Άρης – Ήφαιστος Λήμνου 65-54

Άρης – Ήφαιστος Λήμνου 65-54

Ο Άρης μπήκε ψυχωμένος στο παρκέ και πήρε την πρώτη του εντός έδρας νίκη με 65-54 επί του Ηφαίστου, αποδεικνύοντας ότι έχει ακόμα σφυγμό!

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Ο Άρης πήρε την πρώτη του εντός έδρας νίκη με την «αυγή» του νέου έτους, έφτασε τις τρεις στο πρωτάθλημα και είναι έτοιμος να αποδείξει ότι ο Αυτοκράτορας είναι ζωντανός. Κόντρα στον αξιόμαχο Ήφαιστο Λήμνου έδειξε από την πρώτη στιγμή ποιος είναι το αφεντικό στο παρκέ και με «όπλο του την ψυχωμένη άμυνα και τα εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό πήρε μεγάλη νίκη (τόσο από ψυχολογικής, όσο και από βαθμολογικής άποψης) με 65-54! Η ομάδα του Καστρίτη ανέβηκε έτσι στο 3-10, ενώ ο Ήφαιστος υποχώρησε στο 6-6.

Ο κόσμος γέμισε το Αλεξάνδρειο. Οι φίλοι της ομάδας ήταν εκείνοι που έδωσαν την ώθηση στον Άρη που ήξερε ότι σήμερα το παιχνίδι ήταν τελικός. Οι γηπεδούχοι από το πρώτο λεπτό  ήταν αποφασισμένοι. Έπαιζαν μόνο για ένα αποτέλεσμα. Νίκη. Ο Ήφαιστος Λήμνου δεν απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα, βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 19 πόντους. Κατάφερε απλώς να μειώσει μα μοιραία να «προσκυνήσει» μπροστά στους Κίτρινους!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ήταν πολύ συγκεντρωμένος, σοβαρός και στις δύο άκρες του παρκέ, με σωστές επιλογές στην επίθεση και πήρε εξ’ αρχής τα ηνία του αγώνα. Ο ΜακΓκι ήταν μόνιμος κίνδυνος, με την άμυνα του Ήφαιστου να αδυνατεί να τον σταματήσει. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν άφησαν τους Κίτρινους να ξεφύγουν και παρέμειναν στο παιχνίδι, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 26-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο αυτό που άλλαξε ήταν η άμυνα του Άρη. Έγινε πιο σκληρή, πιο επιθετική. Οι παίκτες του Καστρίτη πίεζαν και στόχευαν σε κλεψίματα, τα οποία τους έδιναν το δικαίωμα να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να πετύχουν εύκολα καλάθια.  Γρήγορα η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 16 πόντους (42-26) και το παιχνίδι είχε αρχίσει ήδη να «βάφεται» κίτρινο.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι κλήθηκαν να διαχειριστούν το προβάδισμά τους. Να είναι ψύχραιμοι μέχρι το τέλος. Και το έκαναν, ακόμα και όταν ο Ήφαιστος αντέδρασε και με μαζεμένα σουτ τριών πόντων έκανε την αντεπίθεσή του. Ο Ήφαιστος μείωσε σε 48-39, όμως η διαφορά παρέμεινε ως το τελικό σφύριγμα με τον Άρη να φτάνει σε μια ζωτικής σημασίας νίκη (65-54).

Δεκάλεπτα: 26-20, 42-26, 56-43, 65-54

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ