Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός 67-86

Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός 67-86

Σπανούλης και Πρίντεζης δεν αγωνίστηκαν στη Ρόδο, ωστόσο ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο «ρελαντί» επί του Κολοσσού (86-67), με ηγέτη τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Από κοντά και οι Γκος, Τουπαν, Βεζένκοφ και ΛεΝτέι.

Με την ορμή της νικης της επί της Εφές στο ΣΕΦ την Πέμπτη, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην Ρόδο και επικράτησε του Κολοσσού με 86-67 στο «Βενετόκλειο».

Στο νησί δεν είχαν ταξιδέψει οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης, με τους παίκτες του Μπλατ πάντως να μην πτοούνται, να αποδίδουν όμορφο μπάσκετ κατά διαστήματα και να κατακτούν ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα στο ελληνικο πρωτάθλημα.

Οι Ερυθρόλευκοι βασίστηκαν στην άμυνά τους και το παιχνίδι στο ποστ, είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Νάιντζελ Γουίλιαμς-Γκος με 16 πόντους, αλλά και 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους, ενώ με τα 11 ριμπάουντ που κατέβασε, πέρασε τα 1300 στην κατηγορία!

ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με τους Σπανούλη και Πρίντεζη εκτός Ρόδου, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ώρα για να βρει τα πατήματά του μετά το 4-4, βρήκε ποστ παιχνίδι και έξι σερί πόντους από τους ΛεΝτέι και Μιλουτίνοφ για το 8-12. Ο Γκος με λέι απ έγραψε το 11-14 για να ακολουθήσει και πάλι ο Σέρβος σέντερ και με σερί πόντους να στείλει τη διαφορά στους 8 πόντους (11-19),

Η είσοδος του Τσούπκοβιτς έφερε ένα μικρό σερί για τον Κολοσσό (4-0) για να κλείσει η πρώτη περίοδος στο 15-19 στο «Βενετόκλειο».

Οι Ερυθρόλευκοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο ματς και οι Στέλνιεκς και Τουπάν με 5 σερί πόντους έκαναν το 15-24. Το τάιμ άουτ του Φλεβαράκη έφερε αντίδραση για τους γηπεδούχους που μείωσαν με τον Πίνκγστον, ο Τουπάν του… απάντησε άμεσα και ο Γκος με τις βολές για πρώτη φορά στο ματς έστειλε το ματς στους 13 πόντους (17-30). O Kολοσσός με Γκιμπς και Τσούπκοβιτς προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ (29-36), όμως ο Ολυμπιακός με τον Βεζένκοφ και τον Μιλουτίνοφ μπήκε στα αποδυτήρια με μαξιλαράκι 11 πόντων (29-40) για το ημίχρονο.

ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Ο Κολοσσός μπήκε δυνατά στο β μέρος και με τον Γκιμπς μείωσε στους 7 (33-40), ενώ ο Μαυροειδης σκόραρε για το 35-42. Η ασίστ του Βεζένκοφ στον ελεύθερο Γκος έφερε το 35-45, όμως δύο σερί λάθη του Ολυμπιακού ήταν ο λόγος για να πλησιάσουν οι γηπεδουχοι. Από το τρίποντο του Βεζένκοφ ακολούθησαν τρία ακόμα και για τις δύο ομάδες, με το τελευταίο να προέρχεται και πάλι από τον Βουλγαροκύπριο για το 45-56 στο «Βενετόκλειο». Το παιχνίδι είχε χαμηλό τέμπο και με συνοπτικές διαδικασίες έμοιαζε να τελειώνει και για τις δύο πλευρές.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 14 πόντους με το 46-60 να είναι και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου στη Ρόδο.

Ο Κολοσσός θέλησε να πλησιάσει και παρά το 51-62 μέσω του Μαυροειδή, είδε και πάλι τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν. Με τον Μάντζαρη σε εκτελεστικό και οργανωτικό ρόλο, ο Ολυμπιακός πέρασε με 15 πόντους (51-66) και το τρίποντο του Τίμα «έγραψε» το 54-69. Το παιχνίδι δεν άλλαζε, ο νικητης ήταν δύσκολο έως και αδύνατον να μην είναι ο Ολυμπιακός, με τον Μάντζαρη να κάνει το 56-73 με ντράιβ.

Αυτό προκάλεσε και μία χαλαρότητα στους Ερυθρόλευκους, με τον Κολοσσό να τρέχει ένα 6-0 σερί και τον Μπλατ στο 62-73 να παίρνει τάιμ άουτ με 5 λεπτά για το τέλος. Ο ρυθμός παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα, ο Γκος πέτυχε το 63-78 με σουτ από τα 6,75μ και στα 77 εναπομείναντα δευτερόλεπτα τόσο ο Τολιόπουλος όσο και ο Τσουμάνης, πέρασαν στο ματς με το σκορ στο 63-82.

Ο «Τολιό» έκανε το 63-84, ο Μαυροειδής από τις βολές το 65-84, με τον 17χρονο Τσουμάνη να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι για φέτος και τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει μία ακόμα νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 29-40, 46-60, 67-86

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ