και να πλησιάζει στο 12-7.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα μέσω του Έλληνα φόργουορντ δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και πήραν διαφορά 10 πόντων (19-9), με τον ίδιο να έχει τους 11 από αυτούς.

To δεκάλεπτο βρήκε το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου να είναι μπροστά με 21-11, όμως οι παίκτες του Γιατρά μείωσε γρήγορα σε 23-17 με τον Έλις στα πρώτα λεπτά της επόμενης περιόδου.

Ο Προμηθέας ανέβασε ρυθμούς, ο Μπράουν με τρίποντο έφερε λύσεις (25-23) και πονοκέφαλο στον Παπαθεοδώρου που κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν θέματα στη ζώνη των Πατρινών, ο Κασελάκης από την περιφέρεια προχώρησε στο 30-27, ο Χάτσερ απάντησε (33-27) με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στο σκορ γρήγορα.

Ο Ζάρας του έδωσε αέρα 11 πόντων (38-27) για να οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια με τον φωτεινο πίνακα της Πυλαίας να γράφει 40-28.

ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΣΟΥΠΕΡ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

Οσο περνούσε η ώρα όλο καλύτερα πατούσε στο παρκέ ο ΠΑΟΚ. Ο Χάτσερ συνέχισε να προκαλεί προβληματα στην ομάδα του Γιατρά, ο Μπράουν ήταν η μοναδική επιθετική αιχμή των Πατρινών με το ματς να φτάνει στο 45-32.

Οι 13 πόντοι ήταν αιτία ανασυγκρότησης για τους φιλοξενούμενους και με πρωταγωνιστή τον Γκίκα μείωσαν σε 45-39, με τον ΠΑΟΚ πάντως να τρέχει το δικό του 6-0 για το 51-39.

Το δεκάλεπτο έληξε 57-42 με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα ασφαλές προβάδισμα επί των Πατρινών.

Και αυτό φάνηκε και στην τέταρτη περίοδο. Ο Ζάρας με τον Αθηναίου ανέλαβαν δράσεις και η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 19 πόντους (66-47) για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ είχε τον Αθηναίου με όρεξη στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ελληνας γκαρντ πέτυχε δύο ακόμα τρίποντα εκτοξεύοντας στους 25 πόντους την απόσταση (76-51). Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αφού ένα ακόμα σουτ από του από την περιφέρεια ήταν ο λόγος του 79-54 σε ένα προσωπικό του… πάρτι από τα 6,75μ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ