Το αγωνιστικό προφίλ του Τζόρνταν Θίοντορ (vids)

Το αγωνιστικό προφίλ του Τζόρνταν Θίοντορ (vids)

Τι αναμένουμε να προσφέρει στην ΑΕΚ, ο πυραυλοκίνητος Αμερικανός guard

Πριν λίγες ώρες η ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Τζόρνταν Θίοντορ, ολοκληρώνοντας μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση η οποία αναμένεται να βελτιώσει δραματικά την συνολική αγωνιστική εικόνα των Κιτρινόμαυρων. Ο Αμερικανός guard έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την θητεία του στην Τουρκική Μπάνβιτ – όπου κατέκτησε το βραβείο του πολυτιμότερου της κανονικής διάρκειας για το Basketball Champions League – και λόγω της εξαιρετικής περσινής του παρουσίας στο τρελοκομείο της Armani. Σε πείσμα των αναρίθμητων προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο ιταλικός οργανισμός, κατόρθωσε να πραγματοποιήσει μια φοβερή σεζόν, καταγράφοντας κατά μέσο όρο 11,6 πόντους, 4,3 assists και 2 rebound σε 26 λεπτά συμμετοχής. Με άλλα λόγια, αναφερόμαστε σε ένα μπασκετμπολίστα επιπέδου Ευρωλίγκας – αν όλα πάνε καλά ο Θίοντορ θα μετατρέψει πολύ γρήγορα την Ένωση, στο αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον δεύτερο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό τίτλο. Μεγάλη υπόθεση. Ας εξετάσουμε μαζί, τι ακριβώς θα προσφέρει στην καινούρια του ομάδα.

Αθλητικά προσόντα

Ένα από τα στοιχεία που παρατηρεί κανείς αμέσως στον πρωταγωνιστή μας είναι αναμφίβολα τα τρομακτικά αθλητικά του προσόντα. Ο Αμερικανός διαθέτει ασυναγώνιστο φυσικό πακέτο – γεγονός που ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού, από τα χρόνια που φοιτούσε στο κολλέγιο. Η εκρηκτικότητα του στα πρώτα βήματα, είναι ικανή να αφήσει στον τόπο οποιονδήποτε αντίπαλο. Η επιτάχυνση που τον διακρίνει, τον καθιστά κυριολεκτικά κίνδυνο – θάνατο σε καταστάσεις ανοιχτού γηπέδου. Τα τρομερά του άλματα, του επιτρέπουν να σκοράρει συστηματικά, πάνω από τα υψωμένα χέρια των αμυντικών.

https://streamable.com/2coiu

Βασικό μειονέκτημα αποτελεί το μικρό του μέγεθος – αυτή είναι και η κυρίαρχη αιτία, για την οποία δεν κατάφερε ποτέ να παγιοποιηθεί στο ΝΒΑ. Στην Ευρώπη βέβαια τα πράγματα είναι σαφώς διαφορετικά. Ο συνδυασμός εκρηκτικότητας/άλματος που περιγράψαμε νωρίτερα, τον βοηθά να κερδίζει αρκετές μάχες στον αέρα κόντρα σε πολύ ψηλότερους παίκτες. Δεν συνηθίζει να χάνει συχνά την θέση του στην άμυνα, καθώς έχει πλέον εκπαιδευτεί ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την πλευρική του ταχύτητα. Με μια φράση: η αθλητικότητα του Θίοντορ είναι απλώς too much.

Inside scoring

Ο Τζόρνταν αντιπροσωπεύει έναν κλασικό slasher. Λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με την μπάλα στα χέρια, ενώ αρέσκεται να εφορμά με κάθε ευκαιρία προς το ζωγραφιστό. Η αγαπημένη του κίνηση είναι να επιτίθεται αντίθετα από το screen, αιφνιδιάζοντας έτσι τον προσωπικό του αντίπαλο.

https://streamable.com/1f0ue

Άπαξ και καταφέρει να εισχωρήσει στην ρακέτα, διαθέτει την απαιτούμενη τεχνική ώστε να απορροφήσει τις επαφές και να τελειώσει με επιτυχία την φάση. Ο τρόπος με τον οποίο επιτίθεται στα σώματα των αμυντικών χρησιμοποιώντας την εξαιρετική του ντρίμπλα, είναι ώρες ώρες εντυπωσιακός. Στο παρακάτω βίντεο, απολαύστε μια επίδειξη της εκπληκτικής inside out ντρίμπλας του.

https://streamable.com/p61dn

 

Passing

Σε γενικές γραμμές έχει βελτιωθεί πολύ στο κομμάτι της δημιουργίας. Τα μάτια του σκανάρουν διαρκώς το γήπεδο, για να εντοπίσουν τον ελεύθερο συμπαίκτη. Τα πάντα φυσικά ξεκινούν από την ικανότητα του στο drive – μόλις ξεπεράσει τον πρώτο αντίπαλο στην ντρίμπλα, η υπόλοιπη άμυνα αναγκάζεται να μαζευτεί γύρω του με σκοπό να του φράξει τον διάδρομο προς το καλάθι. Εκείνη ακριβώς την στιγμή ο Θίοντορ ενεργοποιεί το kick out παιχνίδι του, βγάζοντας την μπάλα στην περιφέρεια –συνήθως ενόσω βρίσκεται στο αέρα – για κάποιο ελεύθερο σουτ. Επιπλέον διαβάζει έγκαιρα τα μαρκαρίσματα και αντιδρά σωστά απέναντι στις παγίδες. Είμαι σίγουρος ότι ο Luca Bianchi τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

https://streamable.com/8rzje

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ