Οι σταθερές στο παιχνίδι της Ένωσης και οι πινελιές του Banchi

Οι σταθερές στο παιχνίδι της Ένωσης και οι πινελιές του Banchi

Πως η ΑΕΚ επικράτησε κόντρα στο Ρέθυμνο και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα της Basket League.

Ένα ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο και ένα επιμέρους σερί 25-11 στάθηκε αρκετό, ώστε η ΑΕΚ να ξεπεράσει την αντίσταση του Ρεθύμνου και να επιστρέψει στις νίκες, αυτή τη φορά για το εγχώριο πρωτάθλημα της Basket League. Το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο, καθώς η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τους δύο αντιπάλους ήταν εκ προοιμίου πολύ δύσκολο να καλυφθεί. Παρόλα αυτά οι Κρητικοί δεν είχαν απολύτως τίποτε να χάσουν – ο σύλλογος ισοβαθμεί με τον Πανιώνιο στην προτελευταία θέση της κατάταξης, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια για να καταφέρει να κρατηθεί στην κατηγορία. Το ισχυρό κίνητρο και η απουσία άγχους, τους επέτρεψε να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες τους για την έκπληξη.

Από την άλλη η Ένωση έχει λογικά στραμμένο το βλέμμα της στο Basketball Champions League – με ισάριθμες νίκες στα εναπομείναντα δύο ματς εξασφαλίζει και μαθηματικά την προνομιούχα πρώτη θέση στον όμιλο της, γεγονός που προετοιμάζει κατάλληλα το έδαφος για την ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου. Υπάρχει βέβαια ένα ζήτημα. Εδώ και αρκετό καιρό ή ΑΕΚ παρουσιάζει μεταπτώσεις στην απόδοση της, οι οποίες της έχουν κοστίσει ήδη ορισμένους βαθμούς (πχ. ΠΑΟΚ). Θεωρώ ότι ο Luca Banchi οφείλει να εξετάσει πιο προσεκτικά το συγκεκριμένο φαινόμενο, πριν η ομάδα του βρεθεί αντιμέτωπη με δυσάρεστες καταστάσεις.

Για να μην ακουγόμαστε όμως σαν την Κασσάνδρα της αρχαιότητας, αξίζει νομίζω να αναφέρουμε πως οι Κιτρινόμαυροι, εξακολουθούν να δουλεύουν και να βελτιώνονται πάνω στις σταθερές που έχουν οικοδομήσει από το ξεκίνημα της σεζόν. Μια από αυτές αφορά το περίφημο transition. Τηρουμένων των αναλογιών, η Ένωση αποτελεί ένα από τα καλύτερα ελληνικά σύνολα στον αιφνιδιασμό – η αρμονία με την οποία επιτίθεται στο ανοιχτό γήπεδο, είναι ώρες ώρες εντυπωσιακή. Άπαντες γνωρίζουν ακριβώς που πρέπει να μετακινηθούν, ώστε να δυσκολέψουν το έργο της αντίπαλης άμυνας.

Παρατηρείστε το πρώτο στιγμιότυπο. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν αριθμητικό πλεονέκτημα (4-3) και ο Χάντερ τρέχει γρήγορα τον κεντρικό διάδρομο. Οι Griffin/Theodore ακολουθούν την κίνηση του, δίνοντας ταυτόχρονα πλάτος στην επίθεση για να τραβήξουν τον αμυντικό του Ρεθύμνου μακριά από τον συμπαίκτη τους. Η ταχύτητα και το άμεσο διάβασμα της φάσης από τον Λαρεντζάκη, οδηγούν σε ένα βροντερό κάρφωμα.

 

Πριν κλείσουμε, ένα ωραίο play του coach Banchi μετά από time out.

Το κλειδί είναι η κίνηση του Σαντ – Ρος, η οποία λειτουργεί ως αντιπερισπασμός για την αντίπαλη άμυνα. Ο Κουβανός κόβει κάθετα προς την ρακέτα σαν να πρόκειται να υποδεχτεί την μπάλα. Αστραπιαία αλλάζει φορά και στήνει ένα screen για τον Χάντερ. Ταυτόχρονα ο Αμερικανός προσποιείται το screen στον Λαρεντζάκη στην περιοχή του elbow εκτελώντας τελικά ένα κόψιμο γύρω από το screen του συμπαίκτη του (curl) για να πλησιάσει προς το καλάθι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ