Ζιάγκος: «Η σκληρή επιθετική άμυνα του Αρη μας χάλασε το μυαλό»

Ζιάγκος: «Η σκληρή επιθετική άμυνα του Αρη μας χάλασε το μυαλό»

Τους λόγους για τους οποίους το Ρέθυμνο δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Άρη, παρότι προηγήθηκε με 15 πόντους, εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ζιάγκος.

Το Ρέθυμνο βρέθηκε ακόμη και στο +15 απέναντι στον Αρη, ωστόσο δεν κατάφερε να υπερασπιστεί αυτή τη διαφορά χάνοντας τελικά με 74-76.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στην σκληρή άμυνα του Άρη που χάλασε το μυαλό των παικτών του όπως χαρακτηριστικά είπε:

Ο τεχνικός του Ρεθύμνου τόνισε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη για τη νίκη. Χάσαμε ένα παιχνίδι στο οποίο είχαμε καλύτερο ποσοστό στα σουτ εντός παιδιάς, στις ελεύθερες βολές, παρόμοιο ποσοστό στα τρίποντα, σχεδόν διπλάσιο αριθμό ασίστ και παρ’ όλα αυτά χάθηκε το ματς από μία ομάδα που σκόραρε 76 πόντους με 9 μόλις ασίστ, που όμως ήταν πολύ καλύτερη σε δύο μικρές αλλά πολύ κρίσιμες παραμέτρους. Στα κλεψίματα που δώσαμε εύκολους πόντους και στα επιθετικά ριμπάουντ».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είχαμε θέσει ως κρίσιμη βασική προτεραιότητα όλη την εβδομάδα τη σωματική και πνευματική μας ανθεκτικότητα απέναντι στη σκληρή και επιθετική άμυνα του Άρη που απλώνεται σε όλο το γήπεδο. Ξέραμε ότι ο Άρης παίρνει σκορ, ψυχολογία και ενέργεια από την άμυνα, την επιθετική χρησιμοποίηση των χεριών του, τα deflections και τα κλεψίματα.

Όσο ήμασταν προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι σε αυτό το κομμάτι και το μυαλό μας ήταν καθαρό βρίσκαμε λύσεις, που αποτυπώνεται στο σκορ του α’ ημιχρόνου. Όσο περνούσε η ώρα το μυαλό των γκαρντ, της ομάδας χάλασε. Δεν αντέξαμε σε αυτές τις συνθήκες παιχνιδιού και όταν το μυαλό της ομάδας περνάει από τα γκαρντ και αυτό είναι πειραγμένο επηρεάζεται το παιχνίδι όλης της ομάδας.

Θέλαμε πολύ να δώσουμε χαρά στον κόσμο και του οφείλουμε μία συγγνώμη. Ήταν ένα ματς που το θέλαμε όσο και εκείνοι. Συνεχίζουμε και προβληματιζόμαστε ή προβληματιζόμαστε και συνεχίζουμε. Αλλάζει το νόημα ανάλογα με το ποια λέξη θα βάλεις πρώτη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ