Καστρίτης: «Κατάθεση ψυχής οι παίκτες, καθηλωτικός ο κόσμος του Άρη!»

Καστρίτης: «Κατάθεση ψυχής οι παίκτες, καθηλωτικός ο κόσμος του Άρη!»

Ο Αρης παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένος στο ματς με το Λαύριο, με τον Ελληνα τεχνικό του Αυτοκράτορα να αναλύει τους τομείς που χάρισαν στην ομάδα του τη νίκη.

Συγχαρητήρια σε ομάδα και κόσμο μοίραζε ο Γιάννης Καστρίτης μετά την πολύτιμη νίκη του Αρη επί του Λαυρίου. Ο νεαρός τεχνικός έκανε λόγο κατάθεση ψυχής ενώ έβγαλε το καπέλο στο κόσμο του Αυτοκράτορα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Άρη στη συνέντευξη Τύπου:

Ο τεχνικός του Άρη επεσήμανε αρχικά: «Είχαμε να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κυρίως ως προς το πνευματικό κομμάτι. Πρώτον γιατί προερχόμασταν από δύο διαδοχικές νίκες και υπήρχε ο κίνδυνος να αποπροσανατολιστούμε και δεύτερον γιατί ο Άρης είχε κερδίσει το Λαύριο στον πρώτο γύρο και ενδεχομένως κάποιοι θα πίστευαν ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίζαμε και σήμερα, δίχως να λάβουν υπ’ όψιν τις ποιοτικές προσθήκες που έκανε. Ευτυχώς τίποτα δεν συνέβη. Τα παιδιά ήταν πολύ συγκεντρωμένα, ίσως να είχαμε ένα πρόβλημα στο επιθετικό ριμπάουντ του Λαυρίου στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν έχω λόγια για τους παίκτες και αυτό που παρουσίασαν στο δεύτερο μέρος, ειδικά επειδή το έκαναν με αυξανόμενη ένταση. Έκαναν κατάθεση ψυχής, θυσίασαν το κορμί τους και φτάσαμε σε μια πολύ σημαντική νίκη. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες. Είχαμε τραυματίες και απόντες, αλλά όσο είμαστε ταπεινοί και δουλεύουμε κάθε μέρα όπως μέχρι τώρα, θα έχουμε καλή συνέχεια».

Οι Έλληνες παίκτες σκόραραν 48 από τους 84 πόντους, δύο εξ αυτών ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της νίκης, αλλά ο Γιάννης Καστρίτης στάθηκε και πάλι στο σύνολο: «Την ομάδα προσπαθώ να την αντιμετωπίσω σαν σύνολο. Είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να παίζουμε άμυνα, δεν θα βαφτίσουμε κάποιον ηγέτη, όποιος είναι σε καλή μέρα, σε σωστή θέση, θα παίρνει προσπάθειες. Είναι ευχής εργον για κάθε ομάδα, ειδικά για τον Άρη, να έχει Έλληνες που μπορούν να τραβήξουν την ομάδα, όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και σε θέματα νοοτροπίας. Έχουμε ένα πολύ ωραίο γκρουπ παικτών και χαιρόμαστε να δουλεύουμε μαζί του».

Για την παρουσία του κόσμου που και σήμερα έκανε το Παλέ την καλύτερη έδρα στην Ελλάδα σχολίασε: «Ο κόσμος και σήμερα ήταν… Τι να πω; Καθηλωτικός, εκπληκτικός. Τα παιδιά μας παίρνουν τεράστια ώθηση από τον κόσμο, για να βγάλουν όλη αυτή την ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι. Επειδή έχω ακούσει πολλές συζητήσεις μεταξύ τους,  θέλουν να παίζουν καλά, να κερδίζουν και να επιστρέφουν αυτή τη χαρά στον κόσμο».

Για τον τραυματισμό του Μπελ σχολίασε: «Μας ήρθε πολύ απότομα η είδηση ότι δε θα αγωνιστεί. Προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε. Είναι φρέσκο ακόμα, θα δούμε πως θα πάει. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στο ιατρικό επιτελείο, όλα τα μέλη του δίνουν σκληρή μάχη κάθε μέρα για να αντιμετωπίσουμε τους τραυματισμούς και να έχουμε τους παίκτες μας όσο το δυνατόν πιο έτοιμους».

Ρωτήθηκε να σχολιάσει την απόδοση του Μποχωρίδη και απάντησε: «Θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ προσωπικά σε παίκτη. Είμαστε ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για παιδιά που βρίσκουν τον εαυτό τους. Ξέρουμε όλοι τι πίεση και στενοχώρια τραβούσαν καθημερινά. Εκτός από τον Λευτέρη είδα πολλά παιδιά να κάνουν βουτιές, έπαιζαν σκυλίσια άμυνα και αυτό είναι η μεγάλη χαρά και η επιτυχία της ομάδας. Να μένουμε όλοι ταπεινοί, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να αφήσουμε τα παιδιά να εκφράσουν τον εαυτό τους μέσα στο γήπεδο…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ