Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 67-88

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 67-88

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 88-67 Πανιώνιο Σμύρνη, αλλά «πονοκεφαλιάζει» με Γκιστ

Ο Παναθηναϊκός πέρασε αλώβητος από τη Ν. Σμύρνη, καθώς επικράτησε με 88-67 του αδύναμου Πανιωνίου και παρέμεινε αήττητος στην Α1.

Πλέον μπορεί να επικεντρωθεί στην κρίσιμη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Εφές Αναντολού την Παρασκευή για την Ευρωλίγκα, αλλά και τα δύσκολα ματς που ακολουθούν με Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια.

Οι πράσινοι ωστόσο ανησυχούν για την κατάσταση του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος στραβοπάτησε και αποχώρησε κουτσαίνοντας προς τον πάγκο της ομάδας του

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να πιέσει τον Παναθηναϊκό από τα πρώτα λεπτά και να τον αναγκάσει να κάνει εύκολα το λάθος. Ο Καλάθης όμως οργάνωσε σωστά τους πράσινους, που με τον Τόμας να είναι εύστοχος προηγήθηκε με 16-10 στο 6’. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός οτι ο Παναθηανϊκός έχασε το ρυθμό του με την είσοδο του Λεκαβίτσιους (στη θέση του Καλάθη) και μείωσε σε 22-20.

Η είσοδος του Παππά και του Αντετοκούνμπο έδωσε ώθηση στην ομάδα του Πασκουάλ που πήρε διαφορά 11 πόντων (20-31 στο 11΄) με τον Πανιώνιο να αλλάζει την άμυνά του σε ζώνη 2-3.

Απόντος του Λοτζέσκι οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν να βρουν εύκολο σκορ από την περιφέρεια και προτίμησαν να «χτυπήσουν» μέσα από τη ρακέτα με τον Βουγιούκα.

Την ίδια στιγμή και ο Παππάς έδωσε λύσεις στην περιφέρεια και η διαφορά έφτασε στους 14 πόντους (30-44 στο 16’) με το πρώτο μέρος να λήγει 37-48 για τον Παναθηναϊκό, που δεν… πατούσε το γκάζι τέρμα και απλώς έκανε διαχείριση του χρόνου και των λύσεών του στον πάγκο.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός εύρισκε λύσεις με τον Λάσμε και τον Τόμας και ο Πανιώνιος προσπαθούσε με τον Χάρρις να μειώσει. Ο Αμερικανός των «κυανέρυθρων» μάλιστα έκανε πολύ καλό ματς, αλλά ήταν μόνος του.

Η διαφορά έφτασε στους 17 πόντους (51-68 στο 31’) με τον Λεκαβίτσιους να παίρνει τη… σκυτάλη και τον Βουγιούκα να κερδίζει τις «μάχες» μέσα στις ρακέτες. Οι πράσινοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα, επέβαλαν απόλυτα το παιχνίδι τους και έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 88-67.

Από τον Παναθηναϊκό οι Βουγιούκας (12π.), Παππάς (11π.) και Τόμας (10π., 5 ρ) ξεχώρισαν με την απόδοσή τους, ενώ για τον Πανιώνιο προσπάθησαν οι Παπαντωνίου (17π.) και Χάρρις (15 π., 4/8τρ).

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 37-48, 51-66, 67-88

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ