Κεραμέας: «Έχει κάνει θυσίες ο Γουλιέλμος και έχει Αρειανοσύνη»

Κεραμέας: «Έχει κάνει θυσίες ο Γουλιέλμος και έχει Αρειανοσύνη»

Αναφέρθηκε επίσης και στις συζητήσεις που είχε ο ίδιος με την ΚΑΕ Άρης.

Το πρώην μέλος του τεχνικού τιμ των Αρη και Ολυμπιακού και νυν προπονητής της ΧΑΝΘ, Νίκος Κεραμέας μίλησε στο Yellow Radio 92.8. Ο Ελληνας τεχνικός μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται φέτος, αναφέρθηκε με θετικά λόγια στον Δημήτρη Γουλιέλμο, ενώ αποκάλυψε και την πρόταση που του έγινε από τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, αλλά και τον Βαγγέλη Αγγέλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Κεραμέας:

Για τα επαγγελματικά του: Έχω φύγει από την Αθήνα και εδώ και δύο μήνες είμαι στη ΧΑΝΘ. Έχω ξεκινήσει μία προσπάθεια να φέρουμε ένα ιστορικό σωματείο όπως η ΧΑΝΘ εκεί που οι περγαμηνές της το οδηγούν.

Για τον Άρη: Ο Άρης ψάχνει να βρει τις δικές του ισορροπίες είναι σε μια δύσκολη φάση. Δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και υπάρχει και τρομερή πίεση. Υπάρχει ένα πολύ δυνατό φως και μία ακτινοβολία που έρχεται από τα παλιά. Πρέπει να υπάρχει μια ακτίνα φωτός για το μέλλον. Είναι θέματα που δεν αφορούν μόνο το αγωνιστικό αλλά το διοικητικό και το οικονομικό κομμάτι. Το υλικό που έχει δε μπορείς να πεις ότι είναι το πιο πλούσιο που υπάρχει. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να συνδυάσει ταλέντο, μπασκετική αξία και συναίσθημα.

Για το Άρης – Ολυμπιακός: Βγαίνει μια νευρικότητα και χθες ήμασταν ανακουφισμένοι που δεν ήταν μεγάλη η διαφορά. Σε κάποια σημεία φάνηκε ότι μπορούσε να κερδίσει. Υπήρχε αστοχία και χρειαζόταν περισσότερη τύχη. Κάθε ομάδα που εχει απαιτήσεις η άμυνα είναι το θεμέλιο. Αν μία ομάδα αμυντικά δε μπορεί να κοντρολάρει το παιχνίδι τότε δε μπορεί να ελπίζει. Ο Άρης το διεκδικεί αυτό αλλά ο χρόνος είναι πειστικός. Η δουλειά όμως που έχει κάνει είναι σημαντική. Χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα.

Για το τι πρέπει να έχει ένα μεγάλο κλάμπ για να προχωρήσει: Τρία πράγματα χρειάζεται. Διοίκηση, προπονητικό team και παίκτες. Ισχυρή διοίκηση είναι οτι ο κ. Γουλιέλμος είναι πρόεδρος ο οποίος έχει κάνει θυσίες, έχει Αρειανοσύνη αλλά μπήκε με άγνοια στο χώρο που δε γνωρίζει την πιάτσα. Δεν του τι καταλογίζω ως αρνητικό γιατί είναι ένας άνθρωπος που έκανε αυτοθυσία. Ότι έχει πει είναι αλήθεια. Τον ξέρω από πριν και ο Γουλιέλμος δε λέει ψέματα. Ξέρω ότι είναι πάρα πολύ Αρειανός. Είναι συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα και θα την βοηθήσει όσο μπορεί. Δεν είναι μεγιστάνας, ούτε του περισσεύουν στην τσέπη αλλά δεν είναι κανένα από τα στελέχη απλήρωτα. Το καλό του Άρη θα το βάλει μπροστά.

Για τις συζητήσεις που είχε ο ίδιος με την ΚΑΕ: Είχαν γίνει συζητήσεις με τον κ. Γουλιέλμο και τον Βαγγέλη Αγγέλου. Νομίζω δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμένα. Ήθελα όπου πηγαίνω και δουλεύω να μπορώ να αποδώσω. Οι συνθήκες δεν ήταν εύκολες. Το είχα σκεφτεί πάρα πολύ. Στον Άρη μπήκα το ‘75 και έχω δει όλο το έργο του. Δεν νομίζω ότι θα ήταν αυτό που θα ήθελα να δώσω στον Άρη. Σέβομαι την πρόταση του προέδρου και του κ. Αγγέλου να είμαι κοντά στην ομάδα αλλά δεν ήταν κατάλληλη η στιγμή. Φοβόμουν μήπως η καλή πρόθεση που είχα δεν έπιανε τόπο.

Για τον Λευτέρη Μποχωρίδη: Ο Άρης έχει μία ιστορία με τα μικρά παιδιά. Ο Μποχωρίδης είναι ένας αξιόλογος παίκτης που του φορτώθηκαν ίσως ευθύνες που δε μπορεί να τις διαχειριστεί. Για εμάς τους παλιούς όταν βγαίνει ένα νέο παιδί και υπάρχει η προσδοκία να αγγίξει τα ονόματα του Γκάλη και του Γιαννάκη είναι μοιραίο να παλέψει για να τα πλησιάσει. Δε βγαίνουν εύκολα τέτοια ονόματα. Να είμαστε προσγειωμένοι και να μη βάζουμε στοιχήματα για να βοηθήσουμε το παιδί πιο πολύ.

Για τη ΧΑΝΘ: Είναι το πιο ιστορικό όνομα στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Το 2019 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που ήρθε το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο της ΧΑΝΘ. Αυτό που θα ήθελα να κάνουμε είναι να δώσουμε έμφαση στις μικρές ηλικίες και να δημιουργήσουμε μία μπασκετική παράδοση. Ασχολούμαι περισσότερο με τις ακαδημίες για να στηρίζεται η ΧΑΝΘ στα δικά της παιδιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ