Καλάθης: «300άρης» κλέφτης

Καλάθης: «300άρης» κλέφτης

Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθης, έγινε ο 17ος παίκτης στην Basket League, που φτάνει τα 300 κλεψίματα ξεπερνώντας τον Κώστα Τσαρτσαρή (299).

Ένα μόνο κλέψιμο ήθελε ο Νικ Καλάθης για να μπει στους «300άρηδες» κλέφτες της Basket League και το έκανε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ήφαιστο στη Λήμνο ξεπερνώντας τον Κώστα Τσαρτσαρή ο οποίος όταν σταμάτησε το μπάσκετ είχε 299!

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ:

Ένα κλέψιμο στο σημερινό παιχνίδι με τον Ήφαιστο ήταν αρκετό για να οδηγήσει τον Νικ Καλάθη σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 17ος παίκτης στην ιστορία της Betshop Basket League που έφτασε τα 300 κλεψίματα. Παράλληλα ξεπέρασε τον Κώστα Τσαρτσαρή που αποσύρθηκε από τα παρκέ, έχοντας 299.

Ο Καλάθης είναι ο 2ος «κλέφτης» στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, πίσω μόνο από τον Δημήτρη Διαμαντίδη που φορώντας τα πράσινα από το 2004 ως το 2016, έκανε 559 κλεψίματα. Η διαφορά των δύο σπουδαίων γκαρντ βέβαια σε μέσους όρους, είναι μικρή. Ο Καλάθης έφτασε τα 300 κλεψίματα στη 218η εμφάνιση του (1,37 μ.ό) ενώ ο Διαμαντίδης έκανε τα 559 κλεψίματα σε 397 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (1,4 μ.ό.).

Ο 30χρονος γκαρντ έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος με 1000+ ασίστ και 300+ κλεψίματα.

Κορυφαία επίδοση της καριέρας του στην κατηγορία είναι τα πέντε κλεψίματα, επίδοση στην οποία έφτασε τέσσερις φορές. Κόντρα στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2011-12, την Κηφισιά τη σεζόν 2015-16, τον Απόλλωνα Πατρών το 2015-16 και στον 3ο τελικό των περσινό πλέι οφ με τον Ολυμπιακό.

Κατά τα άλλα…

*Ένα κλέψιμο που τον οδήγησε επίσης σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα, έκανε και ο Τζέιμς Γκιστ. Με αυτό ο Αμερικανός φόργουορντ έφτασε τα 141 στην κατηγορία και έγινε ο 2ος ξένος «κλέφτης» στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ αφού ξεπέρασε τον Γιάκα Λάκοβιτς.

*Με τους οχτώ πόντους του στο παιχνίδι της Λήμνου, ο Νίκος Παππάς έγινε ο 51ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει τους 2.300.

*Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έσπασε το «φράγμα» των 300 πόντων στην Betshop Basket League, έχοντας εννιά στο σημερινό ματς.

*Ο Ήφαιστος έμεινε για πρώτη φορά χωρίς τάπα. Γενικότερα η 14η αγωνιστική ήταν αυτή με τις περισσότερες μηδενικές επιδόσεις, αφού χωρίς τάπα έμειναν ακόμη ο Κολοσσός H Hotels, ο ΠΑΟΚ και το Περιστέρι Βίκος Cola.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Τόντρικ Γκότσερ με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 200 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ