Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου 88-80

Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου 88-80

Με σπουδαίους τους Μπέρι, Χάρις και Σίγκλερ, ο Πανιώνιος πήρε μεγάλης σημασίας νίκη επί του Κολοσσού, στο ντέρμπι παραμονής της Νέας Σμύρνης.

Σπουδαίας σημασίας νίκη στην μάχη που δίνει ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό πήρε ο Πανιώνιος με 88-80 επί του Κολοσσού. Έτσι η ομάδα του Νίκου Οικονόμου πανηγύρισε την 3η νίκη της στο πρωτάθλημα, η οποία πήρε βαθιά ανάσα, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Μπέρι με 26π.

Πολύ κακή ήττα για τους νησιώτες που ήταν η 6η σε επτά ματς (εκκρεμεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό), παρέμειναν δηλαδή στη μόλις μία νίκη. Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή η ήττα έγινε κόντρα σε ομάδα με τους ίδιους στόχους, καταλαβαίνει κανείς ότι η ήττα αυτή πονάει πολύ το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη (έκανε ντεμπούτο).

Υψηλό σκορ, ο Πανιώνιος τον έλεγχο

Υψηλό σκορ είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πανιώνιο όμως να έχει ξεκάθαρα τον έλεγχο του αγώνα και να διατηρεί συνεχώς ένα πολύτιμο προβάδισμα. Οι κυανέρυθροι, με τον Χάρις να είναι εξαιρετικός (12π. στο α’ δεκάλεπτο), τους Μπέρι, Καμπερίδη και Σίνγκλερ υψηλά ποσοστά ευστοχίας (9/14δίποντα και 7/17 τρίποντα) προηγήθηκαν με 16-11 και 29-20, κλείνοντας το ημίχρονο στο 45-39.

Από την άλλη, ο Κολοσσός είχε το εύκολο καλάθι, ειδικά με τον Μαυροειδή που ήταν κυρίαρχος στη ρακέτα με 15 πόντους στα πρώτα δύο δεκάλεπτα. Όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ ευάλωτοι αμυντικά με τους 45 πόντους που δέχθηκαν μετά από 20 λεπτά αγώνα, να τα λένε όλα.

Προσπάθεια επιστροφής από τον Κολοσσό, αλλά… Μπέρι

Στο τρίτο δεκάλεπτα τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους νησιώτες. Ο Πανιώνιος συνέχισε να σκοράρει εύκολα (Μπέρι – Σίνγκλερ), κρατώντας παράλληλα τους φιλοξενούμενους σε χαμηλή συγκομιδή. Ετσι η διαφορά εκτοξεύθηκε ακόμη και στους 17π. (62-45 στο 27’), με το σκορ στο 30’ να διαμορφώνεται στο 68-55.

Η ομάδα του Φλεβαράκη προσπάθησε να επανέλθει στα τελευταία δέκα λεπτά και κατάφερε να μειώσει στους 6 (80-74) με τον Ντιγκς, ένα λεπτό πριν το φινάλε. Τελικά όμως ο εξαιρετικός σήμερα Μπέρι, με τρίποντο έκανε το 83-74 στα 47’’ και κάπου εκεί κλείδωσε μια υπερπολίτιμη νίκη για την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 45-39, 68-55, 88-80

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ