Μπάνκι: «Θαυμάζω τον Τσιτσιπά!»

Μπάνκι: «Θαυμάζω τον Τσιτσιπά!»

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε για το ματς με το Περιστέρι, τον Θίοντορ, αλλά και για τον Ελληνα σταρ του τένις.

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε για όλους και για όλα μετά το τέλος του αγώνα με το Περιστέρι. Για τη νίκη και την εμφάνιση της ΑΕΚ, ακόμα και για τον Στέφανο Τσιτσιπά για τον οποίο εξέφρασε το θαυμασμό του για την τεράστια πρόκριση του επί του Ρότζερ Φέντερερ στο Αυστραλιανό Όπεν.

Αναλυτικά είπε:

«Θέλω να συγχαρώ και τις δύο ομάδες. Το Περιστέρι έπαιξε εξαιρετικά παρά την απουσία ενός βασικού παίκτη σαν τον Χάροου. Απέδειξε για μία ακόμα φορά πόσο συνεπής ομάδα είναι και παίζει ομαδικά. Έπρεπε να παίξουμε ομαδικά σε ένα ακόμα παιχνίδι για να κερδίσουμε μια ομάδα σαν το Περιστέρι.

Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου. Είχαν πολλά να διαχειριστούν. Είναι δύσκολο να διαχειριστούν για ένα τόσο σημαντικό αγώνα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η ομάδα είναι συγκεντρωμένη ώστε να κλείσει την κανονική περίοδο στην καλύτερη δυνατή θέση στην Ευρώπη, όμως το πρόγραμμα είναι τέτοιο που την αναγκάζει να παίζει όσο καλύτερα γίνεται κάθε βράδυ. Ήταν σημαντικό να δούμε πώς θα ανταποκρινόταν η ομάδα μετά τα χθεσινά.

Χθες πριν από τον αγώνα είχα ένα πολύ θετικό προαίσθημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις εάν μια αναβολή μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία της ομάδας. Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες γιατί έπαιξαν καταπληκτικά από πλευράς μπάσκετ, συγκέντρωσης και πειθαρχίας, που κατά τη γνώμη μου ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας για τη νίκη.

Είχαμε λίγα λάθη, γυρίζαμε καλά τη μπάλα και αμυντικά παρά τα προβλήματα του ημιχρόνου παίξαμε με τη γνωστή ένταση. Πιέσαμε καλά την περιφέρεια και ελέγξαμε τα ριμπάουντ, ακόμα κι όταν παίζαμε με κοντά σχήματα και είχαμε υψομετρική διαφορά. Οι γκαρντ βοήθησαν στα box out και στον έλεγχο της μπάλας».

Για την εμφάνιση του Θίοντορ: «Αποθέωση για την ΑΕΚ από τον κόσμο της αν το καλύτερο παιχνίδι του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Περιστέρι είχε μια σημαντική απουσία όπως ο Χάροου.

Εκτιμούμε πως ο Τζόρνταν προσπαθεί κάθε μέρα όλο και περισσότερο ώστε να έρθει στο σημείο που πρέπει και να παίξει για την ομάδα. Όχι μόνο για να βρει την φόρμα του, αλλά και για να βοηθήσει την ομάδα να βρει ρυθμό.

Οι αριθμοί έδειξαν ότι έπαιξε εξαιρετικά. Δεν πιστεύω ότι αυτός ήταν ο βασικός λόγος που τον θέλαμε. Ελπίζω να βοηθήσει την ομάδα ακόμα και όταν τα στατιστικά του δεν είναι υψηλά. Αλλά πιστεύω ότι βοηθάει όλη την ομάδα να είναι καλύτερη και να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να καταλάβουμε πως η μεγάλη προσπάθειά του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με κάποια παιχνίδια που θα πιάσει χαμηλή απόδοση.

Είναι νορμάλ αυτό και θα πρέπει η ομάδα να δουλέψει για να καλύψει το ντεζαβαντάζ της πιθανής κακής εμφάνισής του. Είναι έμπειρος παίκτης και ξέρει καλά το σώμα του. Αλλά δεν έχει κάνει προετοιμασία όπως η ομάδα που σε αυτό δίνει την ενέργεια να κάνει καλές εμφανίσεις.

Έχει χάσει ένα σημαντικό κομμάτι της χρονιάς. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να μην κρίνουμε υπερβολικά τις καλές και τις κακές εμφανίσεις του. Πρέπει να καταλάβουμε πως μιλάμε για έναν παίκτη που είχε να παίξει πολύ καιρό.

Μου αρέσει ο ενθουσιασμός του και η αγάπη του. Και πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του που μπορούν να επηρεάσουν τους συμπαίκτες του».

Για την χρησιμοποίηση των νεαρών παικτών: «Στήνω την ομάδα για να πάρουμε το παιχνίδι, να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση. Δεν με νοιάζει να έχω συγκεκριμένους παίκτες. Ήταν η ίδια ερώτηση που άκουσα την τελευταία φορά επειδή ο Μωραϊτης έπαιξε 4 λεπτά.

Αν πρέπει να απαντάω σε αυτό μέχρι τέλους της σεζόν, η δουλειά μου είναι να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Νομίζω ότι από την αρχή της σεζόν έχω δώσει χρόνο σε όλους και όλοι νιώθουν μέλη της ομάδας.

Είχαμε 12 παίκτες να σκοράρουν σε 40 λεπτά. Δεν είμαι καλός στην πολιτική, αλλά είμαι καλός στο κοουτσάρισμα και μου αρέσει να νικάω αγώνες. Δεν χρησιμοποιώ το ρολόι για να κάνω όλους χαρούμενους.

Θέλω να χρησιμοποιήσω τη σεζόν για να βελτιώσω τους παίκτες. Καθημερινά βλέπω βελτίωση όχι μόνο στους νέους και αυτό με κάνε χαρούμενο.

Εάν κάτι δεν αρέσει στους άλλους δεν με νοιάζει. Προσπαθώ να νικάω παιχνίδια».

Για την εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου: «Δεν έχω αυτή τη δύναμη! Η ποιότητα του Περιστερίου είναι υψηλή. Οι παίκτες πρέπει να σέβονται κάθε αντίπαλο. Δεν έχω τη δύναμη να μετατρέπω την νοοτροπία των παικτών.

Οι ίδιοι ξέρουν πώς πρέπει να παίζουν. Αυτό που πιστεύω ότι κάνει τη διαφορά είναι η διάρκεια, η προσπάθεια και η ένταση σε κάθε αγώνα. Το επίπεδο που παίξαμε με 9 παίκτες στην αρχή, είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην αρχή, αλλά αν μπορείς να έχεις την ίδια ένταση ως το τέλος έχεις ελπίδες να κάνεις κάτι καλό και δημιουργείς ένταση.

Έχω καλούς παίκτες στο ρόστερ και όταν ο καθένας κάνει τέτοιες εμφανίσεις η δουλειά μου είναι πιο εύκολη».

Για τον Αγραβάνη του Περιστερίου: «Εχει παρουσιάσει βελτίωση, όπως κάθε νεαρός παίκτης της ομάδας. Πρέπει να φανεί αυτό το πράγμα. Πραγματικά εμπιστεύομαι την επιλογή να πάει δανεικός.

Ο κόουτς Πεδουλάκης έχει βρει τον κατάλληλο ρόλο του παίκτη και ο Γιάννης ανταποκρίνεται πολύ καλά. Πέρασα χρόνο μαζί του στην αρχή της σεζόν. Είναι ώριμο παιδί, ξέρει τι πρέπει να κάνει, ξέρει τις δυνατότητές του, τις αδυναμίες του και πού πρέπει να βελτιωθεί.

Είναι συνειδητοποιημένος, έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά οι συμπαίκτες και ο προονητής του θα τον βοηθήσουν πάρα πολύ. Για τους νέους παίκτες αυτής της γενιάς, είναι σημαντική αυτή η μέρα.

Εν συνεχεία έκανε ειδική αναφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά: «Για τους νέους αθλητές είναι σημαντική μια μέρα σαν την σημερινή που ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Φέντερερ, είναι σημαντικό νέοι αθλητές της γενιάς μας να βλέπουν τον Τσιτσιπά να νικάει τον Φέντερερ.

Με εντυπωσίασε ο τρόπος που προσέγγισε τον αγώνα. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να έχεις μεγάλη πίεση όταν παίζεις κόντρα σε έναν τέτοιο θρύλο. Αυτός όμως είχε προσωπικότητα, είχε… κότσια, προσπαθούσε να χαμηλώσει τον ρυθμό από την αρχή.

Έκανε τον Φέντερερ, ένα από τους πιο ήρεμους αθλητές του κόσμου, να αγχωθεί. Δεν ξέρω από τένις, αλλά ήταν καταπληκτικό. Είχε υψηλή αυτοπεποίθηση και χωρίς καμιά στιγμή να μην τα παρατάει.

Η νέα γενιά νιώθω πως έχει χάσει την προσέγγιση του αγώνα, Μιλάμε τόσο πολύ για την ηλικία, αλλά όχι για τις αξίες. Όταν έχεις κότσια το δείχνεις. Όταν δεν τα έχεις δύσκολα τα αποκτάς.

Η σημερινή μέρα πρέπει να αποτελέσει έμπνευση. Έβλεπα το παιχνίδι στα ιταλικά, ξέρω κάποιες ιστορίες γι αυτόν. Είναι γιος πρώην τενίστα και δασκάλου τένις, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό μεταφέρεται στο DNA.

Ο πατέρας του μίλησε με καθαρότητα για την διαφορά του παιδιού του με τα άλλα παιδιά και είπε ότι ο γιος του είναι αφοσιωμένος στο παιχνίδι του. Καταλαβαίνω ότι τα ομαδικά αθλήματα είναι δύσκολα, αλλά χρησιμοποιούμε την ομαδικότητα για να κρύψουμε τις αδυναμίες μας.

Τα ατομικά σπορ δείχνουν την ατομική ευθύνη. Και το καλύτερο είναι πως είναι υποστηρικτής της ΑΕΚ. Γι αυτό αφιέρωσα αυτά τα λεπτά σε εκείνον. Είναι το είδωλό μου όχι γιατί έπαιξε καλά, αλλά επειδή είναι ΑΕΚτζής!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ