ΠΑΟΚ – Χολαργός 80-73

ΠΑΟΚ – Χολαργός 80-73

Οι Θεσσαλονικείς πήραν αγχωτική νίκη με 80-73 των νεοφώτιστων παροτι ήταν μπροστά με 22 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Μαντάρα πήγε να τα κάνει ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία, αφού αν και προηγήθηκε με 22 πόντους του Χολαργού, είδε το συγκρότημα του Άρη Λυκογιάννη να επιστρέφει στο σκορ και να μειώνει ακόμα και σε 6 πόντους προς το τέλος του τελευταίου δεκαλέπτου. Η νίκη αυτή πάντως αναπτερώνει το ηθικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, βλέποντας πριν μερικές ημέρες τους Γκος και Χάτσερ να αρνούνται να επιστρέψουν στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ λόγω των οφειλών προς το πρόσωπό τους.

Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Λίνος Χρυσικόπουλος με 16 πόντους και 4 εύστοχα τρίποντα, ενώ ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με 20 πόντους ήταν αυτός που γύρισε για τα καλά το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη.

Η εξέλιξη του ματς

Από νωρίς ο Χολαργός πέρασε δυνατά στο ματς και ξέφυγε με έξι πόντους, αλλά ο Ζάρας με το δεύτερό του τρίποντο διαμόρφωσε το 6-9.Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα με το δίποντο του Τέπιτς για το 11-9 και το 13-10, με τον Χολαργό να επανέρχεται πάντως και με τον Γιάνκοβιτς να διαμορφώνει το 13-17.

Στο 7-0 σερί των φιλοξενούμενων ο ΠΑΟΚ απάντησε με ένα δικό του 5-0 με το δεκάλεπτο να λήγει στο 18-17.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιβληθεί και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με τον Γκάρετ για κορυφαίο λοιπόν προσπέρασε με 28-23, ο Γιάνκοβιτς με τον Οκερέαφορ μείωσαν σε 30-27 με το συγκρότημα του Παπαθεοδώρου να έχει το προβάδισμα παρά την πίεση των νεοφώτιστων.

Ο Κότας έκανε το 30-29 αλλά ένα επιμέρους 7-2 με τον Κόνιαρη, έφερε τους γηπεδούχους στο +6 στα αποδυτήρια (37-31).

Ο Χρυσικόπουλος πέρασε κεφάτος στο β μέρος και με δύο σερί τρίποντα έφερε το ματς στο 43-34 υπέρ της ομάδας του. Τον ακολούθησαν οι Κόνιαρης και Τέπιτς για το 47-34, με τον Γκος να διαμορφώνει το +13 για τους γηπεδούχους με ένα το δίποντο (49-36). Η διαφορά έμεινε σε αυτά τα επίπεδα, ο Καμπερίδης έγραψε το 55-42, αλλά ως εκεί ήταν η αντίδραση του Χολαργού!

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός, ο Γκος έβαλε δύο σερί τρίποντα και τον Μαργαρίτη η διαφορά έφτασε στους 22 πόντους με τους παίκτες του Λυκογιάννη απλά να κλείνουν το δεκάλεπτο στο 66-46.

Ο Χαλαργός αύξησε το σερί του σε 8-0 με την έναρξη της τελευταίας περιόδου για το 66-52, ο Παπαθεοδώρου έσπευσε σε τάιμ άουτ,το οποίο ήταν ευεργετικό και έφερε το 70-52 με τον Τέπιτς.

Ο Χολαργός και πάλι αντέδρασε, ο Γιάνκοβιτς έδωσε λύσεις στις επιθέσεις της ομάδας του όπως και ο Κόττας έφτασαν το ματς στους 11 (70-59) με 5:20 για τη λήξη.

Οι παίκτες του Λυκογιάννη επέμεναν και μάλιστα ροκάνισαν κι άλλο την απόσταση, στέλνοντας το ματς στο 72-64! Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να διαχειριστεί την αντίσταση του αντιπαλου του ο Γιάνκοβιτς έκανε από τις βολές το 74-68 με 1:24 για το τέλος.

Οι γηπεδούχοι παρέμειναν ζωντανοί με δύο επιθετικά ριμπάουντ και τις βολές του Κόνιαρη, με το τελικό 80-73 να τους δίνει μία νίκη που πέρασε από… φορτούνες για να έρθει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ