Λαύριο – Παναθηναϊκός 55-80

Λαύριο – Παναθηναϊκός 55-80

Με μπροστάρηδες τους «διπλούς» Τόμας (16π, 11ρ) και Μήτογλου (12π, 10ρ) ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα εκτός έδρας του Λαυρίου με 80-55, τέσσερις μέρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι με την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη για την Ευρωλίγκα. Γεμάτη εμφάνιση και από τον Λεκαβίτσιους, πήρε χρόνο συμμετοχής ο Καλαϊτζάκης.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε χωρίς πολλά προβλήματα από το Λαύριο κερδίζοντας με 80-55 την ομάδα του Χρήστου Σερέλη και παρέμεινε αήττητος στην Α1, ενώ έφτασε τις 600 νίκες στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Παράλληλα ο Ρικ Πιτίνο ξεκούρασε τον Τζέιμς Γκιστ, ενώ δοκίμασε αρκετά σχήματα με τον Μήτογλου και τον Τόμας να είναι οι καλύτεροι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν νωθρός, χωρίς ενέργεια και κυρίως χωρίς συγκέντρωση στο παιχνίδι του. Οι παίκτες του έκαναν πολλές κακές επιλογές, δεν είχαν σιγουριά στις αποφάσεις τους, ήταν πολύ άστοχοι από την περιφέρεια.

Το Λαύριο είχε «οχυρώσει» τη ρακέτα του αφήνοντας σχεδόν ελεύθερα τα περιφερειακά σουτ διαπιστώνοντας ότι οι αντίπαλοί του δεν έβρισκαν στόχο. Στην επίθεση όμως δεν μπορούσε να τελειώσει σωστά τις φάσεις με συνέπεια να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την κακή εικόνα του «τριφυλλιού».

Αρκετές φορές ο Πιτίνο ζήτησε από τους παίκτες του να μην κάνουν λάθη στην αμυντική λειτουργία, εκεί όπου επίσης υπήρχε σοβαρό πρόβλημα.

Παρόλα αυτά οι πράσινοι κατάφεραν με τον Τόμας να δίνει λύσεις προηγήθηκαν με δέκα πόντους διαφορά (31-41) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα είχαν 1/10 τρίποντα, ενώ το Λαύριο είχε 3/15.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βελτίωσε αισθητά την εικόνα του παίζοντας πιό συγκεντρωμένα στην άμυνα, ενώ άρχισε να σκοράρει και από την περιφέρεια. Μάλιστα μέχρι το 29’ είχε 5/9 τρίποντα και προηγήθηκε με 41-62 με τον Μήτογλου και τον Τόμας πάντως να είναι οι καλύτεροι παίκτες.

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί με την ομάδα του Πιτίνο να φτάνει τη διαφορά στους 24 πόντους (45-69 στο 33’). Στη συνέχεια ο προπονητής του «τριφυλλιού» έκανε διάφορες δοκιμές δίνοντας χρόνο σε όλους τους παίκτες του πάγκου, κάτι που άλλωστε έκανε και ο Χρήστος Σερέλης δίνοντας χρόνο συμμετοχής στους Γκαβασιάδη, Ερμπείδη, Λεγκίκα, Μαστρογιαννόπουλο.

Η μεγαλύτερη διαφορά έφτασε στους 29 πόντους (47-76 στο 37’), ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 55-80

Από τους πράσινους οι Τόμας (16π, 7/10 διπ), Μήτογλου (12π., 10ρ.) και Λεκαβίτσιους (7π, 5ας) ήταν καλύτεροι, ενώ για τους γηπεδούχους προσπάθησαν οι Λαμπ (18π.) και Λούντζης (1π.).

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 12-18, 12-24, 12-15

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ