Ζιάγκος: «Θα πετύχει ο Καστρίτης, δεν θα κινδυνεύσει ο Άρης»

Ζιάγκος: «Θα πετύχει ο Καστρίτης, δεν θα κινδυνεύσει ο Άρης»

Ο τεχνικός των Κρητικών αναφέρθηκε στο ματς με τον Αρη αλλά και την ομάδα των κίτρινων γενικότερα, μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

O προπονητής μπάσκετ του Ρεθύμνου, Βαγγέλης Ζιάγκος, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 με αφορμή το σημαντικό παιχνίδι με τον Αρη το Σάββατο (12/1) στην Κρήτη.

Ο Ελληνας τεχνικός είπε οτι το ματς αυτό άκρως καθοριστικό για την ομάδα του ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον φίλο του Γιάννη Καστρίτη, τον Βασίλη Τολιόπουλου. Παράλληλα εξέφρασε τη σιγουριά οτι οι κίτρινοι δεν θα κινδυνεύσουν οσον αφορά την παραμονή τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Ζιάγκος:

-Για το αυριανό παιχνίδι:

Για εμάς τα πράγματα είναι ακριβώς όπως και για τον Άρη και ακόμη πιο δύσκολα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είμαστε στην ψυχολογική κατάσταση που είναι ο Άρης, ο οποίος προέρχεται από μία νίκη. Εμείς είχαμε τρεις συνεχόμενες ήττες. Εκτός από αυτό είναι ένα παιχνίδι εντός έδρας που πρέπει να το κερδίσουμε.

-Για το που θα κριθεί το παιχνίδι:

Δεν είναι μυστικό. Ο Άρης είναι από τις πιο σκληρά αμυντικές ομάδες. Η άμυνα του είναι πιεστική. Ο Άρης παίρνει ενέργεια και σκορ από το πίσω μισό του γηπέδου. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε ανθεκτικοί για να αντέξουμε την άμυνα του Άρη, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παραμείνουμε σκληροί.

-Για το προηγούμενο παιχνίδι του Άρη με τον Ήφαιστο:

Ο Μπράζελτον του Ηφαίστου έφαγε πολύ ξύλο και είναι από τα σημαντικά κλειδιά για να κερδηθεί το παιχνίδι. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να έχει και ο Μπάρ στο μυαλό του. Οι χαζοί μαθαίνουν από τα λάθη τους, οι έξυπνοι μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων.

-Για τον Τολιόπουλο:

Ο Τολιόπουλος στο προηγούμενο παιχνίδι χρησιμοποιήθηκε σε δύο ειδικές καταστάσεις. Ποιοτικά πήρε τελικές αποφάσεις. Άρα ο Γιάννης Καστρίτης υπολογίζει στο μυαλό και την καθαρότητα των αποφάσεων του Τολιόπουλου. Είναι ένα παιδί που έχει τρομακτικές παραστάσεις και έχει ταλέντο. Του λείπουν παιχνίδια γιατί είναι διαφορετικό να πάρεις αποφάσεις μέσα στο γήπεδο και διαφορετικό να το βλέπεις στην προπόνηση. Είναι ένα παιδί πολύ υπολογίσιμο και είναι μια καλή επιλογή του Άρη.

-Για τον Μπορίς Νταλό και αν μπορεί να παίξει σαν πλέιμεϊκερ:

Είναι ευφυέστατος. Έχει σημαντική συσσωρευμένη μπασκετική παιδεία. Πέρυσι έκανε μία πολύ καλή σεζόν. Έχει βελτιώσει τα πόδια του και την άμυνα του, κάτι που ήταν απαραίτητο για να εξελιχθεί. Για μένα, η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν είναι πλάγιος. Είναι πόιντγκαρντ. Είναι πολύ ικανός στο πικ εντ ρολ.

-Για το γεγονός ότι πριν δέκα μέρες είπαμε για τον Άρη ότι είναι τελευταίος:

Έχω την κατάρα και την ευλογία να έχω ωριμάσει επαγγελματικά και μπασκετικά σε δύο δύσκολα και ακραία περιβάλλοντα, την Α.Ε.Κ και τον Πανιώνιο. Και οι δύο ομάδες πλήρωσαν τα λάθη τους, έπεσαν κατηγορία, έκαναν την αυτοκριτική τους και ξαφνικά βρέθηκαν στην Α1. Και για τις 2 ομάδες δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα είναι στην Β εθνική. Στηρίχθηκαν σε άξια ανθρώπινα δυναμικά. Ο Άρης είναι το ιερό τοτέμ του ελληνικού μπάσκετ, ειδικά για τους ανθρώπους της δικιάς μου γενιάς. Ο Άρης έχει την δυναμική. Ως άνθρωπος του μπάσκετ, δεν θεωρώ ότι ο Άρης θα κινδυνεύσει.

-Για τον Καστρίτη:

Επειδή είμαστε πολύ κοντά με τον Γιάννη δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά. Παρ’ όλα αυτά είναι ένα πολύ δυνατό παιδί με γερές πλάτες και θεωρώ ότι θα τα καταφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ