Προτάθηκε ο Ράταν-Μέις στον Μπλατ

Προτάθηκε ο Ράταν-Μέις στον Μπλατ

Ο Καναδός πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Ξαβιέ Ράταν Μέις στο τραπέζι του Ολυμπιακού. Πάντα στο κάδρο ο εξαιρετικός Γουάιτχεντ, που έμεινε ελεύθερος από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Λοξές ματιές και για ψηλό.

Η ΑΕΚ άφησε ελεύθερο τον Ξαβιέ Ράταν-Μέις πριν από λίγες ημέρες, καθώς ο Καναδός γκαρντ ζήτησε να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ. Και γενικώς δεν ήταν και στα… καλύτερά του στους Κιτρινόμαυρους. Ωστόσο, ο 24χρονος γκαρντ ταιριάζει αρκετά σε αυτό που αναζητά ο Ολυμπιακός . Καλό κορμί για playmaker (1,93 μ.), καλός αμυντικός, καλός σουτέρ, καλός δημιουργός για τον εαυτό του. Και γενικώς μία καλή και σχετικά φθηνή λύση.

Για να μην μακρηγορούμε. Ο Ράταν-Μέις έχει προταθεί στους Ερυθρόλευκους και στον Μπλατ. Αλλά προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάτι που να οδηγεί στο ότι το θέμα προχωράει. Οι Ερυθρόλευκοι τσεκάρουν την αγορά για «κοντό» και παίρνουν τον χρόνο τους, καθώς βοηθούν και τα αποτελέσματα σε αυτό. Ενώ και ο Ράταν Μέις προσπαθεί να βρει «two way» συμβόλαιο στο ΝΒΑ, με τα σχετικά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι έχει ήδη επαφές με Toronto Raptors, New York Knicks και Washington Wizards.

Για την ιστορία, ο Καναδός γκαρντ ολοκλήρωσε την παρουσία του στην ΑΕΚ με 9.7 πόντους, 2.8 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα της Basket League. Ενώ στο Basketball Champions League είχε κατά μέσο όρο 8.5 πόντους, 3.6 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ.

Πάντως ο τεχνικός του Ολυμπιακού παρακολουθεί με ενδιαφέρον και την περίπτωση του Αζάια Γουάιτχεντ. Του 23χρονου Αμερικανού γκαρντ που πριν λίγες ημέρες έλυσε το συμβόλαιό του με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και θεωρείται ένας από τους καλύτερους free agents στην αγορά. Ενας παίκτης που έχει προταθεί από τον ατζέντη του Ράταν-Μέις. Με τις δύο περιπτώσεις να είναι στα υπόψη.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, η αναζήτηση είναι πιθανό να συνεχιστεί σε… διπλό ταμπλό. Με τον Μπλατ να έχει στην άκρη του μυαλού του την προσθήκη και ενός ψηλού, με διαφορετικά στοιχεία από τους υπάρχοντες.

Ο Μιλουτίνοφ είναι κυρίαρχος ψηλός, πλέον, αλλά χρειάζεται στήριξη. Ο ΛεΝτέι δείχνει όλο και περισσότερο ότι περισσότερο είναι «4» παρά «5» και έχει θέματα με τους αθλητικούς αντιπάλους. Ο Μπόγρης έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και ρόλο, ενώ ο Αγραβάνης, που θα μπορούσε να είναι μία σούπερ λύση, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός λοξοκοιτάζει και για ψηλό. Γιατί χωρίς ακόμη ένα μεγάλο (υγειές) κορμί, τα πράγματα δεν θα είναι απλά σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ