Τολιοπουλος: «Καλύτερη επιλογή για μένα ο Άρης»

Τολιοπουλος: «Καλύτερη επιλογή για μένα ο Άρης»

Ο Έλληνας γκαρντ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

Παίκτης του Άρη είναι και επίσημα ο Βασίλης Τολιοπουλος. Ο Έλληνας γκαρντ στις πρώτε του δηλώσεις εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ότι θα συνεχίσει τη καριέρα του στο Nick Galis Hall.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

«Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Βασίλη Τολιόπουλο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας, γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1996 στην Αθήνα, έχει ύψος 1,88 μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ.

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το μπάσκετ στις μικρές ομάδες του Πανιωνίου τη σεζόν 2012-2013. Η επαγγελματική καριέρα του άρχισε την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 από τον Ίκαρο Καλλιθέας. Το καλοκαίρι του 2014 «μετακόμισε» στον Κολοσσό και την επόμενη χρονιά (2015) τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, με τον οποίο υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. Με την ομάδα του Πειραιά στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας τη σεζόν 2015-2016.

Η καλύτερη χρονιά του με τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν η περυσινή. Σε 23 αγώνες (21 για την κανονική περίοδο και 2 για τα πλέι οφ), πετύχαινε 3,9 πόντους, με 64% στις ελεύθερες βολές, 47,6% στα σουτ δυο πόντων, 40,8% στα τρίποντα και 1,5 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο Τολιόπουλος έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την Εθνική Παίδων (2012) και με την Εθνική Εφήβων (2013, 2014). Το 2015 ήταν μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Εφήβων που πήρε μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κρήτης, κατακτώντας την τέταρτη θέση. Έναν χρόνο αργότερα (2016) έπαιξε με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Χαλκίδας, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο και ταυτόχρονα το τρίτο εισιτήριο για την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία.

ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΑΡΗΣ»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΑΡΗ, ο Βασίλης Τολιόπουλος δεν έκρυψε τη χαρά του που ανήκει στην οικογένεια των «κίτρινων», ενώ αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους επέλεξε την ομάδα μας. Μιλώντας στο www.arisbc.gr τόνισε αρχικά:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ήθελα μετά από μια μεγάλη ομάδα της οποίας ήμουν μέλος, να έρθω σε έναν εξίσου μεγάλο σύλλογο, όπως είναι ο ΑΡΗΣ. Οι λόγοι είναι αυτονόητοι. Έχω μεγάλο κίνητρο, υπάρχει μεγάλη πίεση στην ομάδα για νίκες και όλα αυτά μου άρεσαν και έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να πάρω την απόφαση να έρθω στον ΑΡΗ. Όταν σε θέλει μια ομάδα, όπως ο ΑΡΗΣ και φεύγοντας από τον Ολυμπιακό, θεωρώ πως ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα».

Ο 22χρονος γκαρντ αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΑΡΗ στην αυριανή (06/01, 17:00, ΕΡΤ2) εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ήφαιστο Λήμνου και εξέφρασε την ανυπομονησία του να ζήσει ως παίκτης των «κίτρινων» την ατμόσφαιρα του «Nick Galis Hall». «Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου και να δώσω το 110% για να νικήσει η ομάδα. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί και ό,τι ζητήσει από μένα ο προπονητής, όσο χρόνο βρεθώ στο παρκέ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να πανηγυρίσουμε τη νίκη.

Ανυπομονώ να ζήσω την ατμόσφαιρα ενός εντός έδρας αγώνα και να νιώσω αυτό το συναίσθημα. Ελπίζω ο κόσμος να είναι δίπλα μας, να γεμίσει το γήπεδο και να συνοδευτεί το ντεμπούτο μου με το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε».

Ο Τολιόπουλος θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 2».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ