Ο ασταμάτητος Χάτσερ και η υποταγή της ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ (vids)

Ο ασταμάτητος Χάτσερ και η υποταγή της ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ (vids)

To10.gr αναλύει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και σας μεταφέρει τις καλύτερες φάσεις από τη μεγάλη νίκη της ομάδας του Παπαθεοδώρου στην Πυλαία.

Ίσως η πιο σπουδαία παρακαταθήκη του τελευταίου διαστήματος για τον ΠΑΟΚ, είναι η απόλυτη συσπείρωση του αγωνιστικού τμήματος γύρω από τους στόχους του οργανισμού. Παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και την μεσοβδόμαδη αποχώρηση του Γιάννη Αθηναίου κανείς δεν ψάχνει για δικαιολογίες, με τον σύλλογο να εμφανίζεται πάντοτε σοβαρός και έτοιμος να διεκδικήσει ότι του αναλογεί σε κάθε αναμέτρηση. Βέβαια η αυταπάρνηση και η αυτοθυσία έχουν τα δικά τους όρια – με άλλο λόγια πρέπει σύντομα να βρεθεί μια λύση, στη δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Ο εν λόγω άτυπος κανόνας επιβεβαιώθηκε και στο χθεσινό ντέρμπυ των Δικεφάλων – ο ΠΑΟΚ ήταν συνολικά πολύ καλύτερος από την ΑΕΚ, επικρατώντας δίκαια με σκορ 88-79. Αμφότεροι οι δύο μονομάχοι προέρχονταν από νίκες στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, όμως το μεταξύ τους παιχνίδι εξελίχθηκε σύντομα σε παράσταση για ένα ρόλο. Οι Θεσσαλονικείς πήραν από πολύ νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης και δεν άφησαν κυριολεκτικά κανέναν περιθώριο στον αντίπαλο τους. Το τελικό σκορ ενδεχομένως και να αδικεί την προσπάθεια τους – τόσο μεγάλη ήταν η διακύμανση στην απόδοση των δύο ομάδων. Μοναδική παρηγοριά για την Ένωση, το γεγονός πως κατάφερε να διατηρήσει την διαφορά του πρώτου αγώνα, καθώς πλέον συγκατοικεί με τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι κατανάλωσαν τεράστια ποσά ενέργειας, με σκοπό να διαταράξουν τον ρυθμό της ΑΕΚ και ταυτόχρονα να φέρουν το ντέρμπυ στα μέτρα τους. Επιπλέον διέθεταν ξανά ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τέρι Χάτσερ (27 πόντοι), ο οποίος το τελευταίο διάστημα αποτελεί το επιθετικό βαρόμετρο του συλλόγου. Ο Αμερικανός διανύει μια περίοδο τρομερής φόρμας – η ικανότητα του να εκτελεί με συνέπεια για τρεις μετά από ντρίμπλα, προσφέρει συχνά πολύτιμες λύσεις στην επίθεση των Θεσσαλονικιών.

Προσέξτε εδώ, την υπομονή που τον διακρίνει – οι φιλοξενούμενοι αμύνονται εξαιρετικά στο αρχικό pick n roll, οπότε ο Χάτσερ αποφασίζει να ξαναδοκιμάσει. Η σκαστή πάσα στον Μαργαρίτη αναγκάζει τον Χάντερ να δώσει βοήθεια από την πίσω γραμμή άμυνας, με αποτέλεσμα ο Γκάρετ να μείνει ολομόναχος κάτω από το καλάθι. Πολύ όμορφη επίθεση.

Το ασπρόμαυρο pick n roll δούλεψε στην εντέλεια, παράγοντας αρκετούς κρίσιμους πόντους για τους γηπεδούχους. Παρατηρείστε πόσο ωραία ο Κόνιαρης κινείται αντίθετα από το screen, καταφέρνοντας να διεισδύσει προς τα μέσα. Η συνέχεια είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Ο Έλληνας guard πασάρει την μπάλα ακριβώς την στιγμή που ο Maciulis ξεκινά το βηματισμό του, ώστε να αναχαιτίσει το drive του. Όπως είναι φυσικό, ο Λιθουανός δεν προλαβαίνει να αλλάξει εγκαίρως την φορά του σώματος του και ο Μαργαρίτης σκοράρει από κοντά.

Τέλος μια όμορφη φάση με πρωταγωνιστή το Σχίζα. Αρχικά ο Χάτσερ διαβάζει σωστά τα μαρκαρίσματα και επιτίθεται με ντρίμπλα απέναντι στον Χάντερ. Οι περιστροφές της ΑΕΚ μοιάζουν ένα κλικ πιο αργές – ο Σχίζας εκμεταλλεύεται την καθυστερημένη close out άμυνα του Λαρεντζάκη, φτάνοντας μέχρι το lay up.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ