Παναθηναϊκός – Χολαργός 86-64

Παναθηναϊκός – Χολαργός 86-64

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 86-64 τον Χολαργό στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε αήττητος στην Α1.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την… υποχρέωση καθώς επικράτησε με 86-64 του Χολαργού και παρέμεινε αήττητος στην Α1 κατηγορία. Ετσι θα έχει την δυνατότητα να προετοιμαστεί απερίσπαστος στα δυο πολύ δύσκολα παιχνίδια που έχει μπροστά του με τη Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ και τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη για την Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά έδειξε πως θέλει να πάρει το παιχνίδι, καθώς δεν επέτρεψε στον Χολαργό να πάρει τα ηνία και να αποκτήσει δικαιώματα για να κάνει την έκπληξη. Με «όπλο» τη δυνατή του άμυνα λοιπόν και δίνοντας έμφαση στα σουτ εντός παιδιάς προηγήθηκε με 17-6 στο 7’ κάνοντας σερί 10-0 και τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 23-13.

Μάλιστα στο 3’ του αγώνα ο Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε στο πόδι του και αποχώρησε στον πάγκο.

Η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους (38-23 στο 17΄) με τον Πιτίνο πάντως να δοκιμάζει συνεχώς διάφορες πεντάδες σχήματα στην άμυνα με πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο και ζώνες, αλλά και διάφορα plays στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά ο Αρης Λυκογιάννης προσπαθούσε κι αυτός να βρει τρόπους για να καλύψει τη διαφορά με τον Χόκινς να είναι ο καλύτερος παίκτης.

Σημαντική στιγμή του ματς πάντως ήταν στο 14’, όταν ο Γιώργος Καλαϊτζάκης πέρασε στο παρκέ για τον Παναθηναϊκό και αμέσως ο Λυκογιάννης έβαλε στην πεντάδα τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη με τα δυο αδέλφια να παίζουν αντίπαλοι μάλιστα από την πρώτη φάση!

Το τέλος του πρώτου μέρους πάντως βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται να 44-29 με τον Ντεσόν Τόμας πρώτο σκόρερ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός και πάλι είχε πολλές αλλαγές, αρκετές δοκιμές με τον Πιτίνο να βάζει αρκετούς παίκτες στην πεντάδα του προσπαθώντας να δει κάποια πράγματα. Ειδικά στους ψηλούς έκανε πάρα πολλές αλλαγές με τους Λάσμε και Γκιστ να παίζουν και «5» και «4».

Ο Χολαργός ανέβασε την απόδοσή του και με τον Χόκινς να βρίσκει το δρόμο για το καλάθι μείωσε στους 11 πόντους (51-40 στο 24’), αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τον τρόπο με τους Καλάθη, Μήτογλου, Τόμας να είναι κατάφεραν να κρατήσουν το παιχνίδι στον έλεγχό τους κλείνοντας την περίοδο με 65-48.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο προπονητές άφησαν ελεύθερο το παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες με τον Καλαϊτζάκη από πλευράς Παναθηναϊκού να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες. Η διαφορά έφτασε στους 26 πόντους (82-56 στο 37’) με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη μάλιστα να χρίζεται σκόρερ έπειτα από φάουλ που του έκανε το αδελφός του! Ετσι οι «πράσινοι» έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 86-64.

Από τον Παναθηναϊκό οι Τόμας, Μήτογλου και Παπαπέτρου ήταν οι καλύτεροι σε ένα παιχνίδι βέβαια όπου είχε ουσιαστικά κριθεί από τα πρώτα λεπτά.

Από τον Χολαργό προσπάθησαν οι Χόκινς και Φιτζπάτρικ.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 44-29, 65-48, 86-64

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ