Δεν έχει ανάγκη «μεσσίες», αλλά πλάνο, επενδυτή και τον κόσμο του

Δεν έχει ανάγκη «μεσσίες», αλλά πλάνο, επενδυτή και τον κόσμο του

Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη πρόσκαιρους σωτήρες, αλλά ένα ξεκάθαρο πλάνο βιωσιμότητας, που θα τον πάει παρακάτω. Το «PAOK Family» δεν μπορεί να ισχύει μόνο όποτε συμφέρει/βολεύει. Βγαίνουν μπροστά οι οργανωμένοι του Δικεφάλου.

Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ αιμορραγεί. Και έχει άμεση ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης. Η πίεση που ασκήθηκε στην οικογένεια Σαββίδη για να βρεθεί μια λύση και να καλυφθούν οι ανάγκες του τμήματος, ώστε να μην επέλθει διάλυση, φαίνεται ότι πιάνει τόπο. Με την ιδιοκτησία της ΠΑΕ να αντιδρά και να προαναγγέλλει την απαραίτητη βοήθεια. Μάλιστα, το επικοινωνιακό «ντου» δείχνει να λειτούργησε. Ο Γιώργος Σαββίδης, το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΚ έκανε επίθεση σε… όλους. Στον Ολυμπιακό, στους Αγγελόπουλους και γενικά σε όποιον θεωρεί ότι ευθύνεται για το κατάντημα του μπασκετικού Δικεφάλου!

Μάλιστα, μετά από τις αντιδράσεις και την ενημέρωση των δύο Αμερικανών του ΠΑΟΚ, Χάτσερ και Γκος, ότι δεν θα επιστρέψουν από τη χώρα τους, εάν δεν πληρωθούν πρώτα, ο Γκιόργκι τους έστειλε μήνυμα μέσω… instagram!  «Πακετάρετε τις αποσκευές σας και επιστρέψτε. Έχουμε σημαντικό αγώνα σύντομα και πρέπει να προκριθούμε. PAOK Family» τους έγραψε χαρακτηριστικά, αφού νωρίτερα είχε ποστάρει και φωτογραφία με τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Τη σημαία του ΠΑΟΚ, που ανέλαβε να σηκώσει ένα δυσθεώρητο βάρος (ο μοναδικός που μπήκε μπροστά και έβαλε πλάτη, δίχως το παραμικρό προσωπικό όφελος), αλλά που εδώ και πολύ καιρό, έτρωγε συνεχόμενα «άκυρα» από την οικογένεια.

Προφανώς και δεν είναι υποχρέωση του Ιβάν να χρηματοδοτεί όλα τα τμήματα του συλλόγου. Και για αυτόν τον λόγο δεν το κάνει. Αλλά αυτό το «ΠΑΟΚ Family» που πλασάρει ο γιος του μεγαλομετόχου σε κάθε ευκαιρία, (πρέπει να) αφορά όλα τα σπορ και όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Εξάλλου, το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΚΑΕ, αποτελεί το 1/15 του οικονομικού μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος. Με το συνολικό κόστος του αγωνιστικού τμήματος της ΚΑΕ να μην υπερβαίνει το 800.000 € τον χρόνο. Εκτός κι αν περίμεναν να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και να παρουσιαστεί ξανά ως σωτήρας. Που και αυτό δεν είναι κακό, ειδικά εάν βοηθήσει ουσιαστικά το τμήμα και ο μπασκετικός ΠΑΟΚ εξυγιανθεί.

ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Αυτό που έχει αξία να αναφέρουμε είναι ότι ο κόσμος του Δικεφάλου, δείχνει να μπαίνει μπροστά και να εμφανίζεται έτοιμος να βοηθήσει ουσιαστικά την ΚΑΕ. Δείχνει έτοιμος να κάνει αυτό που αξίζει η συγκεκριμένη ομάδα, η οποία διαρκώς τρυπάει το ταβάνι της, με τη δουλειά του Ηλία Παπαθεοδώρου και των συνεργατών του να είναι κάτι παραπάνω από καλή κα επιτυχημένη: Ηρωική. Και αυτή η στάση του τεχνικού επιτελείου και των περισσότερων παικτών, πρέπει να τύχει της ανάλογης βοήθειας, από οποιονδήποτε μπορεί να την προσφέρει.

Η σημερινή ανακοίνωση των συνδέσμων του ΠΑΟΚ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση:

«Είκοσι χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που το «μπασκετάκι», το άθλημα που παίζεται με την πορτοκαλί σπυριάρα μπάλα, πρόσθεσε το τελευταίο τρόπαιο στην τροπαιοθήκη του σωματείου.

Είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε που το τμήμα βρέθηκε σε θέση να αγωνιστεί σε έναν τελικό κυπέλλου, διεκδικώντας ένα ακόμα τρόπαιο.

Το τί έχει μεσολαβήσει όλα αυτά τα χρόνια και έφτασε το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου, αλλά και το άθλημα γενικότερα, στα όρια της απαξίωσης είναι λίγο πολύ γνωστά και δεν θα θέλαμε να τα αναλύσουμε για ακόμα μια φορά. Όσοι δεν γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν ας φροντίσουν εάν και εφόσον επιθυμούν να ενημερωθούν.

Είκοσι χρόνια μετά λοιπόν, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, μας έδωσε την χαρά να παρακολουθήσουμε, έστω και από μακριά, γεγονός που μας πληγώνει αφάνταστα, την ομάδα να διεκδικεί με αξιώσεις έναν ακόμα τίτλο. Και το έκανε με τρόπο που πραγματικά μας κάνει όλους υπερήφανους. Είναι μια ομάδα που «την βλέπεις να γ…, και τον φόβο να σκορπά και ποτέ να μην τα παρατά».

Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν πάνω απ’ όλα για την ιστορία του συλλόγου, αλλά και για όλους αυτούς που τίμησαν και συνεχίζουν να τιμούν και να σέβονται αυτή, να σταθούμε δίπλα τους.

Καλούμε τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ. να υψώσει ασπίδα προστασίας στο τμήμα, να ενεργοποιηθεί και να διασφαλίσει ένα ισχυρότερο σήμερα, αλλά πολύ περισσότερο ένα πολύ καλύτερο αύριο. Το τμήμα που μας χάρισε στιγμές υπερηφάνειας, που μας κράτησε σε καιρούς δύσκολους και μας έκανε να κλάψουμε από χαρά, έχει την ανάγκη μας όσο ποτέ άλλοτε. Και σε αυτό τον αγώνα δεν μπορεί παρά να φωνάξουμε παρών.

Καλούμε τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ. να δώσει βροντερό παρών στα παιχνίδια που έρχονται μέχρι το τέλος της χρονιάς. Κάνουμε την αρχή στο παιχνίδι με τον χολαργό το ερχόμενο Σάββατο και γεμίζουμε το παλατάκι στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με το χανούμι. Προσφέρουμε ηθική αλλά και υλική βοήθεια στο τμήμα μέσω της αγοράς εισιτηρίου, μα πάνω απ’ όλα στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα είναι ποτέ μόνοι τους.

Καλούμε τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ. να συμμετέχει ενεργά στην πλατφόρμα https://paokbcstore.gr/paokbcstore/keeppaokalive/ και να βοηθήσει οικονομικά το τμήμα, ώστε να εξασφαλιστεί έστω και προσωρινά η βιωσιμότητά του. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Καλούμε όλους εκείνους τους επιφανείς και οικονομικά εύρωστους παράγοντες ή οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. να αφυπνιστούν, να βοηθήσουν, να σταματήσουν να κρύβονται και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις όποιες προσωπικές διαφορές, απογοητεύσεις ή παρεξηγήσεις ως άλλοθι για την μη ενεργοποίησή τους ή την μη ενασχόλησή τους. Ο σύλλογος μας χρειάζεται όλους και η προσφορά και συμμετοχή του κάθε ένα μας είναι πολύτιμη.

Καλούμε την διοίκηση του ερασιτέχνη να εντείνει τις προσπάθειες της για εξεύρεση επενδυτή, ικανού να διασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο για το τμήμα. Είμαστε σίγουροι πως οι απαιτούμενες λύσεις για την βιωσιμότητα του τμήματος θα βρεθούν. Στον Π.Α.Ο.Κ. όμως δεν αρκεί απλά να υπάρχει. Ο Π.Α.Ο.Κ. και κυρίως το μπασκετικό τμήμα έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Και το αύριο πρέπει να τον βρει έτοιμο να διεκδικήσει ξανά όσα ονειρευόμαστε.

Η μάχη μόλις ξεκίνησε και σε αυτό τον αγώνα παίζουμε ΠΡΩΤΟΙ μπάλα εμείς.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ.»

ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ «ΣΩΤΗΡΕΣ», ΑΛΛΑ ΠΛΑΝΟ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Πλέον, αυτό που απομένει είναι να υπάρξει και ουσιαστική βοήθεια από την οικογένεια Σαββίδη. Και κυρίως να βρεθεί ένα ουσιαστικό πλάνο βιωσιμότητας και ανάπτυξης της ΠΑΕ. Διότι οι πρόσκαιρη βοήθεια είναι σημαντική, μεν, αλλά επί της ουσίας δεν προσφέρει τίποτε πέρα από παράταση ζωής για λίγο καιρό ακόμη. Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, το μοναδικό τμήμα που έχει προσφέρει τίτλους στο διάστημα της ποδοσφαιρικής ανομβρίας, πρέπει να στηριχθεί και να εξυγιανθεί. Να γίνει πάλι το καμάρι του συλλόγου. Χωρίς να χρειάζεται «παρακάλια» και εκκλήσεις για βοήθεια και σωτηρία κάθε λίγο και λιγάκι. Χωρίς να έχει ανάγκη «σωτήρες» που για να επέμβουν πρέπει να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και να εμφανιστούν μετά ως «Μεσσίες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ