Ο Τζόρνταν Θίοντορ βρίσκει σιγά σιγά τον εαυτό του (vids)

Ο Τζόρνταν Θίοντορ βρίσκει σιγά σιγά τον εαυτό του (vids)

Το «10» και ο Ηλίας Ηλιάδης περνούν από… κόσκινο την εμφάνιση του Τζόρνταν Θίοντορ της ΑΕΚ κόντρα στο Περιστέρι, που δείχνει να επανέρχεται στα γνωστά πολύ καλά του επίπεδα.

Ήταν μια εξαιρετική εβδομάδα από όλες τις απόψεις για την ΑΕΚ. Η αρχή έγινε την Τετάρτη, με την σπουδαία επικράτηση κόντρα στην γαλλική Ντιζόν για την διοργάνωση του Basketball Champions League. Την Κυριακή η αφήγηση συνεχίστηκε στο ίδιο στιλ – μόνο που αυτή τη φορά το ρόλο του «θύματος» ανέλαβε το αξιόμαχο Περιστέρι, το οποίο θυμίζω πως είχε υποχρεώσει σε ήττα την Ένωση στο μεταξύ τους παιχνίδι του πρώτου γύρου. Οι δύο νίκες συνοδεύτηκαν με καταπληκτικές εμφανίσεις και μεγάλες διαφορές στο σκορ, με τον οργανισμό να δείχνει διαρκή σημάδια βελτίωσης στην πάροδο του χρόνου. Η καθημερινή δουλειά που λαμβάνει χώρα στο ΟΑΚΑ είναι αδιαμφισβήτητα πολύ υψηλού επιπέδου – σίγουρα άπαντες θα προτιμούσαν να απουσιάζει η παρένθεση των ντέρμπι απέναντι στους αιωνίους, όμως στο κάτω κάτω της γραφής καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη. Οι κακές βραδιές είναι και αυτές μέσα στο πρόγραμμα.

Τα καλά νέα βέβαια δεν σταματάνε εδώ. Ο Τζόρνταν Θίοντορ απέδειξε πως αργά ή γρήγορα θα ξαναβρεί τον αγωνιστικό του ρυθμό και θα θυμίσει σε όλους μας, τον παίκτη που θαυμάζαμε τις προηγούμενες σεζόν στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Για να περάσουμε σιγά σιγά στη χθεσινή αναμέτρηση, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε σε γενικές γραμμές απόλυτα συγκεντρωμένη και δεν άφησε κυριολεκτικά κανένα περιθώριο στο αντίπαλο της, για να διεκδικήσει με αξιώσεις το θετικό αποτέλεσμα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε κατακόρυφα το δείκτη της αμυντικής έντασης, κατορθώνοντας ουσιαστικά να καθαρίσει το παιχνίδι από το τρίτο κιόλας δεκάλεπτο.

Ο Θίοντορ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους. Η εκρηκτικότητα που τον χαρακτηρίζει στα πρώτα 2-3 βήματα, σε συνδυασμό με το άλμα και την ικανότητα του να σκοράρει απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους, τον καθιστούν πραγματικό κίνδυνο – θάνατο για οποιαδήποτε άμυνα. Παρατηρείστε πως χρησιμοποιεί την ντρίμπλα αλλαγής κατεύθυνσης για να κινηθεί αντίθετα από το screen του Χάντερ, καταφέρνοντας να πετύχει ένα πολύ δύσκολο καλάθι.

https://streamable.com/ps6s2

Τέτοιες φάσεις αποτελούν μέρος του πλούσιου ρεπερτορίου του Αμερικανού. Την στιγμή που θα αποφασίσει να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και επιτεθεί κάθετα, όλα έχουν τελειώσει για την αντίπαλη άμυνα. Επιπλέον η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει, του επιτρέπει να διαβάζει εγκαίρως τα μαρκαρίσματα και να εκμεταλλεύεται τους ελεύθερους διαδρόμους που οδηγούν στο ζωγραφιστό. Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε, ότι το ζωγραφιστό αντιπροσωπεύει το φυσικό του περιβάλλον – την περιοχή που αισθάνεται περισσότερο άνετα. Επιπλέον το midrange σουτ μετά από ντρίμπλα, συνεχίζει να αποτελεί μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

https://streamable.com/cvha3

Είμαι βέβαιος ότι ο Luca Bianchi, θα φροντίσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την διεισδυτικότητα του καινούριου του αθλητή. Το παρακάτω στιγμιότυπο, ενδεχομένως να προέρχεται κατευθείαν από τα πιο υγρά όνειρα του Ιταλού coach. Pick n roll ανάμεσα σε Θίοντορ/Χάντερ. Εκτιμώ πως το συγκεκριμένο play, θα φορεθεί αρκετά το επόμενο διάστημα από την ΑΕΚ.

https://streamable.com/rcdal

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ