Μπανκι: «Απόλαυσα αυτή τη νίκη»

Μπανκι: «Απόλαυσα αυτή τη νίκη»

«Το να έχεις 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και να ελέγχεις τα ριμπάουντ ήταν πολύ σημαντικό», είπε μεταξύ άλλων ο Μπάνκι στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Άρη.

Ο Λούκα Μπάνκι εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ νίκησε στο Παλέ, αλλά και γιατί κινδύνεψε στο τέλος να χάσει το ματς. Παράλληλα χαρακτήρισε τον Άρη μαχητικό και περήφανη ομάδα που δεν εγκαταλείπει ποτέ.

Ο Ιταλός προπονητής είπε αρχικά: «Απόλαυσα αυτή τη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος με όλους τους παίκτες για την προσπάθειά τους. Δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις μετά από δύο εβδομάδες διακοπής, κυρίως όταν έχεις να διαχειριστείς προβλήματα τραυματισμών. Είχαμε τέσσερις διεθνείς και τρεις τραυματίες. Είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό. Γι’ αυτό οι δύο ομάδες είχαν σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια του αγώνα. Ήταν πολύ σημαντικό ότι κάναμε μια πολύ καλή αμυντική εμφάνιση, παρά κάποια λάθη στην τελευταία περίοδο.

Πρέπει όμως να καταλάβουμε τι είδους ταυτότητα έχει ο Άρης σαν ομάδα, παίζει με περηφάνια και δεν εγκαταλείπει το παιχνίδι ποτέ, ειδικά στην έδρα του. Στην τελευταία περίοδο όπου ο Άρης έπαιξε παιχνίδι υψηλού ρυθμού, είχαμε πρόβλημα με το μακρινό σουτ αλλά εμείς ήμασταν όπως έπρεπε στα ριμπάουντ. Επιθετικά, είχαμε παραγωγικότητα και κάναμε καλό παιχνίδι. Έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων σημαίνει ότι μοιράσαμε πολύ καλά την μπάλα και το κλειδί ήταν η ευστοχία από τη γραμμή των βολών για να διατηρήσουμε τον έλεγχο του αγώνα. Η επιτυχία στα ριμπάουντ και στις διεκδικούμενες μπάλες μέτρησαν πολύ. Ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό και ήταν και αυτό ένα από τα κλειδιά του αγώνα».

Για το εάν η έλλειψη ρυθμού οφείλεται στο γεγονός πως η ΑΕΚ έχασε τη διαφορά: «Δεν νομίζω πως αυτός ήταν ο λόγος που πήγε εκεί το παιχνίδι. Δεν νομίζω πως ήταν αυτή η αιτία. Το ότι χάσαμε τη διαφορά είχε να κάνει με τη διαφορά των επιλογών του Άρη σε άμυνα και επίθεση και έτσι χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στα κρίσιμα σημεία, αλλά κρατήσαμε ένα καλό ποσοστό στις βολές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ