Το μυστικό της απόκτησης του Κιλπάτρικ!

Το μυστικό της απόκτησης του Κιλπάτρικ!

Γιατί Παναθηναϊκός και Πιτίνο είπαν το «ναι» στην απόκτηση του πανάκριβου Αμερικανού, παρά τα άσχημα ποσοστά στα τρίποντα στο ΝΒΑ. Η θεμελιώδης διαφορά του... μισού μέτρου.

Η μεταγραφή του Σον Κιλπάτρικ στον Παναθηναϊκό έχει αλλάξει τους συσχετισμούς στους Πράσινους. Και τους έχει ανεβάσει επίπεδο. Με τον Αμερικανό περιφερειακό να δείχνει με το «καλημέρα» πως είναι παίκτης από το πάνω ράφι. Παίκτης που θα κάνει τη διαφορά και μόλις προσαρμοστεί, θα δώσει όμορφες στιγμές. Ωστόσο, αυτά είναι τα προφανή. Αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι το παρασκήνιο, μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, που οδήγησε στην επιλογή του Κιλπάτρικ.

Βάσει στατιστικών καριέρας, ο Αμερικανός έχει ένα ποσοστό μεταξύ 25-35% στο τρίποντο, στις ομάδες που αγωνίστηκε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Ποσοστό πολύ χαμηλό σε σχέση με αυτό που αναζητούσε ο Παναθηναϊκός από τον «καλό» περιφερειακό του. Γιατί, παρά ταύτα οι Πράσινοι τον απέκτησαν; Το μυστικό βρίσκεται στις σημαντικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ ΝΒΑ και Ευρώπης.

Ο Κιλπάτρικ μπορεί να μην είναι καλός σουτέρ τριπόντων, αλλά θεωρείται (και είναι) πολύ καλός εκτελεστής από μέση και μακρινή απόσταση για τα αμερικανικά δεδομένα. Στο ΝΒΑ, ωστόσο, το τρίποντο είναι πίσω από τα 7.25 μ., ενώ στην Ευρώπη πίσω από τα 6.75 μ. Με τη διαφορά του μισού μέτρου να είναι θεμελιώδης στην παρουσία του στα ευρωπαϊκά γήπεδα!

Ο Αμερικανός μπορεί να μην το έδειξε στο πρόσφατο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις, έχοντας μόλις 1/5 τρίποντα, αλλά στην Basket League έχει φροντίσει να αξιοποιήσει σχεδόν όλες τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί πίσω από τα 6.75 μ., έχοντας συνολικά 5/8 τρίποντα στις αναμετρήσεις με Κύμη και Ηφαιστο Λήμνου.

Όπως και να έχει, ο κατά την άποψη του Πιτίνο, αυτό το μισό μέτρο της διαφοράς του τρίποντου μεταξύ ΝΒΑ και Ευρώπης, θα δώσει την ευκαιρία στον 30χρονο Αμερικανό να σκοράρει ακατάπαυστα! Και από τι στιγμή που το λέει ένας από τους σημαντικότερους προπονητές που πέρασαν ποτέ από την Ευρώπη, κάτι παραπάνω θα ξέρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ