Κύμη – Χολαργός 57-66

Κύμη – Χολαργός 57-66

Με κορυφαίους τους Λαβ και Τάλτον πέρασε από τη Χαλκίδα με 66-57 επί της Κύμης

Ενα από τα πλέον καθοριστικά βήματα για την παραμονή του στην Α1 κατηγορία έκανε ο Χολαργός που κέρδισε με 66-57 την Κύμη στο κλειστό της Χαλκίδας.

Οι «νεοφώτιστοι» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση με τον Λαβ και τον Τάλτον και πήραν μια πολύ σημαντική νίκη.

Από την άλλη πλευρά οι Ευβοιώτες ήταν απίστευτα άστοχοι (6/23 τρίποντα) και πλέον έχουν αρχίσει να… αγχώνονται για την παραμονή.

Ο Χολαργός είχε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον έλεγχο του ρυθμού με τους περιφερειακούς του να είναι σε καλή βραδιά και να κρατούν τα… ηνία του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι από την άλλη πλευρά ήταν πολύ άστοχοι κυρίως από την περιφέρεια και δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο για το καλάθι.

Με τον Λαβ και τον Τάλτον να δίνουν λύσεις στην επίθεση και την οργάνωση του παιχνιδιού αντίστοιχα ο Χολαργός… πάτησε το γκάζι και πήρε προβάδισμα με 9 πόντους (19-28 στο 15’) έχοντας στα χέρια του το παιχνίδι.

Η Κύμη προσπάθησε να αντιδράσει με κάποιες ατομικές ενέργειες του Σαγκς, μειώνοντας στους πέντε πόντους (24-29 στο 18’), αλλά και πάλι οι παίκτες του Λυκογιάννη είχαν τον τρόπο να ξεφύγουν τελειώνοντας το πρώτο μέρος με διαφορά δέκα πόντων (24-34).

Η Κύμη είχε 6/21 δίποντα, 3/12 τρίποντα και 19 ριμπάουντ, ενώ ο Χολαργός είχε 9/22 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 26 ριμπάουντ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι… ξύπνησαν από το λήθαργο και κυρίως οι Αμερικανοί τους, οι οποίοι άρχισαν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να προκαλούν «ρήγματα» στην άμυνα του Χολαργού. Οι Κάμφορ, Σαγκς και Ουάσινγκτον ανέβασαν στροφές και η Κύμη με επιμέρους σκορ 18-6 από 26-40 στο 23’ μείωσαν σε 44-46 στο 29’.

Στο διάστημα αυτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους, έκαναν λάθη λόγω της πίεσης που ασκούσαν οι Ευβοιώτες και ήταν άστοχοι κάνοντας προσπάθειες εκτός πλάνου με συνέπεια να μην έχουν ισορροπία στην αμυντική τους λειτουργία.

Μάλιστα μείωσαν ακόμα περισσότερο με τον Ουάσινγκτον να διαμορφώνει το 50-51 στο 34’ και το παιχνίδι έγινε για τα… καλά ντέρμπι.

Ωστόσο οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη είχαν τον τρόπο να αντιδράσουν και να βρουν το δρόμο για τη νίκη. Τους τον έδειξε ο Γκάρι Τάλτον, ο οποίος στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του Χολαργού σκόραρε και οργάνωσε υποδειγματικά βοηθώντας την ομάδα του να πάρει διαφορά με 8 πόντους (52-60 στο 37’) και να φτάσει στην επικράτηση με το τελικό 57-66.

Από τονη Χολαργό οι Λαβ (16π.), Τάλτον (14π.) και Φιτζπάτρικ (12 6ρ.) ήταν καλύτεροι, ενώ για την Κύμη προσπάθησαν οι Χόρτον (17π., 10ρ.) και Σαγκς (13π., 7ρ.)

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 24-34, 46-51, 57-66.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ