Μπριάντε Γουέμπερ: Ένας εξολοθρευτής με πνεύμα νικητή στον Ολυμπιακό (vids)

Μπριάντε Γουέμπερ: Ένας εξολοθρευτής με πνεύμα νικητή στον Ολυμπιακό (vids)

Ο Μπλατ αποφάσισε να ενισχύσει το ρόστερ του Ολυμπιακού, με τον Γουέμπερ να έρχεται να προσδώσει σκληράδα στην… light περιφέρεια των ερυθρόλευκων.

Τα «κατασκευαστικά» προβλήματα του Ολυμπιακού είναι γνωστά σε όσους παρακολουθούν την ομάδα από κοντά και με συνέπεια, με τις θέσεις του γκαρντ και του αθλητικού ψηλού να είναι οι… τρύπες του ερυθρόλευκου ρόστερ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε αποφασίσει εδώ και αρκετό διάστημα πως θα προσέθετε έναν ακόμα γκαρντ και έψαχνε τον κατάλληλο από τις υπάρχουσες επιλογές. Με βάση τα χαρακτηριστικά των Γκος, Σπανούλη και Στρέλνιεκς, αλλά και τον παραγκωνισμό του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο Αμερικανοϊσραηλινός έψαχνε έναν  παίκτη περισσότερο για να… καταστρέψει παρά για να σκοράρει και να δημιουργήσει.

Και το όνομα αυτού, Μπριάντε Γουέμπερ. Ο 26χρονος, ύψους 1.88μ γκαρντ έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ στην Βιρτζίνια και το Great Bridge High, ενώ συνέχισε στο τοπικό Commonwealth University από το 2011 μέχρι και το 2015. Στο NCAA όπου αγωνίστηκε είχε μια πολύ καλή καριέρα η οποία βασίστηκε στην αμυντική του ενέργεια και προσήλωση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόλις για 12 κλεψίματα δεν έγινε ο κορυφαίος στην Ιστορία της Λίγκας στην κατηγορία αυτή με 3.46 μέσο όρο.

Μοναδική σκιά αποτελεί ο σοβαρός τραυματισμός του, όταν τον Γενάρη του 2015 έκοψε τον χιαστό του, γεγονός που του στέρησε την είσοδό του στη διαδικασία του Draft, το καλοκαίρι της χρονιάς αυτής.

Παρόλα αυτά, από το 2015 μέχρι και το 2018 βρέθηκε στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις, Μαϊάμι Χιτ, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Σάρλοτ Χόρνετς και Χιούστον Ρόκετς να του δίνουν περιορισμένης διάρκεια συμβόλαια και τον παίκτη να καταφέρνει να γράψει 40 συμμετοχές στη Λίγκα με 3 πόντους, 1.7 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και σχεδόν ένα κλέψιμο ανά παιχνίδι σε 12΄.

Έχει κάνει πέρασμα και από την G-League και στους Sioux Falls Skyforce και Rio Grande Valley Vipers. Από τους τελευταίους μάλιστα έρχεται στον Ολυμπιακό, έχοντας κατά μέσο όρο 15.1 πόντους με 51.7% στο σουτ, 4.5 ριμπάουντ, 6.2 ασίστ και 2.9 κλεψίματα σε 31.4 λεπτά συμμετοχής, αγωνιζόμενος σε 33 αγώνες.

Το αγωνιστικό προφίλ του Αμερικανού λέει πως είναι ένας παίκτης «σκύλος» στην άμυνα. Μπορεί να είναι… κοντός (1.88μ) αλλά είναι πολύ δυνατός και έχει πολύ μακριά άκρα με άνοιγμα χεριών που φτάνει τα 2.04μ, γεγονός που τον βοηθά στην προσωπική άμυνα, στα κλεψίματα αλλά και στα ριμπάουντ παρά το μικρό του δέμας. Είναι δυναμικός, έχει την ικανότητα να σπάει τα σκριν των αντιπάλων για να ακολουθήσει το γκαρντ που έχει χρεωθεί και γενικά έχει αγωνιστικά χαρακτηριστικά που λείπουν πολύ από τους υπάρχοντες περιφερειακούς.

Βέβαια όσοι περιμένουν παράλληλα ένα σκόρερ ολκής, θα απογοητευθούν. Μπορεί να έχει ένα αξιόλογο περιφερειακό σουτ (42.5%), αλλά δεν σουτάρει πολύ. Έχει την ταχύτητα να διεισδύσει περνώντας με εκρηκτικό πρώτο βήμα τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά… κολλάει κόντρα στις κλειστές άμυνες (και θα βρει αρκετές στην Ευρώπη) και είναι μονοδιάστατος επιλέγοντας νμα επιτεθεί από τον δεξί διάδρομο.

Όπως και να έχει, είναι ένας παίκτης που έχει δίψα για μπάσκετ και ακόρεστη φιλοδοξία για να βρεθεί ξανά στο ΝΒΑ και να πάρει εγγυημένο συμβόλαιο εκεί, όπως έκανε πριν από κάποια χρόνια ο Πάτρικ Μπέβερλι, που διακρίνεται πλέον στη Λίγκα με βάση τα αμυντικά προσόντα του.

Το σίγουρο είναι πως θα δουλέψει πολύ, θα ακολουθήσει τις εντολές του προπονητή του και θα γεμίσει… μελανιές τα αντίπαλα γκαρντ τύπου Ντε Κολό, Μίσιτς, Τζέιμς, Σλούκα, Γιούλ και Ερτέλ που θα κληθεί να μαρκάρει. Άλλωστε όπως είπε και ο Στηβ Κερ που τον είχε υπό τις οδηγίες του, προσφέροντας του δύο δεκαήμερα συμβόλαια στους πρωταθλητές του ΝΒΑ, είναι ένα… ζιζάνιο. Ένας παίκτης πολύ ενοχλητικός για τον αντίπαλο που κολλάει πάνω του και του δυσκολεύει την ζωή.

Πάρτε μια πρώτη γεύση από τα ταλέντα του Γουέμπερ…

https://youtu.be/nXlnyN-2rHQ

https://youtu.be/ghpif0Vwdjs

https://youtu.be/N2pfcgG4Aoc

https://youtu.be/nzMtNUjPEFI

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ