Γουλιέλμος: «Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που ορίζονται και ελέγχονται οι διαιτητές»

Γουλιέλμος: «Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που ορίζονται και ελέγχονται οι διαιτητές»

Ο μεγαλομέτοχος του Άρη βγήκε στην αντεπίθεση αναφορικά με το θέμα της ΚΕΔ και το πώς ορίζονται οι διαιτητές στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Την δική του εκδοχή έδωσε αναφορικά με την διαιτησία στην Ελλάδα   και όσα συμβαίνουν όλο αυτό το διάστημα με την ΚΕΔ έδωσε ο μεγαλομέτοχος του Άρη.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ υποστήριξε οτι το σύστημα με το οποίο ορίζονται και ελέγχονται οι Έλληνες διαιτητές είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό μπάσκετ.

Αρχικά και σε ερώτηση για το αν η ελληνική διαιτησία μπορεί να γίνει επαγγελματική είπε: «Είναι επαγγελματική. Εγώ ξέρω ότι τον κάθε διαιτητή εγώ τον πληρώνω μια χαρά μετά από κάθε ματς. Αν οι διαιτητές που κόβουν δελτίο παροχής υπηρεσιών, θεωρούν ότι δεν το κάνουν κατ’ επάγγελμα, εγώ δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Κάνουν έναρξη (επαγγέλματος) στην εφορία, έχουν ΑΦΜ. Κάποιοι έχουν και άλλο επάγγελμα.

Δεν είμαι ο αρμόδιος. Αρμόδιοι είναι η ΕΟΚ, ο πρόεδρός της, η ΚΕΔ, η κυβέρνηση. Υπάρχουν σαφώς πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν στην ελληνική διαιτησία. Όταν βγήκαμε εμείς και διαμαρτυρηθήκαμε σε κάποιους αγώνες, υπάρχουν πράγματα να βελτιωθούν.

Όταν η ελληνική διαιτησία επιβραβεύεται με την συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές. Το σύστημα πρέπει να αλλάξουμε, τον τρόπο με τον οποίο ορίζονται και ελέγχονται οι διαιτητές. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να δούμε ξανά την ελληνική διαιτησία, όπως πρέπει να βλέπουμε τα πάντα.

Γιατί το πρωτάθλημα δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Πρέπει να τα βλέπουμε με τη ματιά του ότι πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία το άθλημα. Μόνο τότε θα γίνει ξανά προϊόν το μπάσκετ, γιατί σήμερα δεν είναι προϊόν, ούτε χαρά, ούτε γιορτή».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ