Κολοσσός Ρόδου – Παναθηναϊκός 78-88

Κολοσσός Ρόδου – Παναθηναϊκός 78-88

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε στη Ρόδο, αλλά πήρε τη νίκη (78-88) επί του Κολοσσού, με πρωταγωνιστές τον σούπερ Μήτογλου και τον Λεκαβίτσιους.

Ο Ντίνος Μήτογλου έκανε τη… δουλειά και ο γεμέτος απουσίες Παναθηναϊκός έφυγε με τη νίκη από τη Ρόδο και την έδρα του Κολοσσού (78-88), σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 7η αγωνιστική της Α1 και παρέμεινε αήττητος. Ο φόργουορντ των Πράσινων ηγήθηκε της ομάδας του με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, έπαιξε 40 λεπτά (!) και μαζί με τον Λεκαβίτσιους (18 π.) και τον Κιλπάτρικ, έδωσαν το ροζ φύλλο στο Τριφύλλι.

Οι πράσινοι είχαν αρκετά προβλήματα, αφού έπαιξαν χωρίς τους Καλάθη, Παπαπέτρου, Τόμας, Παππά και Λοτζέσκι, αλλά είχαν κορυφαίο παίκτη τον Ντίνο Μήτογλου που συνέβαλε αποφασιστικά στην επικράτηση.

Οι Ροδίτες πάλεψαν όσο μπορούσαν, είχαν στη διάθεσή τους τον Μαυροειδή για… μισό ματς, αφού έφτασε από τη Γερμανία στο ημίχρονο, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα κενά που είχε ο αντίπαλός τους, αλλά δεν άντεξαν ως το τέλος.

Ο Κολοσσός ξεκίνησε το παιχνίδια αρκετά δυνατά βάζοντας τα δύσκολα στον Παναθηναϊκό με πίεση στην περιφέρεια και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Με καλό ποσοστό στα τρίποντα κατάφερνε να βρίσκει λύσεις και να προηγηθεί με 29-24 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Μάλιστα είχε 7/9 τρίποντα, αλλά μόλις 5 ριμπάουντ, μια και ο Δημήτρης Μαυροειδής δεν είχε φτάσει ακόμα στο γήπεδο από τη Γερμανία, έναντι 15 του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε σοβαρά προβλήματα στην περιφερειακή του άμυνα.

Στη συνέχεια όμως με τον Μήτογλου να είναι πάρα πολύ καλός, αλλά και τους Λεκαβίτσιους, Κιλπάτρικ να δίνουν λύσεις σε επίθεση και άμυνα αντίστοιχα οι πράσινοι πέρασαν μπροστά με 41-46 στο 18’ και τελείωσαν το πρώτο μέρος με 43-47.

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έφτασε στο γήπεδο και ο Δημήτρης Μαυροειδής, που ήταν με την αποστολή της εθνικής ομάδας στη Γερμανία και μπήκε να παίξει στην υπόλοιπη διάρκεια.

Με τον Μήτογλου και πάλι να είναι η «αιχμή του δόρατος» ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά στους δέκα πόντους (48-58 στο 27’), αλλά δυο μεγάλα σουτ από τον Δημάκο και δυο τραγικές, επιπόλαιες επιλογές για τρίποντο από τον νεαρό Καλαϊτζάκη έβαλαν και πάλι τον Κολοσσό Ρόδου μέσα στο παιχνίδι (61-61 στο 28’) για να τελειώσει το δεκάλεπτο με 61-66.

Με σερί 0-13 ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έβαλαν μπροστά τις… μηχανές με τους Λάνγκφορντ και Κιλπάτρικ να πασάρουν και να σκοράρουν και προηγήθηκαν με 61-74 στο 32΄, ενώ ο Κολοσσός δεν είχε τις λύσεις από την περιφέρεια για να μείνει μέσα στο ματς. Η διαφορά έφτασε στους 17 πόντους (68-85 στο 36’) με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην επικράτηση με το τελικό 78-88.

Από τον Παναθηναϊκό που έπαιξε χωρίς τους Καλάθη, Παπαπέτρου, Τόμας, Παππά και Λοτζέσκι οι Μήτογλου (16π. 15ρ.), Λεκαβίτσιους (18π.) και Κιλπάτρικ (14π., 2/8τριπ) ήταν οι καλύτεροι.

Από τον Κολοσσό διακρίθηκαν οι Τσούπκοβιτς (20π., 4/5διπ, 3/3ρτριπ, 7ρ.), Μπράουντινγκ (14π., 4/8τριπ) και Πίνκστον (12π.).

Τα δεκάλεπτα: 29-24, 43-47, 61-66, 78-88

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ