Μπόμπι Μπράουν: «Στον Ολυμπιακό έπαιξα πλάι στον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης – «ζούγκλα» το ΟΑΚΑ»

Μπόμπι Μπράουν: «Στον Ολυμπιακό έπαιξα πλάι στον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης – «ζούγκλα» το ΟΑΚΑ»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο λιθουανικό σάιτ 15min.lt, ο Μπόμπι Μπράουν μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη και την κοινή τους θητεία, την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα και τον ρόλο που του είχε αναθέσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν της Μόρναρ, Μπόμπι Μπράουν παραχώρησε συνέντευξη στο λιθουανικό site 15min.lt. σχολιάζοντας τη θητεία του στους Πειραιώτες, όπου είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο πλάι του Βασίλη Σπανούλη τον οποίο χαρακτήρισε κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης. Παράλληλα αναφέρθηκε με… παράπονο στον ρόλο του που του είχε αναθέσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ μίλησε εκτενώς για την ατμόσφαιρα που συνάντησε στα ελληνικά γήπεδα εν γένει, και πιο συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης – Βασίλη Σπανούλη: «Είχα την ευκαιρία να παίξω με τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης (σ.σ. Σπανούλης) και γι αυτό επέλεξα τον Ολυμπιακό. Κάποτε είχα την ευκαιρία να παίξω και στον Παναθηναϊκό, δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά δεν έγινε. Ήθελα απλά να κάνω περισσότερα με τον Σπανούλη. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλη ζημιά στους αντιπάλους μας… Αλλά και μόνο το να στέκεσαι δίπλα του… Είναι ένας πραγματικός μαχητής. Λατρεύει το μπάσκετ, όπως κι εγώ. Μπορεί να μιλάει όλη την ώρα για μπάσκετ»

Για τη θητεία του στα Ερυθρόλευκα: «Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να προσφέρω περισσότερα και που δεν κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα να προκριθεί στο Final Four της EuroLeague. Όταν πήγα στην ομάδα υπήρχαν αρκετοί γκαρντ και έτσι δεν πήγα για να αντικαταστήσω κάποιον. Υπήρχε ήδη κάποιο ροτέισον. Δεν μετανιώνω πάντως που πήγα στον Ολυμπιακό. Το σκεφτόμουν από τότε που έπαιζα στον Άρη. Τους έβλεπα στην τηλεόραση και έλεγα: μακάρι να μπορούσα να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Έτσι, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω αυτή την ευκαιρία»

Στο ρόλο που του είχε αναθέσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Μου είχε πει ότι σιγά σιγά θα έμπαινα στο ροτέισον και ότι θα έπαιζα με την μπάλα στα χέρια. Ωστόσο, όταν πήγα στην ομάδα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Έπαιζα 8-10 λεπτά και όλοι ξέρουν ότι δεν είμαι ο τύπος του παίκτη που θα περιμένει στη γωνία και θα κάνει τρίποντα. Μπορώ να βοηθήσω την ομάδα με διαφορετικούς τρόπους. Ακόμη και οι άλλοι παίκτες έλεγαν ότι δεν ήταν αυτό το στιλ μου. Ήξεραν ότι δεν έπαιζα έτσι και ότι θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε διαφορετικά τα προσόντα μου. Δεν παραπονιέμαι πάντως, προσπάθησα να κάνω τα πάντα για την ομάδα. Απλά, αισθάνομαι ότι δεν είδαν τον πραγματικό Μπόμπι Μπράουν, δεν ήμουν ο εαυτός μου».

Για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα: «Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι τόσο… ουάου. Είναι τρελό. Και οι οπαδοί μας στον Πειραιά, ήταν επίσης τρελοί. Αυτή η ατμόσφαιρα… Πάντα θέλεις να παίζεις σε τέτοιο περιβάλλον, απέναντι σε αιώνιους αντιπάλους και οπαδούς. Το να κερδίζεις σε τέτοια γήπεδα είναι υπέροχο κατόρθωμα. Θέλεις να εξαφανίσεις όλο το γήπεδο»

Για την εμπειρία του από το ΟΑΚΑ: «Στο ΟΑΚΑ έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η ατμόσφαιρα εκείνη την ημέρα δεν ήταν τόσο καυτή, όσο στους ελληνικούς τελικούς, που μου είχαν πει ότι θα ήταν πιο τρελή. Μας πετούσαν διάφορα, μας έφτυναν, έριχναν μπουκάλια… Υπήρχε ένα τεράστιο δίχτυ γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και μας προστάτευε από τα περισσότερα αντικείμενα. Εάν δεν ήταν το δίχτυ δεν θα είχαμε επιβιώσει (σ.σ. γέλια).

Θυμάμαι ότι κάτι έπεσε στον πάγκο μας, έσπασε το προστατευτικό και διακόπηκε το παιχνίδι, ενώ εμείς έπρεπε να πάμε στα αποδυτήρια. Από την άλλη, έχω παίξει και σε ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ, όπου επίσης η ατμόσφαιρα ήταν τρελή και μας πετούσαν νομίσματα και μπαταρίες. Ακόμα θυμάμαι που οι φίλαθλοι του Άρη πετούσαν πολλά χαρτάκια και περιμέναμε για πολλή ώρα να σκουπιστεί το παρκέ. Η ατμόσφαιρα εκείνη με είχε προετοιμάσει για το ΟΑΚΑ και το γήπεδο της Ζάλγκιρις. Στο ΝΒΑ δεν συμβαίνει αυτό. Εάν κάνεις κάτι τέτοιο, θα συλληφθείς και θα σε κλείσουν στην φυλακή. Θυμάμαι στη Θεσσαλονίκη, τους φίλους του Άρη να παίζουν ξύλο με την αστυνομία. Ήταν τρελό»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ