Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 69-73

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 69-73

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Την έκτη του νίκη στη Basket League πήρε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας του Πανιώνιου στο κλειστό της Νέας Σμύρνης με 73-69. Ο Φιλ Γκος που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και ήταν αμφίβολος, στα τελευταία κρίσιμα λεπτά βγήκε μπροστά και με δύο τρίποντα «έκοψε» τα πόδια των γηπεδούχων. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χρυσικόπουλος με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, με τον Χάτσερ και τον Γκος να προσθέτουν από 11 πόντους έκαστος. Για τους κυανέρυθρους ο Μπέρι ήταν εκπληκτικός, παρότι έχασε το κρίσιμο τρίποντο που θα έδινε τη νίκη 4″ πριν τη λήξη, σημειώνοντας 25 πόντους ενώ είχε και 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Οι δύο ομάδες δεν ξεκίνησαν καλά στον επιθετικό τομέα, με το 13-17 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου. Από το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισαν να «ζεσταίνονται» οι παίκτες των δύο ομάδων, με τον Μπέρι κατά κύριο λόγο να τραβάει το σκορ για τους γηπεδούχους. Στους ασπρόμαυρους οι πόντοι μοιράστηκαν με τον Μορέιρα, ένα από τα βασικά επιθετικά όπλα του ΠΑΟΚ, να υστερεί στο πρώτο μέρος και να τελειώνει άποντος. Ο Δικέφαλος του βορρά βρέθηκε μπροστά με πέντε πόντους στο ημίχρονο (35-40) χάρη κυρίως στην ευστοχία έξω από την γραμμή των 6,75 (6/13), με τον Πανιώνιο να παραμένει κοντά στο σκορ επικρατώντας στη μάχη των ριμπάουντ με 20-14.

Στην τρίτη περίοδο και πάλι οι δύο ομάδες είχαν προβλήματα στην επίθεση σημειώνοντας 13 και 14 πόντους αντίστοιχα. Ο Μπέρι έκανε ό,τι πέρναγε από το χέρι του για να κρατήσει κοντά στο σκορ τον Πανιώνιο. Την ίδια ώρα για τους φιλοξενούμενους το θετικό ήταν ο Γκος όσο περισσότερο έμενε στο παρκέ, έμοιαζε να βρίσκει τον ρυθμό του. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά της αναμέτρησης κυμαινόταν από τους 3 έως τους 7 πόντους υπέρ του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι δεν τα παρατούσαν και έμεναν στη διεκδίκηση του ματς, αλλά και ο Δικέφαλος έβρισκε τη λύση για να διατηρεί το προβάδισμα. Με τη διαφορά στους τρεις πόντους και 2 λεπτά να απομένουν, ο Γκος πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο για να απαντήσει με καλάθι και φάουλ ο Μπέρι για τους κυανέρυθρους επαναφέροντας τη διαφορά στους τρεις. Τότε και πάλι ο Γκος με νέο τρίποντο έστειλε το ματς στους 6 πόντους δίνοντας ένα τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του. Στην πιο κρίσιμη επίθεση του Πανιώνιου στην αναμέτρηση, ο ηγέτης της ομάδας, Ντέιβιον Μπέρι, έκανε air ball σε τρίποντο ενώ απέμεναν 4.4″ για τη λήξη. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία ελπίδα των γηπεδούχων να πάρουν τη νίκη, που τελικά κατέληξε στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο 6-4 ενώ ο Πανιώνιος έπεσε στο 3-7.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ