Χολαργός – Ήφαιστος Λήμνου 65-62

Χολαργός – Ήφαιστος Λήμνου 65-62

Οι νεοφώτιστοι έπαιξαν με την φωτιά, όμως επικράτησαν του Ηφαίστου με 65-62, έχοντας ως κορυφαίο τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς με 20 πόντους. Μοιραίος ο Αμερικανός για τους νησιώτες καθώς έχασε την τελευταία επίθεση.

Σε ένα ματς που από εύκολη υπόθεση του Χολαργού, έγινε ντέρμπι από τον Ηφαιστο, οι νεοφώτιστοι επικράτησαν στην έδρα τους με 65-62 της ομάδας της Λήμνου. Η διαφορά μάλιστα είχε ξεφύγει μέχρι και στους 14 πόντους για τους γηπεδούχους, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έκανε ότι ήθελε την ομάδα του Μανωλόπουλου, όμως οι νησιώτες επέστρεψαν και το παιχνίδι κρίθηκε στις τελευταίες επιθέσεις.

Εκεί ο Μπρέιζελτον, ο οποίος ήταν ο παίκτης που είχε γυρίσει εντελώς την αναμέτρηση μαζί με τον Σμιθ, τα έκανε όλα τέλεια στην αρχή όμως τα κατέστρεψε στην τελική του προσπάθεια. Πέρασε τους πάντες, βρήκε τον ανοιχτό διάδρομο και το λέι απ, αλλά αστόχησε, δίνοντας ουσιαστικά τη νίκη στον Χολαργό.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 20 πόντους και 3/6 τρίποντα, ενώ ο Ταϊρόν Μπρέιζελτον πέτυχε 16 πόντους.

ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΑ Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Μία ομάδα υπήρχε στο πρώτο δεκάλεπτο και αυτή ήταν ο Χολαργός. Το συγκρότημα του Αρη Λυκογιάννη, πέρασε δυνατά στο παρκέ με τον Φιτζπάτρικ και τον Γιάνκοβιτς, την ώρα που ο Χόκινς πρόσθεσε ένα τρίποντο και η διαφορά εκτοξεύχθηκε στους 10 πόντους (11-1). Το 11-7 ήταν απλά μία μικρή αντίδραση του Ηφαίστου ελέω Μπράζελτον, αφού τόσο ο Γιάνκοβιτς, όσο και ο Χόκινς, είχαν την μερίδα του λέοντος στο σκοράρισμα με τον πρώτο να πραγματοποιεί και το 20-8. Ο Μανωλόπουλος απλά μείωσε σε 20-11 στο τέλος του δεκαλέπτου, με τον Χολαργό όμως να μοιάζει κυρίαρχος.

Οι γηπεδούχοι πέρασαν με 22-13 με τον Κώττα,με τον Καμπερίδη να παίρνει επιθέσεις και τον Γιάνκοβιτς να επανέρχεται στο σκοράρισμα για το 29-16. Προσπάθησαν οι Γκότσερ με τον Μπράζελτον για να ροκανίσουν την διαφορά από τους φιλοξενούμενους όμως οι τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Τάλτον ήταν ο λόγος του 34-24, το οποίο σκορ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ΜΟΙΡΑΙΟΣ Ο ΜΠΡΕΪΖΕΛΤΟΝ

Το ματς έμοιαζε ότι είχε πάρει το δρόμο του και από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Ηφαιστος ήταν άστοχος, ο Χολαργός είχε λύσεις και έτσι η διαφορά έφτασε στους 14 πόντους με δίποντο του Οκεαφόρ για το 43-27. Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο Αγκμπελέσε που πέτυχε το 45-31, με τον Χόκινς να τον ακολουθεί στο 48-36 των νεοφώτιστων.

Από εκεί και έπειτα όμως έμοιαζε λες και ο Ηφαιστος ξυπνούσε από τον λήθαργο.

Εβανς και Μπράζελτον έφεραν το ματς στους 8 με το δεκάλεπτο να πηγαίνει στο 51-40, αλλά τους παίκτες του Μανωλόπουλου να έχουν σφυγμό.

Ο Γκότσερ μείωσε στους 8 ξανά και μία καλή άμυνα έδωσε το δικαίωμα στον Σμιθ για το 51-45.

Ο Ηφαιστος ήταν άλλη ομάδα, ο Σμιθ έκανε το -4 για τους νησιώτες και ο Εβανς έβαλε φωτιά στην αναμέτρηση πραγματοποιώντας το 51-49!

Το τάιμ άουτ του Λυκογιάννη σαν να ξύπνησε την  ομάδα του. Δύο καλές ενέργειες έφεραν το 55-49 με 6:05 για το τέλος, με τον Ηφαιστο να χάνει μία ακόμα επίθεση και τον Γιάνκοβιτς να στέλνει και πάλι την απόσταση στους 10 (59-49).

Ο Μανωλόπουλος πέρασε όλους τους ξένους του στο παρκέ, με πεντάδα 4 Αμερικανών και ενός Λετονού (Φρεϊμάνις) πίστεψε στην ανατροπή, ο Γκότσερ αστόχησε στο 61-53, αλλά  ο Φρεϊμάνις με ένα δύσκολο τρίποντο έγραψε το 61-56.

Ο Μπρέιζελτον δεν μπόρεσε να μειώσει στους 2 σε ελεύθερο τρίποντο, ο Λαβ στον αντίποδα κέρδισε το φάουλ και τις βολές και έγραψε το 63-56 με 76 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Το γρήγορο τρίποντο του Μανωλόπουλου έγραψε το 63-59, ο Χολαργός αστόχησε στην επίθεση, ο Μπρέιζελτον πήρε ένα τρελό τρίποντο από τα 8 μέτρα και η διαφορά στον πόντο!

Ο Λαβ δεν πέτυχε το ντράιβ, ο Χολαργός έκανε και το 4ο του φάουλ στα 9 δευτερόλεπτα με το σκορ στο 63-62.

Ο Μανωλόπουλος πήρε το τάιμ άουτ, ο Μπρέιζελτον πέρασε τους πάντες, έφτασε στο ντράιβ, έχασε όμως ένα λέι απ και δεν μπόρεσε να δώσει το φιλί της ζωής στην ομάδα του. Το φάουλ στον Γιάνκοβιτς τον έστειλε στις βολές,  έβαλε και τις δύο, το τρίποντο από το κέντρο δεν μπήκε από τον Μπρέιζελτον και το ματς κατέληξε στον Χολαργό.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 34-24, 51-40, 65-62

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ