Ρέθυμνο – Ήφαιστος Λήμνου 82-85

Ρέθυμνο – Ήφαιστος Λήμνου 82-85

Ο Ήφαιστος Λήμνου επικράτησε 82-85 του Ρεθύμνου στο Μ. Μερκούρη και το βύθισε ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια (μόλις δύο νίκες σε 11 αγωνιστικές).

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση, γκρίνια για τις διαιτητικές αποφάσεις και αγωνία μέχρι το τελικό σφύριγμα, ο Ήφαιστος Λήμνου επικράτησε του Ρεθύμνου με 85-82. Η ομάδα της Λήμνου έκανε το πρώτο της φετινό διπλό και συνεχίζει να στοχεύει στα πλέι οφ. Αντίθετα, οι Κρητικοί βυθίστηκαν περισσότερο στην εσωστρέφεια. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου είχε τον έλεγχο του αγώνα καθόλη σχεδόν τη διάρκεια του ματς, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν για την ανατροπή που δεν ήρθε όμως ποτέ. Έτσι, ο Ήφαιστος ανέβηκε στο 6-5, ενώ το Ρέθυμνο υποχώρησε στο 2-9.

Με «δράστες» τους Έβανς και Φρεϊμάνις ο Ήφαιστος, πήρε προβάδισμα (6-10, 5’). Το Ρέθυμνο όμως δεν έχασε την επαφή του με το σκορ και μείωσε σε 11-13. Ο Ήφαιστος με επί μέρους 6-0 από Φρεϊμάνις, Γκότσερ και Διαμαντάκο έκλεισε το δεκάλεπτο στο +8 (11-19). Η ομάδα της Λήμνου στη συνέχεια ανέβασε τη διαφορά κι άλλο με τον Χαριτόπουλο να κάνει το 13-25.

Το Ρέθυμνο αντέδρασε και πάλι και πλησίασε, όχι όμως για πολύ καθώς οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 24-37 δύο περίπου λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Με «όπλο» την άμυνα οι Κρητικοί κατάφεραν να μειώσουν σε 30-37. Με τον Μπρέιζελτον να διαμορφώνει το σκορ ημιχρόνου: 30-39.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα ελάχιστα διέφεραν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πρώτο λόγο, το Ρέθυμνο προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ και μείωνε ανά διαστήματα, όμως η διψήφια διαφορά παρέμεινε μέχρι το τέλος, για το 49-59 του Ηφαίστου. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, το Ρέθυμνο έπαιξε το τελευταίο του χαρτί για να μαζέψει την διαφορά και να κάνει την ανατροπή και το κατάφερε εν μέρη. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις και μείωσαν σε  64-67. Ο Ήφαιστος όμως δεν δυσκολεύτηκε να ξεφύγει και πάλι (65-77, 38’).

Μέχρι το τέλος του αγώνα, το Ρέθυμνο πάλεψε για το ροζ φύλλο αγώνα, το οποίο όμως τελικώς κατέληξε στα χέρια του Ήφαιστου που έκανε το πρώτο του φετινό «διπλό»!

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 30-39, 49-59, 82-85.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ