Άρης – Λαύριο 84-70

Άρης – Λαύριο 84-70

Με τον Βασίλη Τολιόπουλο να «βομβαρδίζει» στο τέταρτο δεκάλεπτο και να σημειώνει συνολικά 17 πόντους με 5 τρίποντα, ο Άρης πήρε σπουδαίας σημασίας νίκη με 84-70 στο κατάμεστο Nick Galis Hall.

Με τον Βασίλη Τολιόπουλο να «βομβαρδίζει» στο τέταρτο δεκάλεπτο και να σημειώνει συνολικά 17 πόντους με 5 τρίποντα, ο Άρης πήρε σπουδαίας σημασίας νίκη με 84-70 στο κατάμεστο Nick Galis Hall. Τρίτη σερί νίκη για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη και 5η συνολικά που «ξεκόλλησε» από τις τελευταίες θέσεις και πλέον αισθάνεται πολύ πιο άνετα. Από κοντά σε απόδοση και οι Μποχωρίδης, ΜακΓκι, Τζόουνς και Φλιώνης.

Εκρηκτική ατμόσφαιρα στο Παλέ από τους οπαδούς του Άρη που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν, ενώ με ιδαίτερο τρόπο έζησε και την σπουδαία βραδιά του ο Τολιόπουλος που πανηγύριζε κάθε καλάθι με έντονο τρόπο μαζί με την εξέδρα. Γενικότερα ο Αυτοκράτορας, έδειξε νέα σημάδια βελτίωσης, λειτουργώντας καλύτερα ως ομάδα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αξίζει να σταθούμε στα 20 επιθετικά ριμπάουντ, τα σχετικά λίγα λάθη (9) και τα 9 κλεψίματα.

Το Λαύριο πάλεψε ως τα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου, όμως τελικά λύγισε γνωρίζοντας τη 10η ήττα του και 7η εκτός έδρας. Με 20 λάθη, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ήταν δύσκολο να φύγει με νίκη από μια τέτοια έδρα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης νευρικός και άστοχος, αρκεί να αναφέρουμε το 10/20 δίποντα και τα μόλις 4/19 τρίποντα που είχε η ομάδα του Καστρίτη. Από την πλευρά της η ομάδα του Λαυρίου… πρόλαβε και υπέπεσε σε 12 λάθη μέσα σε μόλις δύο δεκάλεπτα, ωστόσο δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευθεί ώστε να πάει στην ανάπαυλα με κάποιο αξιόλογο προβάδισμα.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο πήγαν αρκετές φορές στις βολές, σουτάροντας συγκεκριμένα 17 (έβαλαν τις 12 εξ αυτών), ένας τομέας στον οποίο υπερείχαν έναντι του Αρη που σούταρε μόλις 4.

Το Λαύριο είχε μεν ένα προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα (15-19, 30-35) παίρνοντας πόντους από σχεδόν όλους του ξένους, χωρίς πάντως να ξεφύγει. Ο Αρης βρήκε λύσεις από τους Μποχωρίδη, Τολιόπουλο, Τζόουνς και Σλαφτσάκη για να πάει στο ημίχρονο υπολειπόμενος με τη μικρότερη δυνατή διαφορά (36-37).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν σαφώς καλύτερο με τον Άρη να ανεβάζει τα ποσοστά του στην επίθεση και παράλληλα να διατηρεί την άμυνά του σε καλά επίπεδα. Ο Σλαφτσάκης ήταν ο παίκτης που με την ενέργεια που έβγαζε έδινε την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα του.

Οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 57-51 και λίγο αργότερα με 59-52 με 8,5 λεπτά για το τέλος. Όμως το ματς δεν είχε τελειώσει εκεί. Το Λαύριο με μεγάλα σουτ από Μπιούφορντ και Νίξον ισοφάρισε σε 60-60, 7 λεπτά πριν το φινάλε δίνοντας νέο «χρώμα» στο ματς.

Τότε όμως ήρθε η ώρα του Βασίλη Τολιόπουλου. Ο ταλαντούχος γκαρντ πήρε… φωτιά και με τρεις τρίποντες «βόμβες» έφερε την ομάδα του στο +7 (75-67) στο 37’. Εκεί ανέλαβαν δράση και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του που έστειλαν τη διαφορά στο +14 (84-70), ένα λεπτά πριν το τα φινάλε.

Το Παλέ σηκώθηκε στο πόδι, άρχισε να αποθεώνει και να μην σταματά το τραγούδι και τα συνθήματα, με το τέλος του παιχνιδιού να βρίσκει παίκτες, Καστρίτη και κόσμο «ένα» και να πανηγυρίζουν!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ