Χολαργός – Πανιώνιος 74-73

Χολαργός – Πανιώνιος 74-73

Ο Αμερικανός γκαρντ με φλόουτερ στο τελευταίο δευτερόλεπτο έδωσε τη νίκη στο Χολαργό επί του Πανιωνίου με σκορ 74-73!

Στο κορυφαίο παιχνίδι για την φετινή σεζόν, ο Χολαργός επικράτησε με 74-73 του Πανιωνίου χάρη σε καλάθι σε νεκρό χρόνο του Ζερμέιν Λαβ!

Νωρίτερα ο Μπέρι των Νεοσμυρνιωτών πέτυχε τρίποντο με τρία και κάτι δευτερόλεπτα για το τέλος, όμως ο Λυκογιάννης έδωσε την μπάλα στον ταλαντούχο Αμερικανό γκαρντ του ο οποίος «σκότωσε» την ομάδα της Νέας Σμύρνης! Ο φοβερός φέτος Λαβ πέτυχε 23 πόντους για τους νεοφώτιστους που πηγαίνουν με τα… χίλια για πλέι οφ, την ώρα που για τους φιλοξενούμενους ο Μπέρι είχε 17 και ο Χάρις 16.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ…

Παρά την παγωμάρα με το ατυχές συμβάν του Παπαντωνίου στην αρχή της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος πατούσε καλά στο παρκέ. Οι Νεοσμυρνιώτες με δίποντο του Καραμαλέγκου προηγήθηκαν με εφτά πόντους (2-9), ο Χολαργός μείωσε με τον Γιάνκοβιτς για να επιστρέψει ο Σίνκγλερ με τρίποντο για το 6-12. Η επιστροφή του Παπαντωνίου έφερε και άλλη ενέργεια στους φιλοξενούμενους, ο Έλληνας γκαρντ έκανε το 10-16 και ο Μπέρι αργότερα το 14-20 με ένα ακόμα τρίποντο. Ο Χολαργός έτρεξε ένα 4-0 σερί για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 18-20 σε ένα άκρως ενδιαφερον παιχνίδι.

Η ομάδα του Λυκογιάννη ανέβασε ρυθμούς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τρέξουν με τον Λαβ ένα σεβαστό επιμέρους με το σκορ να φτάνει στο 29-27.Ο Μπέρι ανέλαβε και πάλι δράση και μαζί με τον Όστιν έτρεξαν ένα 7-1 για τον Πανιώνιο, για να σκοράρει (ποιος άλλος;) ο Λαβ τέσσερις σερί πόντους για τους γηπεδούχους για το 34-34. Ο Χολαργός πέρασε με τέσσερις πόντους, για να κλείσει το ημίχρονο ο Παπαντωνίου με σουτ από τα 6,75μ στο 38-37.

Με τον Αγκμπελέσε ο Xολαργός προσπέρασε με 43-40 με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά ένα 9-0 του Πανιωίου με τους Ντόρσεϊ και Παπαντωνίου έστειλε το ματς στο 43-49. Οι παίκτες του Οικονόμου παρέμειναν μπροστά στο σκορ, ο Χολαργός μείωσε στον πόντο, ο Χάρις έκανε το 53-56, με τις δύο ομάδες να περνούς στην τελευταία περίοδο έχοντας μόλις δύο πόντους να τους χωρίζουν (55-57).

Και πάλι ο Χολαργός πέρασε μπροστά, με τους γηπεδούχους να κάνουν ένα… ξεπέτεγμα για το 60-57, ο Λαβ παρέμεινε… καυτός και με δίποντο διαμόρφωσε το 62-58 με 8 λεπτά να απομένουν για τη λήξη.

Το τρίποντο του Σπυριδωνίδη έστειλε το ματς στο 65-60, με τις δύο ομάδες πάντως να συνεχίζουν με σωρεία χαμένων σουτ για πάνω από ένα δίλεπτο.

Ο Χάρις από την μεριά του Πανιωνίου μείωσε στουν ποντο (65-64) και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Μπέρι από τις βολές.

Με δίποντο του Ντόρσεϊ μάλιστα επανέκτησαν προσωρινά το προβάδισμα (66-68), με το συγκρότημα του Λυκογιάννη να αντιδράει και να επιστρέφει στο σκορ με βολές του Γιάνκοβιτς για το 70-68 με 2’15» για το τέλος.

Χολαργός και Πανιώνιος σπατάλησαν ένα αγωνιστικό λεπτό, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν στις βολές με τον Αγκεμπελέσε ενώ έχουν μείνει 51,2 δευτερόλεπτα. Παρά το 0/2 η κατοχή παρέμεινε στους νεοφώτιστους που έχασαν την επίθεση, με τον Αγκμπελέσε να υποπίπτει σε φάουλ και να στέλνει τον Χάρις στις βολές με το σκορ στο 70-68.΄

Ο παίκτης του Πανιωνίου δεν έκανε λάθος και με 21,5» και το ματς στο 70-70, ο Γιάνκοβιτς οδηγήθηκε και αυτός στην γραμμή της φιλανθρωπίας δίνοντας νέο προβάδισμα στην ομάδα του απέναντι στην παλιά του. Οι Κυανέρυθροι γύρισαν την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Μπέρι, ο οποίος με τρίποντο έκανε το 72-73 με 3,8» για το ματς!

Ο Λυκογιάννης απευθείας κάλεσε τάιμ άουτ για να ξεκινήσει από το κέντρο η επίθεσή του, ο Λαβ το πήρε επάνω του και με ένα απίστευτο χουκ έδωσε το παιχνίδι στην ομάδα του! Ακριβώς στο μηδέν ο Αμερικανός γκαρντ χάρισε στους νεοφώτιστους το ροζ φύλλο αγώνα σε ένα ανεπανάληπτο παιχνίδι, ίσως και το κορυφαίο στην φετινή Α1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ