Κολοσσός Ρόδου – Ήφαιστος Λήμνου 60-78

Κολοσσός Ρόδου – Ήφαιστος Λήμνου 60-78

Ο Ήφαιστος πέταγε «φωτιές» στη Ρόδο, επικράτησε με 78-60 του Κολοσσού και συγχρόνως έκανε ισχυρό βήμα για την καθιέρωση του στην πρώτη οκτάδα. Συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση οι Ροδίτες.

Το κίνητρο μπορεί να ήταν ίδιο και για τους δυο, όμως οι στόχοι παρέμεναν εντελώς διαφορετικοί. Από τη μια ο Ήφαιστος έβλεπε την ευκαιρία να κάνει αποφασιστικό βήμα για τα play off, ενώ ο Κολοσσός επιζητούσε νίκη ανάσα για την παραμονή του στην κατηγορία. Οι Ροδίτες… ασφυκτιούσαν, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν τους έκαναν τη χάρη.

Στην πρώτη περίοδο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με καμία από τις δυο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Παρόλα αυτά, η ομάδα της Λήμνου επέδειξε από νωρίς σοβαρότατα και στη λήξη του δεκαλέπτου προηγούνταν με 3 πόντους διαφορά, τους οποίους λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης έφτασε να τους κάνει 20…

Το σύνολο του Στέργιου Κουφού δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στον αγώνα και καθώς περνούσε η ώρα η διαφορά όλο και μεγάλωνε. Ο Κολοσσός δεν ήταν καλός από την περιφέρεια, είχε μόλις 18% επιτυχία στα τρίποντα, ενώ αμυντικά παρουσίαζε σημαντική αστάθεια, με τον Ήφαιστο να βγαίνει εύκολα σε επιθέσεις.

Οι Τσούπκοβις, Ντεμπς και Πίνκστον παρείχαν βοήθειες επιθετικά με 12 πόντους έκαστος, όμως η αμυντική λειτουργία ώθησε τους φιλοξενούμενους να φτάσουν σε μια άνετη επικράτηση.

Με κορυφαίο τον Ουίγκινς και με καλή ευστοχία στα τρίποντα (64%), ο σύλλογος της Λήμνου δεν άφησε σε κανένα σημείο τον αντίπαλο να «αναπνεύσει» και κατάφερε να πάρει νίκη – άλμα για την εδραίωσή του στα play off.

Αντίθετα, ο Κολοσσός συνεχίζει την ελεύθερη πτώση, με το ενδεχόμενο της Α2 να είναι πιο ορατό από ποτέ.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 15-23, 14-16, 19-24

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ