Ήφαιστος Λήμνου – Ολυμπιακός 53-73

Ήφαιστος Λήμνου – Ολυμπιακός 53-73

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ήφαιστο εκτός έδρας με σκορ 73-53, με τους Ερυθρόλευκους πάντως να ανησυχούν με τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης

Πύρρειος η νίκη του Ολυμπιακού στην Λήμνο, με τους Ερυθρόλευκους να κάμπτουν άνετα την αντίσταση του Ηφαίστου με σκορ 73-53, φεύγοντας όμως με ισχυρό πονοκέφαλο από το νησί καθώς τραυματίστηκαν οι Γιώργος Πρίντεζης και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Αμφότερων η κατάσταση θα εξεταστεί με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα, με τον Σέρβο σέντερ να χτυπάει στην κνήμη από σύγκρουση με τον Διαμαντάκο και τον υπαρχηγό των Πειραιωτών να χτυπάει γόνατο με γόνατο με τον Γόντικα και να μην αγωνίζεται από τα μέσα της τρίτης περιόδου και έπειτα.

Αναφορικά με την αναμέτρηση και την εξέλιξή της, εξ αρχής το συγκρότημα του Μπλατ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανέβασε στροφές από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και έπειτα παρά τα προβλήματα των αθλητών του και κατέκτησε άνετα το ροζ φύλλο αγώνα. Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Ζακ ΛεΝτέι με 19 πόντους, με τον Πρίντεζη να προσθέτει 15 πόντους, ενώ για τον Ήφαιστο ο Κώστας Γόντικος πέτυχε 14 πόντους.

ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Ο Ολυμπιακός είχε κεφάτο τον ΛεΝτει στα πρώτα λεπτά, με τον Αμερικανό να έχει τέσσερις πόντους στο 2-6 της αναμέτρησης. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν πιεστικοί στην άμυνα και προηγήθηκαν με οχτώ και πάλι ελέω του ΛεΝτέι (2-10), με τον Ήφαιστο να αντιδράει προσωρινά και να μειώνει σε 6-10. Μέσω του Γκος η διαφορά επανήλθε στους 8, με τον Πρίντεζη να διαμορφώνει το 8-18 με φλόουτερ. Σπανούλης με Μπόγρη συνδυάστηκαν για το κάρφωμα του δεύτερου, όμως ο Γόντικας με γκολ-φάουλ έκανε το 13-20.

Η περίοδος έκλεισε στο 16-22 έπειτα από το τρίποντο του Σταμάτη, με τους γηπεδούχους να δείχνουν πως έχουν ακόμα σφυγμό. Ο τραυματισμός του Μιλουτίνοφ επηρέασε αρχικά τους φιλοξενούμενους είναι τον Ήφαιστο να μειώνει στους 2 αλλά ένα επιμέρους του Ολυμπιακού ήταν ο λόγος για το 24-29 του Πρίντεζη. Ο υπαρχηγός των Ερυθρόλευκων το πήρε επάνω του και με σερί πόντους έφτασε το ματς στο 24-33. Η ομάδα της Λήμνου πλησίασε με τον Διαμαντάκο για το 28-35, όμως ο Σπανούλης ανέλαβε πρωτοβουλίες και γρήγορα η διαφορά πήγε και πάλι στους 11 πόντους (30-41). Αμφότερες οι ομάδες ήταν άστοχες στη συνέχεια με τις βολές του Γκότσερ να διαμορφώνουν το 32-41 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

Ο Ολυμπιακός και δη ο Πριντεζης, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο 33χρονος φόργουορντ πέτυχε τους πρώτους πόντους της ομάδς του και η διαφορά έφτασε στο +12 για τους Πειραιώτες. Ο Διαμαντάκος μείωσε σε 37-46 αλλά ο Στρέλνιεκς απάντησε για το 37-49. Στην διάρκεια της αναμέτρησης ο Πρίντεζης βρήκε γόνατο με γόνατο με τον Γόντικα και πέρασε στον πάγκο, με τους Ερυθρόλευκους να βλέπουν τον Γουίγκινς να καρφώνει για το 40-49.

Οι Ερυθρόλευκοι πάντως δεν έδειξαν να δυσκολεύονται ιδιαίτερα στο νησί του Βορείου Αιγαίου, ο Μπογρης με τον Τίμα έδωσαν λύσεις και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 43-59.

Επιστρέφοντας στο ματς, ο ΛεΝτέι με τον Γκος έστειλαν για πρώτη φορά τη διαφορά στους 21 πόντους (43-64), ενώ ο Σπανούλης με λέι απ έστειλε την απόσταση στο 43-66 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Ηφαιστος πλησίασε στο 50-66 με ενα μικρό σερί, κάτι που ανάγκασε τον Ντέιβιντ Μπλατ σε τάιμ άουτ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν κι άλλο, ο Γόντικας έκανε το 52-66, ο ΛεΝτέι απάντησε με ένα κάρφωμα και ο Τίμα με τρίποντο διαμόρφωσε το 52-71 με 1:12 για τη λήξη της αναμέτρησης.

Το ματς έληξε στους 20 πόντους διαφορά με τον Ολυμπιακό πλέον να κοιτάει την Ευρώπη και την αναμέτρηση με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ