Προμηθέας – Αρης 71-61

Προμηθέας – Αρης 71-61

Η ομάδα της Πάτρας κέρδισε με 71-61 τον Άρη, ο οποίος αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά την παραμονή. 

Ο Προμηθέας επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε αρκετά δύσκολα με 71-61 του μαχητικού Άρη στο «Δ. Τόφαλος». Οι Πατρινοί παραλίγο να την… πατήσουν από τους Θεσσαλονικείς, αλλά στο τέλος ο Λίποβι ήταν εκείνος που έδωσε τις λύσεις.

Ετσι οι «πορτοκαλί» του Μάκη Γιατρά παρέμειναν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Αντίθετα ο Άρης μπλέκει πλέον σε… περιπέτειες και το άγχος της παραμονής αρχίζει να τον τριγυρίζει.

Ο Άρης έκανε τη… ζωή δύσκολη στον Προμηθέα, που ξεκίνησε χωρίς ρυθμό και με προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού του.

Με πολύ καλή άμυνα, με τον Μποχωρίδη να οργανώνει πολύ σωστά και με πλουραλισμό στην επίθεση οι Θεσσαλονικείς είχαν καταφέρει να «εγκλωβίσουν» στο ρυθμό τους την ομάδα του Μάκη Γιατρά, η οποία προηγήθηκε με 20-16 στο 13’.

Οι «κίτρινοι» μείωσαν σε 25-23 στο 16’ και κράτησαν τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα με το ημίχρονο να λήγει 30-25. Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως οι Πατρινοί… πάτησαν το γκάζι και επέβαλαν απόλυτα την κυριαρχία τους στο παρκέ. Επέστρεψαν στο παιχνίδι με «άγριες διαθέσεις» και έδειξαν πως θέλουν πολύ τη νίκη.

Ανέβασαν την πίεσή τους στην άμυνα οδηγώντας τον Αρη σε λάθη, άνοιξαν διαδρόμους στη ρακέτα των Θεσσαλονικέων, βρήκαν ευστόχησαν σε ελεύθερα σουτ με τον Μέιερ και τον Γκίκα και επέβαλαν το ρυθμό τους στην αναμέτρηση. Η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους (45-30 στο 28’) και λίγο αργότερα στους είκοσι (51-31 στο 30’).

Κι όμως ο Αρης με πείσμα και μαχητικότητα εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση των γηπεδούχων μειώνοντας σε 63-56 στο 38’ με τον Γιατρά να έχει τρομερά παράπονα από τους παίκτες του.

Ο Λίποβι ωστόσο με πέντε συνεχόμενους πόντους «λύτρωσε» τους Πατρινούς, που έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 71-61.

Από τον Προμηθέα, που είχε 6/26 τρίποντα οι Μπράουν (14π., 6ρ), Χολ (12π.) και Μέιερ 912π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ από τον μαχητικό Άρη που ωστόσο είχε 9/30 τρίποντα οι Μποχωρίδης (11π.) και Χάρις 11π.) προσπάθησαν.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 30-25, 51-31, 71-61

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ