Αγγέλου για το Περιστέρι, το «μνημόνιο» στον Άρη και το επεισόδιο με Πασκουάλ

Αγγέλου για το Περιστέρι, το «μνημόνιο» στον Άρη και το επεισόδιο με Πασκουάλ

Ο προπονητής του Άρη μίλησε για όλους και για όλα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου, μίλησε στον ARENA FM 89.4 με αφορμή την ήττα των «κιτρινόμαυρων» από το Περιστέρι στο «Nick Galis Hall», τον πόλεμο ανακοινώσεων των δυο ΚΑΕ, αλλά και την «έκρηξή» του προς τους διαιτητές της αναμέτρησης μετά τη λήξη του Κυριακάτικου αγώνα.

Παράλληλα τοποθετήθηκε για το επεισόδιο που είχε με τον Τσάβι Πασκουάλ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ενώ ακόμη μίλησε και τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται κοντά στην έξοδο από τους κίτρινους.

Εξάλλου τόνισε ότι«…τα δυο επόμενα χρόνια ο Άρης θα είναι σε ένα αθλητικό μνημονιακό καθεστώς», καθώς στόχος είναι η εξυγίανση της εταιρείας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αγγέλου:

Για τις φήμες που τον θέλουν κοντά στην πόρτα της εξόδου: «Δεν καταλαβαίνω, αλλά και καταλαβαίνω ταυτόχρονα γιατί συμβαίνει αυτό. Κανείς προπονητής δεν είναι μόνιμος σε μια ομάδα. Όλοι πρέπει να βλέπουν τη δουλειά τους και να ξέρουν τι να κάνουν. Είμαστε σε μια κοινωνία που όλοι έχουν άποψη και βλέπουν διαφορετικά από κάποιους άλλους τα πράγματα. Είναι πταίσματα αυτά που ζω τώρα, από αυτά που έχω ζήσει γενικότερα στη ζωή μου».

Για τον αγώνα με το Περιστέρι: «Πρέπει να έχεις συγκέντρωση στιγμής για να πας στην επόμενη. Παίζαμε χθες με τρεις τραυματίες παίκτες. Ο Μποχωρίδης ίσως δεν παίξει και με τον ΠΑΟΚ, έχει θλάση. Ο Μπελ έπαιξε με ένεση, και ο Σλαφτσάκης δεν μπορούσε να παίξει καθόλου. Αν κάποιος στοχεύσει σε πράγματα εκτός ομάδας, χάνει τον στόχο του».

Για την σκληρή ανακοίνωση της ΚΑΕ του Περιστερίου προς το πρόσωπό του: «Δεν μπορώ να μιλήσω για ανώνυμες ανακοινώσεις, δεν μου αρέσει να σχολιάζω πράγματα, ξέρω πολύ καλά το τι έκανα χθες, αν είναι σωστό ή λάθος παίρνω την ευθύνη, δεν μπορώ να το ελέγξω αυτό, μπορεί ο καθένας να γράφει ότι θέλει. Δεν μπορώ να μπω σε μια κόντρα με κάποιον μετά το παιχνίδι. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αντιλήφθηκα κάτι, αντέδρασα, αλλά μετά από αυτό δεν είναι δουλειά μου να ασχοληθώ. Μίλησα με τον κύριο Γουλιέλμο, ξέρουμε τι γίνεται στο ιστορικό της ομάδας, είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις».

Για την συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετά τη λήξη: «Αν το παράκανα, δεν ξέρω, αλλά εκείνη τη στιγμή με την αντίληψη του παιχνιδιού την οποία είχα, αντέδρασα έτσι. Μπορεί να κάνω λάθος, όμως δεν είπα σε κανέναν να συμφωνήσει με εμένα. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αντιλήφθηκα τακτικά έναν περίεργο άξονα κριτηρίων της διαιτησίας. Δέχθηκα προειδοποίηση για τη διαμαρτυρία μου, μετά δέχθηκα τεχνική ποινή. Υπάρχουν άνθρωποι που αποφασίζουν στο γήπεδο τι πρέπει να γίνει. Υπάρχει κομισάριος. Το ότι ο Αγγέλου είναι υπερβολικός, ή όχι, υπάρχουν στον Άρη 13-14 πένες που κάνουν κριτική σε οτιδήποτε στον Άρη και είναι δουλειά τους να το δούνε. Εγώ αποφάσισα και αντέδρασα με συγκεκριμένα δεδομένα σε συγκεκριμένη στιγμή.

Εκ των υστέρων, μπορεί να φαίνομαι υπερβολικός, αλλά θα το ξανάκανα. Το ότι χάσαμε έχουμε κι εμείς συμμετοχή σε αυτό, αλλά τα κριτήρια των διαιτητών δεν ήταν ορθά, και τα κριτήρια της αξιολόγησης της τελευταίας φάσης δεν ήταν επίσης ορθή. Τέσσερα σφυρίγματα που έγιναν κατά του Άρη, δεν σφυρίχτηκαν από την άλλη πλευρά. Αποφεύγω να κάνω αναλύσεις μετά το ματς γιατί έχω ένα πλάνο. Με τα κριτήρια που διαβάζεις, αποφασίζεις. Άκουσα τους διαιτητές μετά που έλεγαν ότι μπορούν να κάνουν και λάθη. Εγώ υπερασπίστηκα την ομάδα μου. Η ομάδα έχει μια γραμμή που καλύπτει τα στελέχη της και είμαι ευχαριστημένος με αυτό. Κάναμε μια ενδελεχή ανάλυση και καταλήξαμε γιατί συνέβησαν όλα αυτά, και με ποιους τρόπους. Είχαμε ευθύνη, αλλά και τα κριτήρια της διαιτησίας δεν ήταν ορθά».

Για το ρόστερ του Άρη: «Από το ρόστερ του Άρη, πρέπει να αντιληφθεί ο κάθε παίκτης ξεχωριστά πως κρίνεται από στιγμή σε στιγμή. Αυτό από μόνο του δεν το βιώνει ο κάθε παίκτης σε άλλες ομάδες. Δεν είναι το ίδιο να είσαι στον Άρη. Όταν είμαστε σε αυτό το σύλλογο, πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως κρινόμαστε. Δίκαια ή άδικα δεν ξέρω, αλλά πρέπει να το καταλάβουμε. Προσπαθούμε να δώσουμε στους παίκτες αυτό το ταπεραμέντο του Άρη».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος και τις χαμηλές θέσεις της Α1: «Μάντης δεν είμαι, αλλά προσπαθούμε να το αποφύγουμε. Όσο το δυνατόν πιο σύντομα προσπαθούμε να βάλουμε τον σύλλογο σε αυτή τη δοκιμασία. Αν κάποιος αξιολογήσει την πορεία του Άρη, υπάρχει ανάλυση. Το κακό αποτέλεσμα ήταν στο ματς με τον Πανιώνιο μόνο, και χθες ήταν ένα επίσης άσχημο αποτέλεσμα. Στη Ρόδο και με τη Ντνίπρο δείξαμε καλά σημάδια. Είμαι ευχαριστημένος που δίνεται η ευκαιρία σε ένα γκρουπ ανθρώπων να υποστηρίξουν την ιστορία του συλλόγου, αγωνιζόμαστε με αυτά που έχουμε, ζούμε σε ένα περιβάλλον που έχουμε τη βοήθεια του κόσμου, έχουμε διοίκηση που παλεύει για την ομάδα καθημερινά. Έχουμε άσχημα αποτελέσματα, έχουμε και καλά αποτελέσματα. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση».

Για τους στόχους του φετινού Άρη και το μακροπρόθεσμο πλάνο της διοίκησης Γουλιέλμου: «Το στοίχημα του Άρη φέτος είναι αυτό το σήμα της υγείας που εκπέμπει, να είναι σταθερό για 10 μήνες. Θέλουμε να φτάσουμε το καλοκαίρι και να βλέπουμε πως έχουμε κάνει πρόοδο. Θέλουμε σταθερότητα στις συνθήκες. Προσεύχομαι για αυτό, γιατί έτσι θα έχουμε σεβασμό στην αγορά. Μόνο αν είσαι νοικοκύρης, σοβαρός, έτσι θα σε σέβονται στην αγορά. Αυτό προσπαθούμε να δείξουμε σε όλους. Ο κ. Γουλιέλμος αυτό προσπαθεί να δώσει σε όλους να καταλάβουν. Σε κάθε μέτωπο θέλουμε να πούμε πως ο παίκτης ελέγχεται, κρίνεται, έχει συνέπεια οικονομική, έχει συνέπεια προπονητικού προγράμματος, αλλά έχει κιόλας καταμερισμό ευθύνης. Μέχρι στιγμής ευτυχώς οι παίκτες ανταποκρίνονται, με τις όποιες αδυναμίες τους.

Τα δυο επόμενα χρόνια ο Άρης θα είναι σε ένα αθλητικό μνημονιακό καθεστώς. Εδώ ταλαιπωρούνται ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα, αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούμαστε όλοι. Ζητούμενο είναι η ποιότητα, και στον αθλητισμό η ποιότητα κοστίζει. Ο Άρης έδωσε μια μάχη στην αγορά, και συνάντησε μια δυσκολία από τους Έλληνες παίκτες για να τον εμπιστευτούν. Βρήκε ξένους παίκτες που δυσκολεύτηκε πολύ να τους πείσει να έρθουν στην ομάδα. Στον Άρη τα επόμενα δυο χρόνια θα πρέπει να ενωθούν οι άνθρωποι γύρω του και να δώσουν την ασφάλεια, ώστε στην αγορά να τον εμπιστεύονται.

Για την συμπεριφορά και τα… νεύρα του φέτος: «Προσπαθώ να πω στους παίκτες, ότι το ταπεραμέντο της προσπάθειας είναι εκρηκτικό. Όποτε κάνω ένα πρόγραμμα, στοχεύω να είμαστε πιο εκρηκτικοί από τον αντίπαλο. Για παράδειγμα στο ματς με τον Παναθηναϊκό, αυτό που έγινε από τον Πασκουάλ και αντέδρασα, έγινε για να προστατεύσει τον Καλάθη. Ο δυνατός στον αδύνατο το έκανε αυτό, το καταλάβαμε. Στο ματς με το Περιστέρι, δεν μπορεί κάποιος να μην μπορεί να προστατέψει τους παίκτες του, ειδικά στο γήπεδό του. Δεν μπορεί να παίζει ένας παίκτη πέντε λεπτά και να τιμωρείται με τρία φάουλ. Σε παρόμοιες φάσεις, σαν προπονητής του Άρη, εγώ έκρινα ότι για το Περιστέρι δεν σφυρίχτηκε τίποτα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ