Άρης – Περιστέρι 62-68

Άρης – Περιστέρι 62-68

Με ηγέτες τους Βασιλόπουλο και Χάροου, το Περιστέρι έφυγε με τη νίκη (68-62) και από το γεμάτο Nick Galis Hall, για να συνεχίσει την αήττητη πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Άρης κατάφερε να επιστρέψει από το -15 της 3ης περιόδου, όμως η ομάδα του Πεδουλάκη ΄έδειξε την κλάση της και με ένα μεγάλο τρίποντο του Χάροου άντεξε πήρε ένα σπουδαίο διπλό.

Την απίστευτη πορεία του συνεχίζει το Περιστέρι. Μετά από ένας ματς με μεγάλη ένταση και πάθος από τις δύο ομάδες, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έφυγε με τη νίκη και από το Nick Galis (68-62) για να πανηγυρίσει το 6Χ6! Σπουδαίοι οι Βασιλόπουλος (13π., 9π.) και Χάροου (20π.).

Στο 2-4 πλέον ο Αρης που πλήρωσε την αστοχία και τα 15 λάθη που έκανε. Για τους κίτρινους που λίγο έλειψε να πετύχουν επική επιστροφή στο τέταρτο δεκάλεπτο επιστρέφοντας από το -15, ξεχώρισαν οι Χάρις και Τζόουνς. Εξαιρετική ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του Αυτοκράτορα που ξεπέρασαν τις 4.000.

Από το 10-0 του Άρη, στο 2-16 του Περιστερίου

Εντυπωσιακή εναλλαγή στο σκορ είχαμε στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Αρης βασιζόμενος στην εξαιρετική του άμυνα κι εκμεταλλευόμενος την κακή αντίδραση του Περιστερίου στο τρανζίνσιον προηγήθηκε με 10-0(!), μετά από τρίποντα των Τζόουνς, Νταλό και Μπελ και 1 βολή του ΜακΓκι στα πρώτα 2,5 λεπτά!

Κάπου εκεί υπήρξε εντυπωσιακή αντίδραση του Περιστερίου. Με ηγέτη τον Βασιλόπουλο (8π. στο α’ δεκάλεπτο) και σετ επιθέσεις που απέφεραν αρκετές βολές στους φιλοξενούμενους είχαμε ένα επιμέρους 2-16 με την ομάδα του Πεδουλάκη να προσπερνάει με 12-18 στο 9’!

Οι παίκτες του Άρη είχαν φορτωθεί με αρκετά φάουλ, με κυριότερο πρόβλημα τα τρία τα οποία βάρυναν τον Λάκι Τζόουνς από τις αρχές της 2ης περιόδου. Τα συχνά σφυρίγματα των διαιτητών επέφεραν εκνευρισμό στους περίπου 4.000 οπαδούς του Άρη, με αποτέλεσμα στο 14’ να έχουμε ένα επεισόδιο στον πάγκο του Περιστερίου.

Παίκτες και άνθρωποι των φιλοξενούμενων άνοιξαν διάλογο με τους οπαδούς, με αποτέλεσμα για 2-3 λεπτά να υπάρξει ένταση. Τελικά ο Πεδουλάκης χρεώθηκε με τεχνική ποινή για τις διαμαρτυρίες του, ενώ νωρίτερα με τεχνική ποινή είχε τιμωρηθεί και ο Βαγγέλης Αγγέλου για διαμαρτυρία του στους διαιτητές.

Ο Αρης ήταν πολύ άστοχος στο πρώτο ημίχρονο στα δίποντα (3/15) κι έτσι το Περιστέρι που πήρε επιθετικές λύσεις από τον Χάροου (12π.) πήγε στην ανάπαυλα με ένα πολύτιμο +8(30-38) που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά του πρώτου μισού της αναμέτρησης.

Κυριαρχία του Περιστερίου

Κι αν στις δύο πρώτες περιόδους είχαμε καλά διαστήματα και για τις δύο ομάδες, στο τρίτο το Περιστέρι υπερείχε ξεκάθαρα. Δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην επιθετική δημιουργία του Άρη, την ώρα που το ίδιο έβρισκε πλέον λύσεις και σε άλλους παίκτες όπως οι Ντάνιελ, Γκρέι και Σίρκο.

Ετσι η ομάδα του Πεδουλάκη παγίωσε μια διψήφια διαφορά που έφτασε ακόμη και το +15 (39-54 και 41-56), με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει στο 43-56.

Επέστρεψε ο Αρης, άντεξε το Περιστέρι

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Αρης έπιασε σπουδαία απόδοση, την οποία αν είχε πιάσει – σε ένα βαθμό έστω- στα προηγούμενα δεκάλεπτα θα είχε μεγάλη τύχη να κερδίσει. Βγάζοντας πολλή ενέργεια και τους Νταλό, Χάρις, Μποχωρίδη και Τζόουνς να ηγούνται επιθετικά, οι κίτρινοι πλησίασαν στον πόντο (60-61) μετά από ένα επιμέρους 17-5!
Ετσι με 2:40 για το τέλος, το ματς πήρε φωτιά με τους οπαδούς του Άρη να ξεσηκώνονται, αλλά το Περιστέρι να δείχνει χαρακτήρα.

Ο Χάροου με επτά δικούς του πόντους (τρίποντο, λέι απ και 1/2 βολές) έκανε το 60-67 στα 52’’ και κάπου εκεί η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ της ομάδας των Δυτικών προαστίων.

Να αναφέρουμε οτι οι κίτρινοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για επιθετικό φάουλ που χρεώθηκε στον Τζόουνς (σ.σ. ήταν λίγο τραβηγμένο) με το σκορ στο 60-61 και 2:11 να απομένουν για τη λήξη. Να σημειώσουμε οτι ήταν το 5ο του Αμερικανού των κίτρινων, ο οποίος μάλιστα σκόραρε στη συγκεκριμένη φάση, ωστόσο το καλάθι του ακυρώθηκε από τους διαιτητές.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ