«Έπιασε» Παπαλουκά και Τεόντοσιτς ο Ουέμπερ

«Έπιασε» Παπαλουκά και Τεόντοσιτς ο Ουέμπερ

Με τις 13 ασίστ που μοίρασε στο παιχνίδι κόντρα στο Ρέθυμνο ο Μπριάντε Ουέμπερ ισοφάρισε ιστορικό ερυθρόλευκο ρεκόρ που κρατούσαν οι Θοδωρής Παπαλουκάς και Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη στο ΣΕΦ 76-67 με τον Μπριάντε Ουέμπερ να φτάνει σε ένα ιστορικό ρεκόρ για τον σύλλογο!

Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικανός άσος των Πειραιωτών μοίρασε 13 ασίστ στους συμπαίκτες του, επίδοση που δεν είναι απλώς η κορυφαία της ομάδας φέτος, αλλά και γενικά αφού 13 πάρε-βάλε πάσες είχαν μοιράσει στο παρελθόν μόνο οι Θοδωρής Παπαλουκάς και Μίλος Τεόντοσιτς!

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ με τους αριθμούς της αναμέτρησης και τα ρεκόρ που προέκυψαν:

Μία επίδοση με ξεχωριστή αξία άφησε για τον Ολυμπιακό το σημερινό παιχνίδι με τον Άρη. Ήταν αυτή των 13 ασίστ που μοίρασε ο Μπριάντε Ουέμπερ που δεν είναι απλά η κορυφαία του στη σεζόν -από οχτώ είχαν ο Ουίλιαμς-Γκος κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings και ο Στρέλνιεκς απέναντι στον Χολαργό εκτός έδρας.

Ο Αμερικανός γκαρντ ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του Ολυμπιακού αφού “13άρι” είχαν βγάλει ακόμη από μία φορά ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Μίλος Τεόντοσιτς.

*Ο Παπαλουκάς είχε 13 ασίστ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στις 20 Οκτωβρίου 2001.

*Ο Τεόντοσιτς είχε 13 ασίστ επίσης στην Πυλαία απέναντι στον ΠΑΟΚ, στις 22 Νοεμβρίου 2009.

Πρόκειται παράλληλα για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της φετινής Betshop Basket League αφού είχαν από 14 ο Τζέικ Όντουμ στο ματς του Προμηθέα με την Κύμη στην 7η αγωνιστική και ο Τζέκουαν Λιούις σε εκείνο της Κύμης με τον Πανιώνιο στη 14η αγωνιστική.

Κατά τα άλλα…

*Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε μόνο για 4:27 στο παρκέ, ωστόσο μπήκε στην πρώτη 5άδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές Πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έφτασε τα 494 παιχνίδια και ξεπέρασε τον Παναγιώτη Γιαννάκη που είχε 493.

*Ο Γιώργος Πρίντεζης μπήκε στην πρώτη 20άδα της λίστας των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές από καταβολής επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1963-64). “Έπιασε” στην 20ή θέση τον Νίκο Παπανικολόπουλο με 355 παιχνίδια.

O “υπαρχηγός” του Ολυμπιακού με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 1.039 και έγινε ο 14ος της αντίστοιχης λίστας της κατηγορίας, ξεπερνώντας τον Χρήστο Ταπούτο (1.035).

*Με τις δύο ασίστ που είχε στο σημερινό παιχνίδι, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έφτασε τις 681 και έγινε ο 18ος πασέρ της λίγκας, αφού ξεπέρασε τον Γιάννη Σιούτη (679) και τον Χρήστο Χαρίση (680).

*Ο Άξελ Τουπάν ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του στην κατηγορία με 17 πόντους, όσους είχε και στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι Βίκος Cola.

*Ο Κώστας Παπανικολάου έφτασε τα 500 εκτελεσμένα τρίποντα στην κατηγορία. Από αυτά τα 172 ήταν εύστοχα (34,4%).

*Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ξεπέρασε σήμερα τους 1.100 πόντους και τα 400 αμυντικά ριμπάουντ στην Betshop Basket League.

*Για πρώτη φορά μετά από 16 αγώνες, ο Ολυμπιακός νίκησε με μονοψήφια διαφορά τον Άρη. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι ανάλογο, ήταν στο ματς της σεζόν 2009-10 (82-77, Κλέιζα 20, Τσίλντρες 19 – Κακιούζης 19, Μάιλς 14).

«600άρης» ο ΜακΓκί

*Στους τρεις πόντους περιορίστηκε σήμερα ο Γκάρι ΜακΓκί αλλά με αυτούς ξεπέρασε τους 600 στην Betshop Basket League.

*Ο 41ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που ξεπέρασε τους 300 πόντους, έγινε ο Γκάρι Μπελ με τους εννιά που σημείωσε στο ΣΕΦ.

*Τα 300 ριμπάουντ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα έφτασε ο Λάκι Τζόουνς, με τα τέσσερα που μάζεψε σήμερα.

*Ο Μάικλ Κάιζερ είχε 4/7 δίποντα και με αυτά έφτασε τα 100 εύστοχα στην κατηγορία. Έχει 100/174 (57,47%).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ