Οι αριθμοί του Άρης-Ολυμπιακός

Οι αριθμοί του Άρης-Ολυμπιακός

Ο ΕΣΑΚΕ δημοσίευσε αφιέρωμα στα στατιστικά της αυριανής (29/10, 5 μ.μ.) αναμέτρησης του Nick Galis Hall για το πρωτάθλημα.

Ενδιαφέροντα στοιχεία και αριθμούς για την παράδοση μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού μοιράστηκε ο ΕΣΑΚΕ στην επίσημη ιστοσελίδα του με αφορμή το αυριανό ματς μεταξύ των δυο ομάδων στο Nick Galis Hall για την 4η αγωνιστική της Betshop Basket League.

Αναλυτικά, το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

«Το 80ό παιχνίδι μεταξύ του Άρη και του Ολυμπιακού στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί αύριο (29/10, 17:00) στο “Nick Galis Hall”. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετράει 15 νίκες έναντι 64 εκείνης του Πειραιά στο πλαίσιο της Betshop Basket League. Ως γηπεδούχος ο Άρης έχει σημειώσει 11 από αυτές τις νίκες και ο Ολυμπιακός ως φιλοξενούμενος 27.

Οι “ερυθρόλευκοι” έφυγαν με τη νίκη από την έδρα του αντιπάλου τους στις τελευταίες 11 επισκέψεις τους για την κανονική περίοδο αφού η τελευταία επιτυχία των “κιτρινόμαυρων” σε αυτό το κομμάτι του Πρωταθλήματος ήταν εκείνη της περιόδου 2006-07 όταν νίκησαν με 70-59 με 21 πόντους του Τζερεμάια Μάσεϊ και 20 του Τερέλ Καστλ (Ζίζιτς 12, Πεν 11 για τον Ολυμπιακό). Στο μεσοδιάστημα πάντως ο Άρης σημείωσε τρεις εντός έδρας νίκες σε παιχνίδια των πλέι οφ, με τελευταία εκείνη για τα ημιτελικά του 2015 όταν είχε επικρατήσει με 84-74 με κορυφαίο έναν νυν “ερυθρόλευκο”, τον Σάσα Βεζένκοφ που είχε 28 πόντους.

Εκείνη η επίδοση μάλιστα παραμένει η κορυφαία μεταξύ των παικτών του Άρη στα 28 παιχνίδια της Θεσσαλονίκης. Από την άλλη πλευρά ρεκόρ για τον Ολυμπιακό είναι η “30άρα” του Άντονι Γκολντγουαϊρ -φόρεσε και τη φανέλα του Άρη- για τα ημιτελικά των πλέι οφ του 1999, σε παιχνίδι που μάλιστα έχασε με 72-70.

ΑΡΗΣ

ΣΕΡΙ

Μονοψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων είχε ο Άρης και στα τρία πρώτα παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα (οχτώ με το Λαύριο Aegan Cargo, έξι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και επτά με τον Πανιώνιο).

Ο Μάικλ Κάιζερ έχει φτάσει τα 14 συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος με τουλάχιστον δύο εύστοχα σουτ δύο πόντων.

Πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον δύο επιθετικά ριμπάουντ και μία τάπα έχει φτάσει ο Γκάρι ΜακΓκί.

ΠΡΩΤΙΕΣ

Η ομάδα με τα περισσότερα φάουλ ήταν ο Άρης στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Είχε 80 εις βάρος της, τρία περισσότερα από τον Χολαργό.

ΡΕΚΟΡ

Το αυριανό θα είναι το 50ό παιχνίδι του Λάκι Τζόουνς στην Betshop Basket League. Ο Αμερικανός είχε κάνει ντεμπούτο στις 7 Ιανουαρίου 2017 στο εντός έδρας παιχνίδι του Προμηθέα με τον Κόροιβο (79-81).

Δύο τάπες μακριά από τις 50 στην καριέρα του στο ελληνικό Πρωτάθλημα βρίσκεται ο Γκάρι ΜακΓκί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΣΕΡΙ

49 συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος με τουλάχιστον δύο ασίστ μετράει ο Βασίλης Σπανούλης. Η τελευταία φορά που έπεσε κάτω από τις δύο, ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Λαύριο Aegean Cargo της προπέρσινης σεζόν όταν έμεινε στη μία τελική πάσα.

Ο Κώστας Παπανικολάου βρήκε τον στόχο από το τρίποντο έστω και μία φορά, στα εννιά από τα 10 τελευταία παιχνίδια του στην Betshop Basket League.

ΠΡΩΤΙΕΣ

Την πρωτιά σε τρεις στατιστικές κατηγορίες του Πρωταθλήματος είχε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, χωρίς δηλαδή να υπολογίζουμε τα χθεσινά παιχνίδια. Των περισσότερων εύστοχων διπόντων (20), του υψηλότερου ποσοστού στα δίποντα (76,92%) και του υψηλότερου βαθμού στο ranking (78).

ΡΕΚΟΡ

Ένα μόνο ριμπάουντ θα είναι αρκετό για τον Γιώργο Πρίντεζη ώστε να τον καταστήσει τον 19ο ριμπάουντερ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού μοιράζεται αυτή τη θέση με τον Δήμο Ντικούδη έχοντας από 1.383.

Ένα αμυντικό ριμπάουντ θα είναι αρκετό για τον Κώστα Παπανικολάου προκειμένου να φτάσει τα 600 στην κατηγορία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ