Ο Λιαδέλης, η βαριά φανέλα του Γιαννάκη και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ο Λιαδέλης, η βαριά φανέλα του Γιαννάκη και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

«Από το άγχος μου την πρώτη φορά δεν έβλεπα καν την μπασκέτα», είπε ο Παναγιώτης Λιαδέλης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής Παναγιώτης Λιαδέλης, που συνέδεσε το όνομά του με τον Αρη (1993-2000), αλλά που πέρασε και για 1,5 χρόνο και από τον ΠΑΟΚ (2000-2002), φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8.

Ο 44χρονος πλέον παλαίμαχος άσος μίλησε για της αναμνήσεις που έζησε στον Αυτοκράτορα και παράλληλα δήλωσε ανυπόμονος να επιστρέψει στο Αλεξάνδρειο για να παρακολουθήσει κάποιο παιχνίδι της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Λιαδέλης:

-Για το ΠΑΟΚ- Αρης: Πάντα είναι ένα ντέρμπι αυτό το ματς. Μακάρι να έρθει κόσμος στο γήπεδο, να το χαρεί και να δει ένα καλό μπάσκετ και φυσικά να κερδίσει ο Άρης.

-Για την ομάδα: Τόσα χρόνια στον Άρη ήμουν. Εδώ μεγάλωσα, ανδρώθηκα και αυτή η ομάδα με ανέδειξε. Θέλω η ομάδα να πηγαίνει καλά και να μεγαλώνει. Ο γιος μου γίνεται μπασκετμπολίστας σιγά σιγά. Βέβαια, θέλει πολλή δουλειά αλλά του αρέσει να δουλεύει. Δεν τον επηρέασα καθόλου, μόνος του το διάλεξε. Δεν θέλω να πιέζω το παιδί. Παίζει στον Βόλο στην ομάδα του Προμηθέα. Μακάρι να έρθει στον Άρη. Η παιδεία στον αθλητισμό είναι πάνω από όλα.

-Για την πρώτη φορά που έπαιξε στον Άρη: Εγώ από το άγχος μου την πρώτη φορά δεν έβλεπα καν την μπασκέτα. Δεν έβλεπα από το άγχος. Μετά εγκλιματίζεσαι, παίρνεις το χρόνο σου και προσαρμόζεσαι. Ο Τζούροβιτς τότε με έριξε κατευθείαν στα βαθιά αλλά τον δικαίωσα. Με πίστεψε πολύ. Δεν μου έδωσε απλώς χρόνο αλλά με ξεκίνησε βασικό. Μάλιστα, μου είχε δώσει τη φανέλα με το 5 του Γιαννάκη.

Πολύ βαριά φανέλα. Με τη δουλειά και τη νοοτροπία σου καταφέρνεις πράγματα. Ζεις για αυτά τα παιχνίδια. Υπάρχει άλλη ατμόσφαιρα και άλλη νοοτροπία. Στα ντέρμπι όταν κερδίζεις ανεβαίνεις και ψυχολογικά και ο κόσμος έρχεται ακόμη περισσότερο κοντά στην ομάδα.

-Για τον κόσμο του Άρη: Αυτό που πρέπει να κάνει ο κόσμος του Άρη είναι να στηρίξει την ομάδα και να είναι δίπλα της. Σε κάθε ομάδα ο κόσμος παίζει σημαντικό ρόλο.

-Για το ποιο Άρης – Π.Α.Ο.Κ δεν ξεχνάει: Δεν ξεχνάω τα παιχνίδια που έπαιζα αντιμέτωπος με τον Πρέλεβιτς γιατί ήταν μεγάλη φυσιογνωμία. Έχω πολύ μεγάλες αναμνήσεις. Πλέον, παρακολουθώ μόνο τον γιο μου και μέχρι εκεί.

-Για το κύπελλο που είχε πάρει με τον Άρη στην Τουρκία: Αυτές οι νίκες δεν ξεχνιούνται. Μεγάλες εμπειρίες και μεγάλο σχολείο. Ο Π.Α.Ο.Κ είναι μεγάλη ομάδα αλλά το ταιμινγκ που πήγα δεν ήταν καλό. Εγώ δεν ήθελα να φύγω από τη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό πήγα στον Π.Α.Ο.Κ. Με τον χρόνο καταφέρνεις να δεις τα πάντα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι μπορούσα να το αποφύγω και να μην στεναχωρήσω τον κόσμο του Άρη.

-Για το πότε θα πάει στο Παλέ: Θέλω πολύ να με καλέσουν στο Παλέ και εγώ θέλω πολύ να έρθω εκεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ