Αναζητώντας τον επόμενο γκαρντ του Ολυμπιακού

Αναζητώντας τον επόμενο γκαρντ του Ολυμπιακού

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ξεχωρίσει λύσεις για την περιφέρειά τους, ήδη ακούγονται και γράφονται ονόματα, όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα «κλείσει» κάποιος αθλητής για την περιφέρεια του Μπλατ.

Αυτή την στιγμή που γράφεται το κείμενο, ένα είναι σίγουρο. Ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά για την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη που θα παίζει στο λεγόμενο και ως «ασσόδυο». Θα συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα περιφερειακή γραμμή του Μπλατ και κακά τα ψέματα θα στείλει προς… δανεισμό τον Βασίλη Τολιόπουλο, για τον οποίο ερίζουν ομάδες της Α1 όπως ο Χολαργός, ο Άρης, ο Κολοσσός Ρόδου και ο Πανιώνιος.

Από εκεί και πέρα όμως η πραγματικότητα αυτήν την στιγμή είναι μία: Καμία βιασύνη…

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν δεχθεί βροχή προτάσεων από μάνατζερ, με τα ονόματα των αθλητών που έχουν προταθεί ήδη να έχουν δημοσιοποιηθεί από τα Μέσα. Το τελευταίο που ακούστηκε ήταν αυτό του Μάνι Χάρις, με τον Αμερικανό να προέρχεται από το προβληματικό πέρασμά του από την Λιέτουβος Ρίτας. Και η λογική εξάλλου λέει, πως εάν ήθελε ο Ολυμπιακός, θα τον αποκτούσε στην αρχή της σεζόν όταν και ως βοηθητικός, έπαιξε στα φιλικά της ομάδας στην Ισπανία ελέω των υποχρεώσεων των διεθνών για τα παράθυρα. Ταυτόχρονα, οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν έναν παίκτη για τις θέσεις των γκαρντ που να παίζει και άμυνα, με τον Χάρις να μην έχει ως παίκτης ευθύνες πόιντ γκαρντ και να ακουμπάει κα το «3». Οπότε false alarm για τον χωρίς ομάδα πάλαι ποτέ «μπόμπερ» της ΑΕΚ.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ «ΣΤΟΧΩΝ»

Όπως καταλαβαίνετε αυτήν την περίοδο το να βρεις έναν παίκτη που ταιριάζει 100% στα «θέλω» σου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ανάλογα και τα οικονομικά δεδομένα κάθε ομάδας και εννοείται της διαθεσιμότητας των αθλητών ανά τον κόσμο.

Ο Ολυμπιακός κοιτάει αθλητές από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ που έχουν two way contracts και παίζουν κατά κύριο λόγο στην G League ή που ήδη έχουν «κοπεί» από τις ομάδες τους. Για να συμβεί κάτι στην πρώτη περίπτωση άμεσα θα πρέπει οι Ερυθρόλευκοι να καταθέσουν ένα ποσό για το buy out του ή να περιμένουν ένα χρονικό διάστημα για να μείνει εντελώς ελεύθερος από την ομάδα που είναι δεσμευμένος με αυτό το συμβόλαιο.

Αναφορικά με τους ελεύθερους, μία περίπτωση που αρέσει πολύ είναι ο Τζόρνταν Λόιντ (25 χρ., 1.93μ), ο οποίος το καλοκαίρι είχε πληρώσει το buy out του από την Νταρουσάφακα για να κυνηγήσει το όνειρό του για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Κόπηκε τελικά από τους Ράπτορς και πλέον είναι ελεύθερος να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Τον παίκτη τον γνωρίζει ο Μπλατ από το πέρασμά του από την Χάποελ Ελιάτ την προηγούμενη σεζόν με την οποία είχε 17,4 πόντους, 4,9 ριμπάουντ, 3,6 ασίστ και 1.6 λεπτά το παιχνίδι.

Ταυτόχρονα έχει ακουστεί το όνομα ενός παλιού μας γνώριμου, του Κέβιν Πάντερ. Ο πάλαι ποτέ παίκτης της ΑΕΚ, εντυπωσιάζει με την φανέλα της Μπολόνια στην Ιταλία. Αποτελεί μία καλαθομηχανή ολκής, έχοντας στο Champions League 18.7 πόντους κατά μέσο όρο με κάτι παραπάνω από 3 τρίποντα στο ματς και με 15,8 ράνκινγκ κατά μέσο όρο. Στην LegaBasket έχει 15 πόντους κατά μέσο όρο με 42,4% στο τρίποντο (14/33 προσπάθειες). Ολοι γνωρίζουν την έφεσή του στο σκοράρισμα, την ώρα που δεν είναι και αδιάφορος στο αμυντικό κομμάτι. Το θέμα είναι ότι έχε συμβόλαιο με τους Ιταλούς στους οποίους νιώθει τέλεια.Το όνομα του Τζόρνταν Θίοντορ (συμβόλαιο με Αρμάνι αλλά ανενεργός όλο αυτό το διάστημα) έχει πέσει στο τραπέζι χωρίς να υπάρχει κάτι ζεστό, ενώ ακούγεται και η περίπτωση του Καντίμ Αλλεν (25 χρ., 1,91μ) που ήταν στην λίστα των Νικς με τους παίκτες που «κόπηκαν» παρέα με τον Γιοκίμ Νοά.

ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ

Τις προηγούμενες σεζόν είδαμε περιπτώσεις αθλητών που ήρθαν στον Πειραιά στη μέση της σεζόν που δεν έπιασαν. Ο λόγος ήταν απλός, αφού ήταν σε μεγάλο βαθμό λύσεις που ταίριαζαν περισσότερο στα οικονομικά «θέλω» παρά στα ομαδικά. Ηταν ελεύθεροι είτε δεν κόστιζαν πολύ και η κατάληξη στο τέλος της σεζόν ήταν η ίδια. Παρελθόν από τον Ολυμπιακό, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να υπάρχει ευχαρίστηση από την παρουσία τους στο παρκέ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν θελει να πάρει απλά έναν παίκτη για να γεμίσει το ροτέισόν του. Εξάλλου με την προσθήκη ξένου θα φτάσει η ομάδα του στους 7 κάτι που θα τον αναγκάσει να τροποποιήσει το ρόστερ του και να αποφασίσει ποιος δεν θα παίζει στην Α1. Ο Αμερικανοϊσραηλινός θέλει να γίνει η προσθήκη με παίκτη που ταιριάζει στα θέλω του. Για αυτό δεν υπάρχει απόλυτη βιασύνη, για αυτό θέλει να το πάει μεθοδικά. Και ίσως αυτός που θα έρθει (εάν έρθει), δεν θα είναι γνωστός σε κανέναν μας και θα είναι όνομα προσωπικής καθαρά επιλογής του. Το συνηθίζει εξάλλου αυτό. Το θέμα είναι ότι θα πάρει παίκτη που του αρέσει και όχι κάποια… μεσοβέζικη λύση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ